Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

O mare de zâmbete la „Sport Dance Festival”

Proiectul sportiv a debutat astăzi la „Școala Gimnazială Nr. 40 Aurel Vlaicu” din Constanța. Cei mici au fost foarte încântați să participe la o experiență care îmbină sportul și dansul. Timp de două ore, elevii au jucat handbal, volei, baschet și fotbal, au dansat, s-au distrat și au făcut mișcare. Inițiat de Clubul Sportiv Phoenix Constanța și finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, proiectul „Sport Dance Festival”, are loc în perioada 15.10.2019 – 31.11.2019, în 8 instituții de învățământ din oraș. Următoarea acțiune se va desfășura luni, 21 octombrie, de la ora 11:00, la „Școala Nr. 22 „I.C. Brătianu” din Constanța. Scopul proiectului este îndrumarea copiilor și a tinerilor către mișcare și sport, dezvoltarea spiritului de echipă și a spontaneității precum și implicare activă a copiilor în proiecte sportive, prin care să se dezvolte sănătos pentru a deveni adulți responsabili în rezolvarea problemelor comunității. Printre partenerii proiectului se numără: Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius din Constanta, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția pentru Sport și Tineret Constanța.

vineri, 18 octombrie 2019

Mai mult
Primăria Municipiului Constanța a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de locuri

Parcare cu aproape 70 de locuri pe strada Micșunelelor din cartierul km 5. Este cea de-a 56- a parcare construită în ultimul an prin dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău.  Au fost date în folosință peste 1700 de locuri noi. Ieri a fost  dată în folosință o nouă parcare în cartierul KM 5. Locuitorii din zonă au la dispoziție 67 de locuri de parcare în locul în care până erau ridicate garaje. “Era pământ și acum este asfalt, e ok, e mult mai bine, se vede că e civilizat.” „Ați făcut un lucru excepțional, suntem foarte mulțumiți. Este curățenie, acum ți-e drag să te uiți,” au declarat locuitorii din zonă. După ce au fost dezafectate garajele, iar locul a fost curățat, s-a trecut la amenajarea parcării care acum este asfaltată și marcată. Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, continuă amenajările de noi parcări în cartierele din municipiu.

vineri, 18 octombrie 2019

Mai mult
Angajații Direcției Generale de Asistență Socială Constanța se implică în curățenia de toamnă

Pe 1 octombrie a început cea de-a noua ediție a campaniei de curățenie generală a orașului nostru. De atunci și până acum, au fost igienizate aproape toate cartierele din municipiul Constanța și foarte mulți voluntari s-au alăturat campaniei inițiate de Primăria Municipiului Constanța. Astăzi, a fost rândul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța. Iar lor li s-au alăturat și zeci de pensionari care doresc să trăiască într-un oraș curat.  Dis de dimineață, angajații împreună cu seniorii au făcut curățenie și au igienizat în jurul tuturor cluburilor pentru seniori din oraș. Oamenii spun că este și datoria lor să păstreze curățenia în locurile în care își petrec zilnic mai multe ore. Ulterior, angajații DGAS au mers la toate creșele din municipiu și au făcut curățenie în curțile și în zonele adiacente unităților . Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care s-au implicat în campania "Curățăm Constanța Noastră" și îi invită și pe ceilalți să se alăture pentru a transforma Constanța într-un oraș curat și modern, aşa cum ni-l dorim cu toții.

vineri, 18 octombrie 2019

Mai mult
Faptele antisociale, sancționate de polițiștii locali

În cursul zilei de 17 octombrie, în intervalul orar 14:00-22:00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 3. Oamenii legii au monitorizat și verificat, în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele zone de interes public: piețele agroalimentare Griviței, Balada, amplasamente tip legme-fructe și flori, Piața Ovidiu, zona Antoniade, zona Capitol, Autogara Sud, zona Casa de Cultură, zona Trocadero, Cimitirul Central, Parc Primărie, Parc Tomis II, Parc Oleg Danovschi, Parc Casa de Cultură, Zona Peninsulară, Faleza Cazino, Portul Tomis, Spitaul Județean de Urgență, zona Gară. Au fost legitimate 25 de persoane și s-au constatat 25 de sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 5 în conformitate cu prevederile HCL 184/2013 modificată, 12 în conformitate cu prevederile Legii 61/1991, 7 în conformitate cu prevederile Legii 349/2002 și 1 în conformitate cu prevedrile Legii 12/1990. Cele mai multe abateri au vizat consumul băuturilor alcoolice în spațiul public, tulburarea liniștii publice, acte obscene în spațiul public, răscolirea gunoiului din containere sau refuzul legitimării. Valoarea totală sancțiunilor aplicate a fost de 4700 lei. Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

vineri, 18 octombrie 2019

Mai mult
Străzi construite de la zero

Vești bune pentru locuitorii din cartierul Compozitorilor unde Primăria Municipiului Constanța construiește de la zero un număr de 8 străzi. Două dintre ele au fost deja asfaltate iar pe altele se fac acum lucrările premergătoare asfaltării. Vorbim despre străzile Alexandru Bogza și Dumitru Chiriac pe care s-au finalizat asfaltările în cursul acestei zile. În același timp sunt în lucru străzile Ioan Damaschin, Eduard Caudella, Cella Delavrancea și Zeno Vancea unde se sapă și se așterne stratul de piatră urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă lucrările pe și pe Aleea Constantin Bobescu și  Titus Cergău- tronson 2. Veștile bune nu se opresc aici. În perioada imediat următoare vor fi construite alte trei artere de circulație în cartierul Baba Novac. Este vorba despre străzile Prelungirea Barbu Delavrancea, Cernica și Alexandru Alexandridi- tronson 2.  

vineri, 18 octombrie 2019

Mai mult
„Bunicii și nepoții”, un proiect de succes

Mai mulți copii din centrele de plasament constănțene au simțit și în această săptămână dragostea bunicilor. Totul s-a petrecut în cadrul proiectului „Bunicii și nepoții”, inițiat de Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială. Începând din luna august, săptămânal, bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța împreună cu copiii de la centrele de plasament se întâlnesc și petrec împreună câteva ore pline de zâmbete și bucurie. Au mers la circ, au făcut tablouri de toamnă, felicitări, brățări, au luat lecții de pictură, s-au jucat și au dansat. În această săptămână, au fost cu toții la cinema, la filmul „Yeti, omul zăpezilor”, iar bunicuții au fost foarte încântați vizionând pentru prima dată un film 3D. Pentru că proiectul se bucură de succes, iar micuții și bunicii sunt fericiți împreună, numărul de copii va crește în perioada următoare. Aceste activități urmăresc, în special, înlăturarea senzației de singurătate și abandon atât pentru vârstnici cât și pentru copiii din centrele de plasament și stimularea participării seniorilor și a celor mici la viața socială.   Direcția Generală de Asistență Socială și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului doresc în acest fel să scoată în evidență importanța familiei și a dragostei față de copii și față de persoanele vârstnice, dar și importanța relațiilor și a comunicării între copii, părinți și bunici.

vineri, 18 octombrie 2019

Mai mult
Strada Mihai Viteazu a fost modernizată

Strada Mihai Viteazul a fost modernizată. Artera cuprinsă între bulevardul Ferdinand și strada Traian are asfalt nou, trotuare și borduri din granit. Lucrările complexe au fost realizate într-un timp record! S-a decopertat și s-a refăcut complet alveola destinată stației pentru mijloacele de transport în comun, trotuarele au fost refăcute și eliberate de autoturisme prin montarea de stâlpișori din fontă, iar bordurile au fost înlocuite. În curând în zonă va fi o montată o stație smart pentru mijloacele de transport în comun. Lucrările de modernizare a tramei stradale continuă și în alte zone din oraș.

vineri, 18 octombrie 2019

Mai mult
Investiție uriașă pentru îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între GARA CFR şi staţiunea Mamaia

Bulevardele 1 Decembrie 1918, Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu vor intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța:  „Toată această zonă va fi modernizată, așa cum merită o metropolă europeană. Evident că vorbim de fonduri structurale și proiectul a fost declarat eligibil 100%, nu există cheltuieli neeligibile. Mai bine de 20 milioane de euro vor veni în municipiul Constanța”. Proiectul prevede: modernizare şi resistematizare rutieră; benzi unice de transport public; reabilitare şi extindere trasee pietonale; piste de biciclete; spaţii verzi mediane şi irigaţii; marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilităţi; mobilier urban inteligent, bănci şi spaţii de şedere SMART sisteme de informare cu mesaje variabile

joi, 17 octombrie 2019

Mai mult
Să jucăm oină împreună!

Sub acest slogan se desfășoară acțiunile de promovare ale sportului nostru național, inițiate de campioana națională, câștigătoarea Cupei României și a Cupei Federației Române la Oină, ACS Frontiera Tomis Constanța. Ieri, campionii s-au antrenat cu elevii de la Școala Gimnazială Nr.8 din Constanța. Copiii, atât băieți cât și fete, au fost bucuroși să descopere tainele oinei și, spun ei, cel mai mult le-a plăcut dinamismul jocului de oină. Nu e de mirarea că în ultimii ani numărul echipelor este în continuă creștere în mediul școlar.   Oina este jocul sportiv tradițional românesc atestat documentar încă de la 1364, atunci când s-a jucat pentru prima dată. Este, de asemenea, primul joc de echipă introdus prin lege în învăţământul românesc. ACS Frontiera Tomis Constanţa, echipă finanțată de Primăria Municipiului Constanța, este deținătoarea unui palmares impresionant: Campioni naționali - 14 titluri Cupa României - 15 titluri Supercupa României - 4 titluri Campioni oină sală - 6 titluri Campioni oină plajă -2 titluri Cupa Federației - 6 titluri

joi, 17 octombrie 2019

Mai mult
Seniorii Constanței, la premiera comediei „Șeful”

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, le-a oferit seniorilor o seară de neuitat, în compania actorilor Șerban Pavlu și Cristi Iacob, protagoniștii comediei „Șeful”, grație invitațiilor gratuite puse la dispoziție de Teatrul Avangardia din București. Premiera spectacolului de succes s-a jucat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, luni, 14 octombrie, de la ora 19:00.Timp de o oră și jumătate, 80 de vârstnici s-au bucurat de momente pline de umor, presărate cu situații absurde, replici istețe și jocuri de cuvinte. Piesa de teatru scrisă de unul dintre cei mai în vogă comedieni și dramaturgi din Spania, Eduardo Aldan a adus în atenția noastră un vis pe care îl avem cu toții: să reușim să scăpam de toate lanțurile din viața noastră până ce ajungem să devenim propriul nostru șef. Intriga a fost declanșată de o situația absurdă și amuzantă. În seara de Revelion șeful unei mari companii rămâne blocat în birou cu un angajat pe care tocmai l-a concediat. Pe durata acestei “încarcerări” involuntare, cei doi se văd obligați să conviețuiască, moment care le va schimba viețile pentru totdeauna. Prin acest acțiuni municipalitatea vine în sprijinul vârstnicilor, facilitându-le accesul la activități culturale și artistice.  

joi, 17 octombrie 2019

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină