Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Fără autovehicule pe pistele de biciclete!

Într-un oraș aflat în continuă expansiune și dezvoltare, unde nevoia de fluidizare și reducere a traficului se face resimțită tot mai mult, bicicleta reprezintă o soluție, de aceea, tot mai mulți constănțeni aleg acest mijloc alternativ de transport.  În Constanța, numărul pistelor de biciclete a crescut considerabil în ultimii ani. Din păcate, mulți conducători auto le ignoră cu bună știință și opresc sau chiar staționează pe aceste zone destinate exclusiv circulației bicicletelor. Direcția Generală Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 330 și 495 lei și 2 puncte penalizare la permisul de conducere, pentru oprirea neregulamentară pe pistele pentru biciclete și între 660 și 825 lei si 3 puncte de penalizare la permisul de conducere, pentru staționarea neregulamentară, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice si se poate dispune si ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar. Polițiștii locali constănțeni au demarat o campanie de informare a conducătorilor auto ce opresc ori staționează pe pistele de biciclete. Aceste acțiuni sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roți și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală cât și în celelalte zone ale orașului. Vă rugăm să ne semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția generală poliția locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

miercuri, 12 iunie 2024

Mai mult
Domeniul public, eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule vor fi ridicate de pe domeniul public. Astfel, începând de săptămâna asta, polițiștii locali vor ridica 41 de vehicule din care 13 fără stăpân și 28 abandonate pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor. Actul administrativ a fost semnat ca urmare a acțiunilor tematice derulate în acest sens, în perioada 01.01.2024-31.05.2024, de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 285 de somații, conform normelor legale în vigoare. Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv să fie fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Facem apel către cetățeni, în cazul în care au cunoștință despre existența unor astfel de autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să semnaleze aceste aspecte la numerele de telefon: 0241.484205 și 0341.922-Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro

luni, 10 iunie 2024

Mai mult
Se reabilitează carosabilul pe strada Cuza Vodă. Se vor institui restricții totale de trafic rutier

Conducătorii auto sunt rugați să evite sâmbătă, 08 iunie, circulația pe strada Cuza Vodă, tronsonul cuprins între bulevardul I.C. Brătianu și strada Atelierelor. Echipele Confort Urban vor interveni cu utilaje pentru asfaltarea carosabilului. Pentru buna desfășurare a lucrărilor, traficul rutier va fi restricționat total mâine, pe sectorul de drum pe care se lucrează, în intervalul orar 07:30 – 16:00. Se va asfalta carosabilul și se vor aplica marcajele rutiere. Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze autovehiculele pe aliniamentul stradal, pentru a permite accesul utilajelor. De asemenea, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

vineri, 7 iunie 2024

Mai mult
Constanța, sub cod galben de ploi și intensificări ale vântului!

Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă astăzi, în intervalul orar 16:40-17:30. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în intervalul menționat, în județul Constanța, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse care vor acumula peste 20...35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor. Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055; Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922; Dispecerat Serviciul Protecție Civilă– 0737552271.

joi, 6 iunie 2024

Mai mult
Peste 100 de locuri de parcare sunt disponibile pe aleea Violetelor, în zona Pieței Obor

Zona delimitată de strada București și strada Oborului a fost reconfigurată, resistematizarea acestei zone s-a făcut pe terenul vechii parcări asupra căruia nu s-a intervenit deloc în ultimii 20 de ani. Numărul locurilor de parcare a fost suplimentat, în urma lucrărilor de reamenajare a suprafeței carosabile. Au fost amenajate 21 de noi locuri de parcare. Riveranii au la dispoziție 116 de locuri de parcare, dintre care 2 locuri sunt rezervate persoanelor cu dizabilități, iar 2 locuri sunt destinate motocicletelor. Echipele Confort Urban au executat lucrări de stabilizare a terenurilor, au fost montate bordurile care delimitează locurile de parcare, zona carosabilă a fost recondiționată prin turnarea unui nou strat de asfalt, iar la final au fost aplicate marcajele rutiere. S-au construit noi casete pentru spații verzi care au fost umplute cu pământ vegetal, unde vor fi plantați arbuști ornamentali. Pentru fluidizarea circulației, au fost instituite sensuri unice la intrarea și ieșirea din parcare. Reorganizarea traficului rutier a fost necesară pentru a facilita accesul autovehiculelor în zonă. Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei.

joi, 6 iunie 2024

Mai mult
Parcul din Poarta 6 va fi reabilitat și modernizat!

Investiția în parcuri și activități sportive în Constanța reprezintă o investiție în sănătatea și bunăstarea locuitorilor. Prin dezvoltarea acestor elemente, orașul poate deveni un loc mai plăcut, sănătos și interconectat, de aceea, în sedința din luna mai a Consiliului Local Municipal, consilerii locali au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajare spațiu public din zona Parc Poarta 6   (Faleză Sud)”. Valoarea totală estimată a investiției este de 8 845 753, 74 lei cu TVA. Parcul din Poarta 6 va intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare. Terenul cu suprafața de 27 937 mp va fi reconfigurat. Se va amenaja un teren de fotbal, de aproape 1500 mp, cu gazon artificial, un teren multisport , pentru fotbal, tenis, volei, handbal, de aproape 700 mp și un teren de baschet, de peste 300 de mp. Totodată, în parc se vor amenaja piste de pumptrack, care vor oferi pasionaților de sporturi pe roți opțiuni moderne de mișcare, dar și mese de tenis de masă. De asemenea, posesorii de animale vor avea la dispoziție un loc de joacă pentru câini, de 200 mp, dotat cu gazon natural, numai bun pentru plimbarea prietenilor necuvântători. Nici relaxarea nu este negijată, de aceea se vor amenaja zone de recreere și grătar și spații pentru picnic. Iluminatul va fi modernizat, se vor monta 100 de stâlpi din aluminiu cu înălțimea de 4 m, echipați cu lămpi cu sursa LED, dar și mobilier urban nou în tot parcul. Spațiile verzi vor fi și ele îmbogățite și înfrumusețate prin plantarea de arbori și plante decorative. Realizarea acestei investiții, a unui parc modern și bine întreținut, are numeroase beneficii: promovarea unui stil de viață activ și sănătos, descoperirea și dezvoltarea talentelor sportive, îmbunătățirea calității vieții, crearea unui centru de socializare sau creșterea gradului de coeziune socială prin defășurarea de activități sportive, de relaxare și petrecere a timpului liber.

joi, 6 iunie 2024

Mai mult
Activități logistice specifice necesare organizării alegerior din data de 9 iunie.

Vineri, 7 iunie, la ora 9:00 Primăria Constanța cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” desfășoară activități logistice specifice necesare organizării alegerior din data de 9 iunie. În cele două parcări adiacente Primăriei Municipiului Constanța, situate pe bulevardul Tomis, nr. 51 se va instala un sistem de corturi cevor fi puse la dispoziția Biroului Electoral de Circumscripție Municipală Constanța pentru preluarea materialelor din secțiile de votare. În zona va fi permis accesul persoanelor și mijloacelor de transport implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor sub monitorizarea unui dispozitiv de pază format din personalul Ministerului de Afaceri Interne.

joi, 6 iunie 2024

Mai mult
Continuă dezinsecția în municipiul Constanța!

Odată cu încălzirea vremii s-a înmulțit și numărul insectelor, motiv pentru care Primăria Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție în oraș.   Echipele care asigură acest serviciu stropesc parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța și stațiunea Mamaia cu substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.   Tratamentele împotriva țânțarilor, căpușelor, gândacilor sau păienjenilor se desfășoară atunci când condițiile meteorologice permit.   Substanţa folosită, Perme Plus, este avizată de Ministerul Sănătăţii și are o acțiune insecticidă rapidă. Substanța este recomandată atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare.   Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța, să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

miercuri, 5 iunie 2024

Mai mult
Strada Moților din cartierul Palas a intrat în reabilitare

Programul de reabilitare a infrastructurii rutiere acoperă toate zonele orașului, indiferent că vorbim despre centru sau periferie. Astăzi se decopertează carosabilul carosabilul pe strada Moților, tronsonul cuprins între strada Bucegi și strada Palas, motiv pentru care traficul rutier va fi restricționat parțial astăzi, până la ora 16:00. Lucrările vor continua până vineri, inclusiv, cu aceleași restricții de circulație, în intervalul orar 08:00-16:00. În paralel, se recondiționează și infrastructura pietonală. După finalizarea procesului de frezare a carosabilului, se vor asfalta trotuarele. Ulterior, va fi asfaltată suprafața carosabilă și vor fi aplicate marcaje rutiere. Facem din nou apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

miercuri, 5 iunie 2024

Mai mult
O nouă trecere de pietoni prevăzută cu scuar a fost înființată la Constanța, într-o zonă cu trafic rutier intens

Constanța este într-o continuă dezvoltare, iar identificarea nevoilor comunității și soluționarea problemelor cu care cetățenii se confruntă sunt prioritare pentru administrația locală și Confort Urban. În urma sesizărilor venite din partea locuitorilor din zona complexului rezidențial situat la intrarea în oraș, dinspre Valu lui Traian, administrația publică locală a luat hotărârea ca prin Confort Urban să amenajeze o trecere de pietoni în forma literei „Z”. Pentru siguranța pietonilor a fost amenajat un scuar median și a fost amplasat un refugiu protejat de garduri metalice. Trecerea de pietoni este semnalizată cu indicatoare alimentate prin panouri solare iar vopseaua folosită pentru marcajele de pe calea de rulare este bicomponentă și conține microsfere din sticlă care au capacitatea de a reflecta lumina în întuneric și de a asigura un plus de rezistență. Măsura înființării acestei treceri de pietoni a fost adoptată de Comisia de Circulație în urma solicitărilor primite de la cetățenii care tranzitează această zonă, fiind avizată de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier. În acest mod, Primăria Constanța răspunde nevoilor comunității printr-o implicare responsabilă și punând pe primul loc siguranța participanților la trafic. Suntem receptivi la nevoile constănțenilor, așteptăm în continuare sesizările voastre pe adresa de e-mail secretariat@conforturban-ct.ro.

marți, 4 iunie 2024

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină