Primaria Municipiului Constanta
bd. Tomis nr.51, cod 900725
telefon: 0241488100, fax: 0241488195, email: primarie@primaria-constanta.ro
Acasa Harta orasului Video Constanta Video Mamaia Album foto Persoane de contact
click aici pentru instructiuni privind accesarea paginii de catre persoanele cu dizabilitati
cautare avansata...
 
O noua sedinta ordinara a Consiliului local al municipiului Constanta
In conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca Consiliul local al municipiului Constanta in sedinta ordinara, vineri, 29 iulie 2016, ora 12:00, in sala "Remus Opreanu" a Consiliului Judetean Constanta.

Va rugam dati click pe titlul unui proiect de hotarare din convocator pentru a vedea continutul acestuia
click pentru a descarca convocatorul
De interes
Anunt RADET
RADET intrerupe furnizarea de apa calda de consum si apa rece pentru remediere defectiuni, astazi 22.07.2016, in urmatoarele puncte de lucru:
- PT 106 pentru modernizare instalatie retea termica, sunt afectati consumatorii arondati punctului termic 106;
- PT 150 pentru modernizare instalatie retea termica, sunt afectati consumatorii din blocurile UM1 si PF6 sc.A si B arondati punctului termic 150.
Anunt Telekom
Telekom intervine in domeniul public in perioada 22.07.2016 - 23.07.2016, pentru vizitare camine Telekom in urmatoarele puncte de lucru:
- Str. Prelungirea Nicolae Grindeanu intre Soseaua Mangaliei si Calea Ferata-vizitare camine-2 camine (1 trotuar+1 spatiu verde);
- Str. Progresului la intersectie cu str. Nicolae Grindeanu-vizitare camine-1 camin spatiu verdeș
- Str. Arcului intre Progresului si str. Gheorghe Marinescu- vizitare camine- 3 camine ( 2 trotuar+1 spatiu verde)ș
- Str. Liliacului, nr.3, bl.G3, sc.A vizitare camine-1 camin spatiu verdeș
- Str. Topoplogului intre str. Bravilor si str. Caragiale vizitare camine 10 camine ( 7 trotuar+3 spatiu verde)ș
-Bulevardul 1 Mai la intersectia cu Fundatura 1 Mai - vizitare camine 1 camin trotuar.
Anunt RAJA
RAJA intervine in domeniul public astazi 22.07.2016 in urmatoarele puncte de lucru:
- Str. Rascoalei nr. 4 (Tonis) -bransament;
- Str. Timisana nr. 84 - bransament;
- Str. Tabla Butii nr. 6 A - bransament;
- Str. Toamnei nr. 15 - bransament;
- Str. Dreptatii, Bl. S, sc. B - conducta;
- Str. Av. Belghiru nr. 2 - bransament.
‪Anunt de interes public
S.C. ENEL DISTRIBUTIE DOBROGEA S.A., furnizorul de energie electrica, a comunicat intreruperea furnizarii energiei electrice, in data de 23.07.2016 intre orele 8:00 – 12:00.
In aceasta perioada va fi intrerupta furnizarea de apa calda de consum in zona Badea Cartan.
RADET cere scuze consumatorilor sai pentru disconfortul creat de avaria inregistrata de S.C ENEL DISTRIBUTIE DOBROGEA S.A.
Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot suna la Dispeceratul ENEL DISTRIBUTIE Constanta, la numarul de telefon 0241.805 928/ 0241 929 care functioneaza non stop.
Anunt de interes public
S.C. RAJA S.A., furnizorul de apa rece, a comunicat intreruperea furnizarii apei reci, in data de 21.06.2016 intre orele 11:00 – 12:00.
In aceasta perioada va fi intrerupta furnizarea de apa calda de consum in zonele: Intim, Salvare, Scoala nr.8 si Piata Caragiale.
RADET cere scuze consumatorilor sai pentru disconfortul creat de avaria inregistrata de S.C. RAJA S.A.
Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot suna la Dispeceratul S.C. RAJA S.A. Constanta, la numarul de telefon 0241.664.444 care functioneaza non stop.
Ultimele stiri
Informare publica
Avand in vedere faptul ca sediul Centrului de Informare Cetateni (CIC), din cadrul City Park Mall, se va reloca intr-un alt spatiu in corpul nou al cladirii, aducem la cunostinta cetatenilor faptul ca in zilele de 21.07.2016 si 22.07.2016 activitatea de relatii cu publicul se va desfasura la sediul Primariei de pe str. Ecaterina Varga nr. 25-27.

Totodata, va facem cunoscut ca si Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor (SPCLEP) Constanta se va muta in zilele de 21 si 22 iulie in noul corp al cladirii. Activitatea de lucru cu publicul a Serviciului NU va fi afectata, desfasurandu-se la actualele ghisee conform programului de lucru afisat.

Incepand cu 25.07.2016, atat CIC cat si SPCLEP, isi vor desfasura activitatea in aripa noua a City Park Mall, etajul I, dupa programul normal de lucru.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere.

Licitatie publica deschisa
In data de 28.07.2016, ora 12:00, la sediul din Bulevardul Tomis nr. 51, Primaria Municipiului Constanta va relua licitatia publica deschisa in scopul inchirierii unui amplasament ramas neadjudecat, in vederea desfasurarii de activitati comerciale temporare in zone publice, in Statiunea Mamaia, in perioada sezonului estival 2016, pentru activitatea de comercializare inghetata (utilaj specializat). Pretul minim pentru închiriere, sub care nu poate fi acceptată nici o oferta, va fi de 8000 lei/ amplasament/ perioada sezon. Suprafata unui amplasament este de 8 mp. Perioada sezonului estival este de 80 de zile. Documentele licitatiei se pot procura incepand cu data de 25.07.2016, intre orele 13:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetateni situat in City Park Mall, Bulevardul Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, etajul II, biroul nr. 3. Data limita pentru depunerea ofertelor este 27.07.2016, ora 16:00. Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetateni situat in City Park Mall Bulevardul Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, etajul II, biroul nr. 3. Relatii suplimentare se pot obtine de la Centrul de Informare pentru Cetateni situat in City Park Mall, Bulevardul Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, etajul II, biroul nr. 3.
Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD)
Primaria municipiului Constanta anunta ca, in perioada 25 iulie-05 august 2016, distribuirea cutiilor cu ajutoare alimentare in cadrul Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) se va desfasura conform urmatorului grafic:

Persoanele cu handicap grav si accentuat vor ridica cutiile cu ajutoare alimentare astfel:
• persoanele cu handicap al caror nume de familie incepe cu litera A - L vor ridica cutiile de la Clubul pentru persoane cu handicap situat in Piata Agroalimentara Tomis III;
• persoanele cu handicap al caror nume de familie incepe cu litera M - Z vor ridica cutiile de la Clubul pentru pensionari situat pe str. Cismelei nr. 16.

La Clubul pentru pensionari situat pe str. Duiliu Zamfirescu, nr. 4 se pot prezenta urmatoarele categorii de beneficiari:
• Pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei/luna inclusiv, care nu au ridicat cutiile in perioada 11 iulie – 22 iulie, indiferent de litera cu care incepe numele de familie;
• Beneficiarii de venit minim garantat, acordat in baza Legii nr.416/2001 cu modificarile si completarile ulterioare;
• Familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei, acordata in baza Legii nr.277/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
• Somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj in cuantum lunar de pana la 450 lei inclusiv;
• Somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in conditiile Legii nr.76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare;
• Persoanele fara venituri sau ale caror venituri nete lunare realizate sunt de pana la 450 lei/luna/persoana, inclusiv si nu se incadreaza in niciuna dintre categoriile prevazute mai sus, stabilite prin Dispozitie de Primar.

Distribuirea cutiilor cu ajutoare alimentare se va realiza de luni pana vineri, intre orele 06.00 – 12.00.

Ajutoarele alimentare se ridica personal de catre beneficiar pe baza actului de identitate valabil.
Pentru lamuriri suplimentare punem la dispozitia persoanelor interesate, zilnic, in intervalul orar 08.00 – 16.00, numarul de telefon 0341/448.530.
Informare publica
Avand in vedere temperaturile destul de ridicate si gradul de disconfort termic accentuat, Primaria municipiului Constanta a asigurat, ca masuri de preventie, dozatoare de apa rece in urmatoarele locatii, pentru a veni in sprijinul constantenilor:
1. Club pensionari, Km 4-5, Soseaua Mangaliei, nr. 86;
2. Club pensionari Far, strada Aurora, nr.2, bl.PF1;
3. Pavilion de vara pentru pensionari amenajat in parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski;
4. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul din Tomis II;
5. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul de la Casa de Cultura;
6. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul din Faleza Sud( Poarta 6);
7. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in Parcul Tabacarie - Tara piticilor;
8. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in piateta Badea Cartan;
9. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul de la CET;
10. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul de la Gara;
11. Club pensionari Poarta 6 – strada Brizei, bl.FD3;
12. Club pensionari Casa de Cultura, b-dul Lapusneanu, nr.66, bl. LE 9;

Pe langa cele 12 centre, Primaria Constanta in parteneriat cu S.C. RAJA S.A. au amplasat alte sase corturi dotate cu dozatoare de apa rece si asistenta medicala de urgenta, in urmatoarele locatii:
1. Poarta 2, langa statia RATC;
2. Delfinariu, statie RATC cu directia de mers spre Mamaia;
3. Mircea cel Batran, in fata Centrului Militar Zonal, statia de autobuz;
4. Tomis III, in apropiere de A.N.A.F.
5. Spitalul judetean Constanta - pe str. Nicolae Iorga
6. City Park Mall

Mai mult, Serviciul Inspectorat Protectie Civila din cadrul Primariei Constanta are in planul sau de masuri pentru gestionarea situatiilor de urgenta, asigurarea fiecarui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care va acorda asistenta medicala de urgenta intre orele 10:00 si 18:00, in situatia in care va intra in vigoare codul galben de canicula. In plus, se asigura stropirea carosabilului.

Pentru prevenirea incidentelor in timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugam cetatenii sa evite expunerile la soare in special in intervalul 12-16, iar in cazul deplasarilor se recomanda folosirea mijloacelor de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare) si consumul de lichide.

Constantenii pot semnala permanent orice problema la nr. de tel. 0241/55.00.55 si 0241/48.81.66.
Comunicat de presa
Primaria municipiului Constanta anunta ca distribuirea cutiilor cu ajutoare alimentare in cadrul Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) se va desfasura conform urmatorului grafic:
11 - 22 iulie - pensionarii din sistemul public de pensii si cei care beneficiaza de indemnizatie sociala pentru pensionari:
• persoanele al caror nume de familie incepe cu litera A - L vor ridica cutiile de la Clubul pentru pensionari situat pe str. Duiliu Zamfirescu nr. 4;
• persoanele al caror nume de familie incepe cu litera M - Z vor ridica cutiile de la Clubul pentru pensionari situat pe str. Cismelei nr. 16.

25 iulie - 05 august - persoanele cu handicap grav si accentuat vor ridica cutiile de la Clubul pentru persoane cu handicap situat in Piata Agroalimentara Tomis III.
Distribuirea cutiilor cu ajutoare alimentare se va realiza de luni pana vineri, intre orele 06.00 - 12.00.
Fiecare cutie contine urmatoarele alimente si cantitati:

 Faina alba de grau – o punga de 1 kg;
 Malai – 2 pungi de 1 kg;
 Paste fainoase – o punga de 400 g;
 Ulei – 2 sticle de 1 litru;
 Zahar – o punga de 1 kg;
 Conserva carne de vita – o cutie metalica de 300 g;
 Conserva pateu de ficat de porc – o cutie metalica de 200 g;
 Conserva de pasta de tomate – o cutie metalica de 400 g;
 Orez – o punga de 1 kg;
 Fasole boabe – o punga de 500 g.

Ajutoarele alimentare se ridica personal de catre beneficiar pe baza actului de identitate valabil.
Celelalte categorii de beneficiari vor fi anuntate in timp util cu privire la perioada de distribuire.

Pentru lamuriri suplimentare punem la dispozitia persoanelor interesate, zilnic, in intervalul orar 08.00 – 16.00, numarul de telefon 0341/448.530.
Ultimele comunicate de presa
Masuri de preventive canicula
Avand in vedere ca prognoza meteo indica pentru maine, 23.07.2016, temperaturi destul de ridicate si grad de disconfort termic accentuat, cu indice temperatura/umezeala (ITU) care depaseste 80 de unitati, Primaria municipiului Constanta a asigurat ca masuri de preventie, dozatoare de apa rece pentru a veni in sprijinul constantenilor, in urmatoarele locatii:

1. Pavilion de vara pentru pensionari amenajat in parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski;
2. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul din Tomis II;
3. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul de la Casa de Cultura;
4. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul din Faleza Sud( Poarta 6);
5. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in Parcul Tabacarie – Tara piticilor;
6. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in piateta Badea Cartan;
7. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul de la CET;
8. Pavilion de vara pentru pensionari, amenajat in parcul de la Gara;

Pe langa cele 8 centre, Primaria Constanta in parteneriat cu S.C. RAJA S.A. au amplasat alte trei corturi dotate cu dozatoare de apa rece in urmatoarele locatii:
1. City Park Mall
2. Delfinariu, statie RATC cu directia de mers spre Mamaia;
3. Tomis III, in apropiere de A.N.A.F.

Mai mult, Serviciul Inspectorat Protecţie Civila din cadrul Primariei Constanţa are in planul sau de masuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţa, asigurarea fiecarui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care va acorda asistenţa medicala de urgenţa intre orele 10:00 si 18:00. In plus, in cazul in care situatia o va impune, se asigura stropirea carosabilului.

Pentru prevenirea incidentelor in timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugam cetaţenii sa evite expunerile la soare in special in intervalul 12-16, iar in cazul deplasarilor se recomanda folosirea mijloacelor de protecţie (palarii, umbrele, ochelari de soare) si consumul de lichide.
Constantenii pot semnala permanent orice problema la nr. de tel. 0241/55.00.55 si 0241/48.81.66.
Actiuni de amploare in pietele constantene
Ieri, politistii I.P.J. Constanta, alaturi de colegii din cadrul Politiei Locale si jandarmii constanteni au confiscat peste o tona de fructe si legume care era comercializata ilegal in piete.

In 21 iulie a.c., politistii I.P.J. Constanta, cei ai Politiei Locale si colegii din cadrul Jandarmeriei Constanta au continuat actiunile in sistem integrat, deruland activitati specifice pentru prevenirea si combaterea comertului ilegal de produse alimentare in piata din zona Tomis 3.

Activitatile s-au desfasurat in perioada 18 – 21 iulie a.c., în baza Planului Comun de Acţiune, unde peste 20 politisti din cadrul I.P.J. Constanta, cei ai Politiei Locale si jandarmii constanteni au avut in vedere respectarea prevederilor Legii nr.12/1990 republicata privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

Astfel, in cursul zilei de ieri, oamenii legii au legitimat zeci de persoane, aplicand 15 sanctiuni contraventionale in conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 republicata, in valoare de peste 6.000 lei, fiind confiscata mai mult de o tona de legume si fructe care se comercializa fara autorizatie, documente de provenienta sau in conditii igienico-sanitare improprii.

De asemenea, politistii au constatat si o infractiune de contrabanda, depistand o persoana care comercializa in mod ilegal tigari.

Actiuni similare vor continua pe toata perioada anului 2016 pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit atat in perimetrul aferent pietelor constantene, cat si a celui stradal neautorizat.


Informare publica
In data de 20.07.2016 politistii locali, in urma sesizarilor primite de la cetateni, s-au deplasat in Parcul Tabacarie - zona Vila SKY pentru evacuarea mai multor persoane de etnie rroma care foloseau spatiul verde din zona drept loc de campare.
Acestia au fost sanctionati contraventional conform art.11 din HCLM 184/2013 cu amenda cuprinsa intre 400-800 lei.
Zona a revenit la normal dupa ce o autospeciala a firmei Polaris a colectat deseurile ramase in urma camparii acestora.
Actiune comuna I.P.J., Politia Locala si Jandarmeria impotriva vanzatorilor ambulanti
Urmare a cooperarii dintre I.P.J. Constanta, Politia Locala si Jandarmeria Constanta, in statiunea Mamaia si municipiul Constanta se actioneaza permanent pentru siguranta constantenilor si a turistilor aflati pe litoralul romanesc. Astfel, in data de 20 iulie a.c., in baza Planului Comun de Actiune, peste 20 de politisti ai I.P.J. Constanta, politisti locali si jandarmi au actionat in sistem integrat in statiunea Mamaia pentru asigurarea ordinii publice si cresterea gradului de siguranta al turistilor.
Actiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicata privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

Cu aceasta ocazie s-a actionat in cinci zone din statiunea Mamaia, fiind verificate peste 30 de persoane.

Totodata, oamenii legii au aplicat 25 sanctiuni contraventionale in valoare de 12.000 de lei si un avertisment, toate in baza Legii 12/1990, confiscand aproximativ 10 kilograme de fructe de padure (zmeura), peste 350 de produse alimentare (pungi cu pufuleti, porumb fiert, mere glazurate), sute de articole de plaja (colaci si veste gonflabile, zmee, pietre ponce, recipienti din plastic cu namol), precum si zeci de articole de artizanat (scoici de mare, cosuri nuiele).

Actiuni similare se vor derula in toata perioada sezonului estival 2016 pentru cresterea sigurantei turistilor si prevenirea faptelor antisociale din statiunea Mamaia si municipiul Constanta.
Demontarea stalpilor de iluminat de pe Bulevardele Tomis si Ferdinand
Va informam ca, in perioada 19.07.2016 – 26.07.2016, intre orele 20.00 - 06.00, Directia de Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Municipiului Constanta va desfasura lucrari de demontare a stalpilor din beton amplasati pe trotuarele aferente bulevardelor Tomis si Ferdinand. Aceste lucrari fac parte din obiectivul de investitii - Reabilitarea si modernizarea iluminatului public in unele localitati ale zonei Metropolitane Constanta. Demontarea stalpilor se va executa in timpul noptii pentru a nu ingreuna circulatia in timpul zilei.
Precizam ca pentru executia lucrarilor este necesara ocuparea unei benzi de circulatie.
Ne cerem scuze disconfortul creat si va multumim pentru intelegere.

  • Pentru sesizari telefonice sunati la 0241 550055 sau scrieti pe aceasta adresa de e-mail. Biroul Dispecerat va sta la dispozitie non-stop!
  • Daca ai fotografii ale orasului de alta data, si vrei sa contribui la completarea albumului foto, scrie-ne pe adresa primarie@primaria-constanta.ro
  • Stai conectat cu noi! Intra pe https://www.facebook.com/PrimariaConstanta si afla ultimele informatii sau spune-ti parerea despre problemele orasului!
    
Romana English
  • O noua sedinta ordinara a Consiliului local al municipiului Constanta - click pentru a descarca convocatorul ***
  • Informare publica
    ***
  • Licitatie publica deschisa ***
  • Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) ***
  • Informare publica ***
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 22/07/2016
nr. vizite: 5042671
Copyright © Primaria Municipiului Constanta
sâmbătă, 23 iulie 2016