Primaria Municipiului Constanta
bd. Tomis nr.51, cod 900725
telefon: 0241488100, fax: 0241488195, 0241488101 , email: primarie@primaria-constanta.ro
Acasa Harta orasului Video Constanta Video Mamaia Album foto Persoane de contact
cautare avansata...
 
Noutati privind acordarea ajutoarelor la incalzire pentru lunile noiembrie si decembrie 2014!
Consilul Local Municipal Constanta a aprobat astazi majorarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei, pentru lunile noiembrie si decembrie ale anului current.

Astfel, a fost scazuta cu 10% contributia cetateanului la plata facturii (in limita consumurilor maxime prevazute de lege) si a fost crescut plafonul maxim de venit pana la care se pot acorda aceste ajutoare. Vedeti toate detaliile in fisierul atasat.

Restul conditiilor privind intocmirea si depunerea dosarului raman aceleasi ca si iarna trecuta.

In functie de disponibilul bugetar pe anul viitor, se va reevalua modalitatea de acordare a ajutoarelor pentru incalzire pentru lunile ianuarie - martie 2015.
click aici pentru mai multe detalii
De interes
Eveniment organizat cu ocazia lansarii oficiala a proiectului "MASURI INTEGRATE PENTRU EGALITATE DE SANSE"
Eveniment organizat cu ocazia lansarii oficiala a proiectului "MASURI INTEGRATE PENTRU EGALITATE DE SANSE" SMIS 50944
descarca invitatie
Scrisoarea primarului catre constanteni aprilie 2014
Avand in vedere hotararea consliului local nr. 84/2014 prin care s-a dispus consultarea locuitorilor municipiului Constanta, primarul municipiului Radu Stefan Mazare a adresat o scrisoare catre constanteni solicitand punctul lor de vedere cu privire la preluarea in administrarea consiliului local a unui nou procent de actiuni, respectiv 13% din Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta.
click pentru a descarca scrisoarea
Proiectul de hotarare privind bugetul municipal pe anul 2014
Incepand cu data de 10.01.2014 se poate vizualiza 'Proiectul de hotarare privind bugetul municipal pe anul 2014'
click aici pentru a descarca proiectul
Ultimele stiri
Consiliul Local Constanta se intruneste in sedinta extraordinara
Consiliul Local Constanta se intruneste in sedinta extraordinara, luni, 20 octombrie  2014, ora 12:00, la complex hotelier Malibu, Statiunea Mamaia.
click aici pentru a descarca convocatorul
In atentia solicitantilor ajutorului pentru incalzirea locuintei
Conditiile de acordare a ajutoarelor pentru incalzire pentru sezonul rece 2014 - 2015 au fost publicate la cap. Ajutoare incalzire de pe site.

Atentie! Urmeaza ca in scurt timp, in urma efectuarii unei simulari pe baza de date cu cetatenii Municipiului Constanta, sa propunem spre aprobare Consiliului Local Municipal Constanta atat cresterea procentelor/sumelor acordate ca ajutor pentru incalzirea locuintei, cat si cresterea transelor de venit net mediu pe membru de familie, astfel incat sa poata beneficia mai multe persoane.

Formularele de cerere pot fi descarcate de pe site sau ridicate, incepand cu data de luni, 06.10.2014, incepand cu ora 09:00, in functie de modalitatea de incalzire, de la sediul Primariei de pe:
- strada Ecaterina Varga nr. 25-27 (pentru cei care se incalzesc cu energie termica furnizata in sistem centralizat - RADET),
- City Park Mall (Sky Level) (pentru cei care se incalzesc cu gaze naturale - CONGAZ, butelii GPL sau energie electrica - ENEL),
- Amzacea nr. 13 (pentru cei care se incalzesc cu lemne de foc)

Persoanele care NU se încadrează în criteriile OUG. 70/2011 (cu modificările şi completările ulterioare) privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei, dar intrunesc conditiile din hotărârile Consililui Local Municipal Constanţa privind acordarea de ajutoare de încalzire numai de la bugetul local şi primesc 25% subvenţie, trebuie sa depuna doar formularul de cerere şi copie după actele de identitate ale persoanelor mentionate in cerere.


Va rugam cititi cu maximum de atentie care sunt conditiile pentru a putea beneficia de ajutor de incalzire si care sunt actele necesare.

ATENTIE!
- NU se solicita niciun fel de adeverinte de la Casa Judeteana de Pensii sau Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca! Pensionarii trebuie sa depuna  la dosar, pe langa celelalte acte solicitate, copie dupa cupoanele de pensie, iar somerii - copie dupa cuponul de ajutor de somaj.

- NU se solicita adeverinte de la APIA; Primaria Constanta a incheiat protocol de colaborare cu aceasta institutie, iar verificarile se fac in baza de date; veniturile obtinute din renta viagera agricola trebuie declarate in formularul de cerere (se imparte suma incasata in anul precedent sau curent la 12 luni, si se trece valoarea lunara)

- Adeverinte eliberate de Administratia Financiara de pe str. Tulcei nr. 4 se solicita numai pentru persoanele care realizeaza codurile de venit din formularul de cerere in dreptul carora scrie la acte doveditoare "adeverinta eliberata de Administratia financiara". Daca nu realizati acele coduri de venit, nu este nevoie de aceasta adeverinta

- Contractele de inchiriere se inregistreaza la Administratia Financiara de pe str. I.G. Duca nr. 18

- Persoanele care nu au venituri NU trebuie sa prezinte niciun fel de adeverinte de venit (doar restul de acte necesare).

- NU se solicita polita de asigurare a locuintei

- Veniturile cu caracter anual sau periodic - care se nu se incaseaza lunar - se calculeaza media lunara a acestora in raport cu perioada in care au fost acordate; spre exemplu, veniturile anuale gen dividende sau renta viagera se impart la 12 luni si se trece valoarea lunara in formularul de cerere in dreptul codului de venit corespunzator 

- Toate persoanele vor fi verificate in bazele de date de la alte institutii cu care exista incheiate protocoale de colaborare, si se vor respinge cererile in care nu au fost declarate corect toate veniturile realizate sau bunurile detinute
descarca formularul de cerere
​O noua sedinta a Consiliului Local
In conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publica locala, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare, se convoaca Consiliul local al municipiului Constanta in sedinta ordinara, joi, 02 octombrie 2014, ora 12:00, la Complex hotelier Malibu, statiunea Mamaia.
click aici pentru a descarca convocatorul
Ultimele comunicate de presa
Restaurarea si Reamenajarea Promenadei si a spatiilor verzi din Zona Vraja Marii – Cazino – Port Tomis

Vineri, 26 octombrie 2012, au fost demarate lucrarile de restaurare si reabilitare a promenadei si a spatiilor verzi din zona Vraja Marii-Cazino-Port Tomis.

click aici pentru a descarca comunicatul de presa
  • Pentru sesizari telefonice sunati la 0241 550055 sau scrieti pe aceasta adresa de e-mail. Biroul Dispecerat va sta la dispozitie non-stop!
  • Daca ai fotografii ale orasului de alta data, si vrei sa contribui la completarea albumului foto, scrie-ne pe adresa primarie@primaria-constanta.ro
    
Romana English
    
Descrierea site-ului Specificatii tehnice Harta site-ului
data ultimei actualizari a paginii curente: 24/10/2014
nr. vizite: 3667970
Copyright © Primaria Municipiului Constanta
duminică, 26 octombrie 2014