Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Parcul “Dragoslavele” din cartierul Faleză Nord, aflat în plin proces de reamenajare, începe să prindă contur

Parcul va deveni în curând o zonă de agrement la standarde moderne pentru locuitorii din zonă. Va avea trei locuri de joacă, două miniterenuri de baschet și fotbal, o zona de fitness, multe spații verzi și mobilier urban nou. Spațiul este reconfigurat astfel încât să răspundă atât nevoilor copiilor, cât și tinerilor și adulților care locuiesc în zonă. Echipele de muncitori  efectuează lucrări de infrastructură la locurile joacă, la zona de fitness și la cele două miniterenuri de sport. S-au amenajat alei de acces cu pavele moderne și se pregătesc suprafețele pentru turnarea covoarelor de cauciuc antitraumă. Parcul va avea mobilier urban nou, o cișmea și multe spații verzi. Vor fi plantate flori, arbuști ornamentali și gazon.

joi, 2 iulie 2020

Mai mult
Aplicația CT BUS de planificare a călătoriei a fost actualizată!

Cu ajutorul sugestiilor și observațiilor primite de la utilizatori, CT BUS pune la dispoziția constănțenilor  și turiștilor aplicația CT BUS, cu un design intuitiv și un meniu reconfigurat pentru o accesare mai rapidă: aveți la dispoziție timpii reali de sosire în stație a vehiculelor, o hartă a punctelor de vânzare a biletelor și abonamentelor, hărți cu toate stațiile din imediata apropiere, instrucțiuni de călătorie pas cu pas, dar și notificări despre situațiile neprevăzute apărute în trafic. Bogdan Niță – directorul CT BUS: “Aplicația CT BUS este disponibilă pentru toate tipurile de telefoane mobile. Are funcțiuni suplimentare față de prima variantă și este foarte ușor de utilizat. Cu ajutorul aplicației CT BUS puteți achiziționa bilete și abonamente atât cu cardul cât și prin sms, aveți timpul real de așteptare și puteți urmări parcursul autobuzelor care sunt monitorizate prin sistemul GPS. Puteți vedea de asemenea, toate stațiile aflate în apropiere și primiți indicații pas cu pas, legate de obiectivul pe care vreți să îl atingeți. Pentru turiști este un instrument foarte facil de a se deplasa în Constanța și în stațiunea Mamaia. Pot cumpăra ușor bilete și abonamente și pot găsi toate obiectivele pe care le caută. Prin folosirea acestei aplicații, se pot primi inclusiv informații legate de distanțele pe care le poți parcurge pe jos sau cu bicicleta până la stația de autobuz.” Cu ajutorul aplicației CT BUS puteți vizualiza: - primii 3 timpi reali de sosire în stație a vehiculelor de pe fiecare linie; - timpii estimați de sosire în fiecare stație a tuturor liniilor de transport, pe parcursul întregii zile; - un istoric al destinațiilor căutate, pentru a putea accesa rutele preferate direct din selecția de stații și a le putea căuta în lista dedicată;  - o hartă a punctelor de vânzare a biletelor și abonamentelor din municipiul Constanta. Aceasta cuprinde punctele de vânzare proprii, ale distribuitorilor autorizați, cât și programul de lucru al acestora; - toate stațiile din imediata apropiere, printr-un sistem interactiv de hărți ce detectează locația utilizatorului, cele mai apropiate stații de autobuz și toate autobuzele ce trec prin fiecare stație; - instrucțiuni de călătorie pas cu pas, cu îndrumare în timp real, din punctul A în punctul B; - cele mai recente notificări: schimbare de direcție, traseu închis sau dificultăți în trafic, rute alternative; De asemenea, prin intermediul aplicației, pe care o puteți seta să ruleze în și în limba engleză, aveți posibilitatea să achiziționați bilete de transport public prin SMS. Aplicația CT BUS este disponibilă pentru Android și IOS, cât și în versiunea web. Opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi. De aceea, așteptăm sugestii și observații la adresa de e-mail: reclamatii@ctbus.ro

joi, 2 iulie 2020

Mai mult
Se intervine asupra carosabilului pe străzile adiacente bulevardului Alexandru Lăpușneanu

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de reabilitare a infrastructurii rutiere din zonele rezidențiale. Paralel cu lucrările de reabilitare a carosabilului care se desfășoară în cartierul Faleză Nord, echipele administratorului drumului public au demarat procesul de frezare pe strada Farului, tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Tomis. Zona carosabilă este decopertată pentru a fi turnat stratul de asfalt. Lucrările de frezare vor cuprinde și strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, porțiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Farului și strada Salcâmilor, tronsonul delimitat de strada Poporului și strada Farului. Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se execută lucrări.

joi, 2 iulie 2020

Mai mult
RADET recrutează

R.A.D.E.T. Constanța angajează următorul personal: Sudor - 11 posturi (9 posturi de sudor electric și autogen, 1 post de sudor oxiacetilenă și 1 post de sudor electric) Instalator sanitar și/sau termic - 6 posturi Muncitor necalificat  - 1 post         Lăcătuș – 5 posturi     Zidar - 1 post     Șofer - 1 post      Automacaragiu  - 1 post Deservent utilaj  – 1 post   Operator auxiliar – 3 posturi Operator P.T. /C.T. - 5 posturi  Operator telefonie - 1 post      Montator subansamble - 3 posturi                              Cititor contoare - 4 posturi (1 post pe perioadă determinată). Angajatorul asigură:               - contract de muncă pentru perioadă nedeterminată/determinată,  - salariu atractiv alături de alte avantaje salariale,  - tichete de masă, contravaloare pe card, - echipament de lucru adecvat postului,    - condiții de lucru în siguranță,                - școlarizare pentru anumite posturi. Candidații vor depune la sediul R.A.D.E.T. Constanța din strada Badea Cârțan nr.14A, registratură, parter, sau prin email, la adresa office@radet-constanta.ro, următoarele înscrisuri: - cerere de participare la concurs (care va conține date de identificare, adresa de  corespondență și număr de telefon pentru contact) însoțită de Curriculum Vitae (CV),  - copie buletin / carte identitate,  - copie documente care atestă pregătirea profesională, diplome, etc. Probele de lucru vor fi susținute la sediul R.A.D.E.T. Constanța din strada Interioară nr. 4, Secția Reparații, după verificarea de membrii Comisiei de interviu și testarea cunoștințelor și competențelor candidaților, a documentațiilor depuse. Relații suplimentare privind cerințele posturilor sunt postate pe site-ul R.A.D.E.T. Constanța, sau pot fi obținute la sediul regiei din strada Badea Cârțan nr. 14A și la numărul de telefon 0241616937/ interior 406 - Birou Resurse Umane.

joi, 2 iulie 2020

Mai mult
În stațiunea Mamaia deșeurile se ridică doar noaptea

Primăria Municipiului Constanța atenționează persoanele juridice din stațiunea Mamaia că de la 1 iulie 2020 deșeurile vor fi colectate DOAR în timpul nopții. Astfel, facem apel la agenții economici care desfășoară activități comerciale în stațiunea Mamaia să depoziteze deșeurile adunate în timpul zilei în incinta magazinului/restaurantului/hotelului și să le scoată pentru a fi ridicate doar în cursul nopții. În acest fel, turiștii sau persoanele care tranzitează stațiunea vor putea admira marea și se vor putea bucura de ceea ce le oferă stațiunea, fără să fie „bombardați“ de mirosul îngrozitor al deșeurilor și de priveliștea dezolantă a unor gunoaie expuse sau aruncate pe domeniul public. Reprezentanții societăților comerciale trebuie să știe și că, dacă vor scoate deșeurile în afara orelor menționate în graficul de ridicare ce le va fi comunicat, riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. Doar împreună putem avea un oraș curat!

joi, 2 iulie 2020

Mai mult
Atenție, șoferi! Se asfaltează carosabilul pe un tronson al bulevardului Tomis

Echipele SC Confort Urban SRL vor acționa în această noapte pe porțiunea delimitată de strada Poporului și strada Nicolae Iorga a bulevardului Tomis. Se va turna primul strat de asfalt pe benzile de circulație situate lângă axul drumului. După ce se va așterne stratul de binder, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt de tip MASF, specific drumurilor cu trafic rutier intens. Pentru buna desfășurare a intervențiilor, circulația autovehiculelor va fi restricționată alternativ, pe câte un sens de mers, în intervalul orar 19:00 – 05:00. Lucrările de asfaltare vor continua și mâine noapte, cu aceleași restricții de trafic. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

joi, 2 iulie 2020

Mai mult
Băncile de pe faleza Cazino, recondiționate. Intră în reparații cele din Piața Ovidiu

După ce au fost reparate, băncile de pe faleza Cazino din Constanța au fost puse din nou pe poziții. Echipele Primăriei Municipiului Constanța au demontat cele aproximativ 120 de bănci amplasate pe faleza Cazino, de la Comandamentul Flotei până la Poarta 1, pentru lucrările de întreținere anuală. Băncile au fost transportate în ateliere specializate unde au fost vopsite și reparate acolo unde a fost cazul. Peste 100 dintre acestea au fost deja repuse pe poziții, iar în aceste zile echipele Serviciului Dotări Urbane din cadrul Primăriei lucrează la remontarea celor 20 de bănci rămase. Lucrări de reparații se derulează, începând de astăzi și la băncuțele de odihnă din Piața Ovidiu. Acolo sunt înlocuite stinghiile rupte sau deteriorate, iar apoi sunt vopsite. Astfel de lucrări de recondiționare și întreținere  a mobilierului urban au loc anual, după încheierea sezonului rece.

joi, 2 iulie 2020

Mai mult
Toți copiii Constanței sunt așteptați să se antreneze în Complexul Sportiv “Gheorghe Hagi”

Condiții moderne, la standarde europene, pentru micii fotbaliști ai orașului nostru. Cel mai mare și mai modern teren sintetic din municipiul Constanța, aflat în cadrul Complexului Sportiv “Gheorghe Hagi” este în ultima fază a procesului de reabilitare. Primăria Municipiului Constanța a investit în lucrările de reamenajare aproximativ 200 de mii de euro. Cluburile de fotbal F.C. FARUL, PERFORMER și METALUL au depus deja cereri pentru a-și desfășura activitatea pe acest teren. Eugen Căruntu – director executiv al Direcției Tehnic Administrativ din cadrul Primăriei Municipiului Constanța: “Încă de la sfârșitul anul 2018, de când Primăria Municipiului Constanța a preluat prin protocol Complexul Sportiv “Gheorghe Hagi” de la Ministerul Tineretului și Sportului, am observat două mari probleme. Cea mai mare era acest teren sintetic, care era foarte degradat, și a doua, inundarea subsolului pavilionului central. Anul trecut am efectuat reparații la sistemul de scurgere și apă pluvială, am mărit capacitatea pompelor pentru ca acestea să poată extrage mai multă apă, dar am făcut reparații și la pavilion. Cea mai importantă investiție din acest an este acest teren sintetic, fiind vorba despre copiii orașului Constanța care vin să se antreneze aici.  Au fost efectuate lucrări complexe. S-a strâns tot ce însemna teren sintetic vechi, au fost astupate găurile, crăpăturile, a fost nivelat tot ceea ce era deteriorat, s-a demolat tot gardul, plasele (1528 mp) și porțile vechi. S-a montat un gard nou format din două părți, 5 metri pe laturile lungi ale terenului și 8 metri în spatele porților, pe laturile scurte. A fost înlocuită nocturna, au fost recondiționați stâlpii suport, apoi s-a așternut covorul sintetic care a fost trasat. Au fost amplasate și două bănci noi de rezervă, iar acum mai avem de montat porțile de joc și tribuna pentru spectatori. În curând, toți copiii Constanței sunt așteptați să se antreneze aici, avem deja cereri de la cluburile F.C.FARUL, PERFORMER și METALUL care ne-au contactat și ne-au spus că vor să își desfășoare activitatea pe acest teren. Este cel mai frumos și cel mai mare teren sintetic din orașul Constanța, iar părinții au fost foarte bucuroși că își vor putea aduce copiii aici, într-un cadru frumos și sigur, la standarde moderne”. Noul teren de fotbal are dimensiunile 90/45 m și este prevăzut cu gazon de 60 de mm înălțime, iar restul terenului, în suprafață de 1968 mp este prevăzut cu suprafață sintetică cu fir de 26 mm înălțime. Gazonul sintetic ales este rezistent la temperaturi cuprinse între -35 grade Celsius și 60 de grade Celsius. Și pe terenul central al Complexului Sportiv “Gheorghe Hagi” au avut loc investiții importante. Toate lucrările efectuate până acum la Complexul Sportiv “Gheorghe Hagi”, inclusiv acțiunile de curățenie și igienizare care au loc zilnic, au fost efectuate exclusiv cu fonduri din bugetul Primăriei Municipiului Constanța”. Eugen Căruntu – director executiv al Direcției Tehnic Administrativ din cadrul Primăriei Municipiului Constanța: “Am înlocuit aproximativ 2 mii de scaune, am achiziționat acest tractoraș care tunde, scarifică, strânge iarba, am cumpărat și un sistem de udare prin două mecanisme. Beneficiem de sprijinul domnului inginer agricol Dumitru Manole, unul dintre cei mai buni specialiști agronomi din țară și fost jucător al echipei Farul Constanța, care ne acordă consultanță în tot ceea ce înseamnă amenajarea și întreținerea suprafețelor de joc. Gazonul a fost înlocuit în zona porților cât și în zona dedicate arbitrilor. Pista de atletism va fi reparată și vom continua înlocuirea scaunelor, apoi vom zugrăvi și vom igieniza locul pentru a-l aduce în condiții normale de funcționare. De asemenea, se reamenajează drumul de acces și trotuarele, se refac parcările, vor fi prevăzute și locuri pentru părinții care vin să îi supravegheze pe micii fotbaliști”.

miercuri, 1 iulie 2020

Mai mult
Destinația Constanța - Mamaia poate fi admirată, din acest sfârșit de săptămână, de la bordul autobuzelor etajate

CT BUS introduce începând de sâmbătă, 4 iulie, linia CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia. Traseul autobuzelor etajate  cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: roata panoramică ,,Tomis Eye’’, Silozurile ,,Anghel Saligny’’, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, ,,Cuibul Reginei’’, Muzeul de Istorie și Arheologie, ,,Edificiul roman cu mozaic’’, Moscheea ,,Carol I’’, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic "Tomis", Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și multe altele pe care turiștii și constănțenii sunt invitați să le descopere într- o plimbare relaxantă și confortabilă cu linia CITY TOUR.   Bogdan Niță – directorul CT BUS Constanța: “Începem cu 6 autobuze care vor circula deocamdată în program 09:00-18:00, cu o frecvență de 25 de minute. În vârful sezonului estival vom crește acest interval până la ora 22. Prețul rămâne neschimbat: 6 lei pentru o călătorie și 10 lei pentru toată ziua. Avem în traseu cel puțin 100 de obiective interesante la care se adaugă și roata panoramică amplasată în zona Poarta 1”. Pentru ca plimbarea să fie și mai interesantă, pasagerii au la dispoziție și aplicația ,,CITY TOUR’’, un ghid text și audio, disponibil în “MAGAZIN PLAY” sau ,,APPLE STORE’’.  La bordul autobuzelor etajate călătorii dispun de conexiune gratuită la reţeaua Wi-Fi și pot accesa aplicația prin scanarea codul QR de pe spătarul scaunului.  Aplicația gratuită,,CITY TOUR’’ sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului, iar în momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat. Prețul unei călătorii este de 6 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Există și varianta achiziționării unui bilet la costul de 10 lei, valabil toată ziua, în orice autobuz etajat. Linia CITY TOUR este deservită, pentru început, de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar 09:00-18:00.

miercuri, 1 iulie 2020

Mai mult
Continuă lucrările de reabilitare a carosabilului pe bulevardul Tomis

Echipele SC Confort Urban SRL vor interveni joi, 02 iulie și vineri, 03 iulie, cu utilaje de asfaltare pe porțiunea delimitată de strada Poporului și strada Nicolae Iorga a bulevardului Tomis. Lucrările se vor desfășura noaptea, traficul rutier fiind restricționat alternativ, pe câte un sens de mers, în intervalul orar 19:00 -05:00. După ce benzile de circulație de lângă marginea părții carosabile au fost îmbrăcate în binder, se va turna primul strat de asfalt pe benzile situate lângă axul drumului. Ulterior, carosabilul va fi recondiționat cu asfalt de tip MASF. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

miercuri, 1 iulie 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină