Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Restricții de circulație în Piața Ovidiu

Unirea Principatelor Române va fi marcată la Constanța printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și cultural care se vor desfășura în Piața Ovidiu, vineri, 24 ianuarie, începând cu ora 11:00. Pentru buna desfășurare a evenimentului, începând de joi 23 ianuarie, ora 14:00 până luni, 27 ianuarie, ora 09:00, se vor lua măsuri de blocare a următoarelor artere de acces: - strada Marcus Aurelius la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir; - strada Vasile Canarache la intersecția cu strada Sulmona; - strada C.A. Rosetti la intersecția cu strada Sulmona; - strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu strada Sulmona; - bulevardul Tomis la intersecția cu strada Sulmona; - strada Traian la intersecția cu strada Sulmona; - strada Revoluția din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Crângului; - strada Arhiepiscopiei la intersecția cu strada Crângului. De asemenea, strada Marcus Aurelius va avea dublu sens de mers.  

marți, 21 ianuarie 2020

Mai mult
Continuă distribuirea ajutoarelor UE

Direcția Generală de Asistență Socială a început pe 15 ianuarie 2020 distribuirea produselor de igienă acordate în baza Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021. Până acum, 240 de constănțeni și-au ridicat pachetele oferite de Uniunea Europeană. Produsele se distribuie la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4. În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 784/04.10.2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiază de aceste produse următoarele categorii:      a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la lit. a) și b). Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu  produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării  asistenței materiale de bază. Pachetele cu produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate. Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, primesc pachete cu produse de igienă doar titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept. Pentru persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept ridică pachete pentru toți membrii familiei.  Un pachet cu produse de igienă conține: -        5 periuțe de dinți -        4 tuburi cu pasta de dinți ( 75 ml ) -        Săpun lichid ( 500 ml ) -        Șampon pentru copii ( 800 ml ) -        Șampon pentru adulți ( 500 ml ) -        2 pungi de detergent pentru rufe ( 2,7 kg ) Programul de distribuire va fi de luni până vineri, între orele 8:00- 14:00, până la epuizarea stocului de produse, dar nu mai târziu de data  15.02.2020.

marți, 21 ianuarie 2020

Mai mult
Acte de vandalism în parcul Tăbăcărie

Peste 10 stâlpi de iluminat au suferit avarii însemnate în ultimele zile. Ușile de vizitare au fost rupte de persoane rămase încă necunoscute. Deși nu au trecut mai mult de 3 luni de când acestea au fost înlocuite, actele de distrugere s-au repetat. Și de această dată, au fost montate noi uși de vizitare. De asemenea, tot în parcul Tăbăcărie au fost distruse mai multe coșuri de gunoi. În Constanța, distrugerea mobilierului stradal a devenit un fenomen tot mai des întâlnit în ultima perioadă. Şi nu este vorba despre materile slabe calitativ, ci de gradul de civilizaţie al constănțenilor. Trist este că tot din buzunarul nostru, al contribuabililor, sunt suportate costurile de reparații. Primăria Municipiului Constanța face apel către toți locuitorii să păstreze în bune condiții mobilierul stradal. Pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale, solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799606142. Ne-ar fi de mare folos daca sesizarea ar fi însoțită și de fotografii cu ceea ce se constată, locul și alte date care să le permită polițiștilor locali identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care nu respectă legea.

marți, 21 ianuarie 2020

Mai mult
Carosabil construit de la zero pe strada Prelungirea Recoltei

Dinamica și expansiunea urbană au determinat și necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație în cartierele orașului, fapt evident prin programul de investiții în trama stradală desfășurat de Primăria Municipiului Constanța în ultimul an. În cartierul Palazu Mare, angajații SC Confort Urban SRL au realizat o amplă lucrare de investiții pe strada Prelungirea Recoltei. Aproximativ 170 de metri au fost dați în folosință, pământul fiind înlocuit cu asfalt. Proiectele aplicate de municipalitate în cartierele Compozitorilor, Baba Novac și Palazu Mare au schimbat aspectul zonei rezidențiale și au creat condiții civilizate pentru locuitori.  

marți, 21 ianuarie 2020

Mai mult
Solicitați ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase! E gratuit!

Primăria Municipiului Constanța amintește constănțenilor faptul că persoanele fizice pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul S.C. Polaris M Holding S.R.L., utilizând numărul de telefon 0241 54 86 00. În acest fel se va evita supraaglomerarea și încărcarea containerelor sau depozitarea în imediata apropiere a acestora, fapt care atrage depunerea altor deșeuri. Astfel, întreaga zonă devine o mare suprafață în care se depozitează gunoiul. Amintim că depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor voluminoase constituie contravenție și se sancționează de către reprezentații Direcției Generale Poliția Locală conform prevederilor H.C.L. nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. Doar împreună putem avea un oraș curat!

luni, 20 ianuarie 2020

Mai mult
Asfalt în loc de pământ pe strada Sfântul Ioan Damaschin

Programul de investiții în trama stradală desfășurat de municipalitate în cartierul Compozitorilor în ultimul an a transformat străzile de pământ în artere rutiere pe care traficul se realizează în condiții optime. Pe strada Sfântul Ioan Damaschin carosabilul a fost asfaltat pe o lungime de peste 160 de metri. Terenul a fost săpat, compactat și au fost turnate mai multe straturi de piatră, în etapa premergătoare procesului de asfaltare. În ultimul an, alte 7 străzi din cartierul Compozitorilor au fost construite de la zero: Alexandru Bogza, Dumitru Kiriac, Prelungirea Eduard Caudella, Titus Cergău, Cella Delavrancea, Zeno Vancea și aleea Constantin Bobescu.

luni, 20 ianuarie 2020

Mai mult
România, la comanda Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Contra Minelor

Viceprimarul municipiului Constanța, domnul Costin Răsăuțeanu s-a întâlnit astăzi cu noul comandant al Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Contra Minelor SNMCMG – 2, domnul căpitan-comandor Valentin-Cătălin Vlad, dar și cu reprezentanții vânătorului de mine turcesc TCG  Akçay, ai dragorului de mine bulgăresc BGS Priboy și ai puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Navele vor participa împreună, în perioada ianuarie – iunie 2020, la misiuni în Marea Neagră și Marea Mediterană, conform graficului realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM). În cadrul întâlnirii, s-au realizat scurte prezentări ale municipiului și ale județului și s-a discutat despre importanța menținerii securității în regiunea Mării Negre, precum și despre relațiile excelente dintre cele trei state, România, Turcia și Bulgaria. Comanda SNMCMG-2, asigurată de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad, se va exercita, timp de șase luni, de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), din dotarea Forțelor Navale Române. Gruparea va acționa pentru asigurarea capacității de reacție imediată la nivelul NATO, precum și pentru creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate.

vineri, 17 ianuarie 2020

Mai mult
Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice din Constanța face angajări

Sunt disponibile aproximativ 25 de posturi de sudori, instalatori, operatori puncte termice, macaragii, buldoexcavatoristi, cititori contoare și muncitori necalificați care să lucreze la modernizarea rețelei de transport agent termic preluată recent de R.A.D.E.T. Pentru diminuarea costurilor și asigurarea unor servicii de calitate către constănțeni, R.A.D.E.T Constanța își propune să reducă pierderile existente în prezent pe rețeaua de transport.  Pentru a realiza acest obiectiv, în actuala organizare la nivelul regiei au apărut necesități noi în ceea ce privește forța de muncă. Persoanele interesate pot obține mai multe informații despre locurile de muncă disponibile sunt așteptate la sediul R.A.D.E.T Constanța, str. Badea Cârțan nr. 14A.

vineri, 17 ianuarie 2020

Mai mult
Lucrări edilitare pe strada Adamclisi

SC Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța, amenajează în aceste zile spațiul care împrejmuiește locul de joacă de pe strada Adamclisi. Este cel de-al doilea loc de joacă care beneficiază de lucrări de modernizare a zonei adiacente, după intervențiile de pe strada Dispensarului. Echipele administratorului drumului public lucrează intens la infrastructura aleilor pietonale. Continuă amplasarea de borduri iar zona destinată circulației pietonilor este pregătită pentru a fi asfaltată. Pentru drenajul apelor pluviale pe marginile căilor de acces vor fi fixate rigole. De asemenea, la intrarea în spațiul de joacă au fost montate pavele. Lucrările desfășurate de municipalitate vizează îmbunătățirea aspectului spațiului public urban aferent locurilor de joacă. Reamintim că Primăria Municipiului Constanța a reabilitat și modernizat în ultimul an 25 de locuri de joacă. În lunile următoare se va lucra la alte 18 locuri de joacă. La cele mai multe dintre ele vor fi înlocuite toate echipamentele, vor fi executate lucrări de infrastructură și va fi turnat covor de cauciuc pentru a nu exista riscul accidentării copiilor.

joi, 16 ianuarie 2020

Mai mult
Taxa pentru locul de parcare se plătește până la 31 martie

Constănțenii care dețin o autorizație pentru rezervarea unui loc de parcare au termen până la 31 martie să achite taxa aferentă acestuia. Persoanele fizice trebuie să achite 200 de lei pentru prelungirea autorizației, iar persoanele juridice vor plăti 900 de lei/an sau 150 de lei/lună pentru autoturisme, iar pentru autoutilitarele cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4 t și gabarit care se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare destinat autoturismelor 1.800 lei/an sau 300 de lei/lună. În cazul în care taxa nu este achitată până la 31 martie, autorizația poate fi anulată, iar locul de parcare redistribuit dacă pentru parcarea respectivă mai există alte cereri depuse. Autorizația se reînnoiește automat pentru anul următor în situația în care solicitantul nu renunță expres la aceasta până la data de 15 decembrie a anului în curs și are achitată taxa pentru anul curent. Încasarea taxei este realizată de către Serviciul Public de Impozite și Taxe, iar cei care doresc să depună solicitări pentru rezervarea unui loc de parcare o pot face la sediul Primăriei Municipiului Constanța din strada Ștefan Mihăileanu nr. 10.

joi, 16 ianuarie 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină