Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Strada Cernica din cartierul Baba Novac a fost construită de la zero

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de investiții în cartierul Baba Novac. Angajații SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de asfaltare a străzii Cernica. S-a turnat îmbrăcăminte din beton asfaltic pe o lungime de 268 de metri, după ce infrastructura terenului a fost consolidată cu mai multe straturi de pietriș. Strada a fost amenajată pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții optime. Paralel, echipele municipalității continuă intervențiile în cartierul Baba Novac, pe străzile Prelungirea Barbu Ștefănescu Delavrancea și Alexandru Alexandridi. Facem din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

luni, 9 decembrie 2019

Mai mult
Razie a polițiștilor locali în centrul Constanței

În cursul zilei de 05 decembrie, în intervalul orar 14:00-22:00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 3. 14 polițiști locali au monitorizat și verificat următoarele zone de interes public: piețele agroalimentare Griviței, Unirii, Balada, Obor, amplasamentele tip legume-fructe, flori, zonele Antoniade, Capitol, Termele Romane, Gară, Autogară Sud, Kaufland, Casa de Cultură, Trocadero, Parcul Arheologic, Parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Sala Sporturilor, magazinul Tomis, Miga, zona Peninsulară – Piața Ovidiu, Faleza Cazino, Portul Tomis. S-au constatat 20 de sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 2 în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991, 7 în conformitate cu prevederile Legii nr.349/2002, 2 în conformitate cu prevederile Legii nr. 448/2006, 1 în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, 6 în conformitate cu prevederile HCL 184/2013 modificată și 2 în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017. Cele mai multe abateri au vizat consumul băuturilor alcoolice în spațiul public, aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul publictul, consumul de produse din tutun în spații publice închise, răscolirea gunoiului din containere sau comerțul stradal neautorizat. O persoană care apela la mila publicului a fost predată reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială. În urma verificărilor, pentru 2 operatori economici s-a dispus sancțiunea complementară de suspendare a activității. De asemenea, conducătorii auto au fost sancționați pentru staționarea autovehiculelor pe spațiile verzi sau în locuri destinate acestora, oprire în loc nepermis și ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.090 lei. Astfel de acțiuni se vor desfășura periodic pentru asigurarea unui climat public civilizat, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

vineri, 6 decembrie 2019

Mai mult
Parcarea supraetajată din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța se va închide în perioada 12–15.12.2019

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, va efectua lucrări de refacere a marcajelor pietonale din incinta parcării. În același timp se va lucra la  punerea în funcțiune a sistemului automat de taxare. Începând cu 16.12.2019, sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată va fi pus în funcțiune. Posesorii de autovehicule parcate în incintă, sunt rugați să elibereze locurile ocupate pana la data de 15 decembrie. Pentru mașinile rămase în incintă se va achita tariful de parcare începând cu data de 16.12.2019, ora 00:00. Autovehiculele abandonate în parcarea supraetajată vor fi ridicate. Taxarea prin sistemul automat de plată se realizează după cum urmează : prima oră de staționare este gratuită după prima oră, tariful de parcare este de 2 lei/oră TVA inclus. Plata parcării se  realizează la automatele de plată, prin scanarea tichetului . Programul de taxare este de luni – duminică 00:00 - 24:00 În cazul pierderii / deteriorării tichetului de parcare se percepe o taxă în valoare de 100 lei TVA inclus. Parcarea dispune de 265 de locuri, dintre care 30 % sunt atribuite riveranilor, în baza cererilor depuse la biroul parcări din cadrul SC Confort Urban SRL.

vineri, 6 decembrie 2019

Mai mult
Continuă consultațiile gratuite oferite de municipalitate, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, și Minifarm

Foarte mulți seniori au profitat de prezența celor două farmaciste în cluburile pentru pensionari și au făcut investigații medicale.  Serviciile medicale oferite gratuit sunt următoarele: Măsurare tensiune arterială EKG Măsurare densitate osoasă cu osteodensitometru De asemenea, cei care vor beneficia de consultațiile medicale gratuite vor avea parte și de alte surprize: suplimente alimentare, ceaiuri sau brelocuri. Până acum, au avut loc consultații la cluburile pentru pensionari din Tomis III, Far, Km 4-5, Dezrobirii, nr.123 , Delfinariu, Dacia, CET, Tomis II, Tic – Tac și Casa de Cultură. În continuare, vor avea loc consultații după următorul program: 09.12.2019, între orele 10:00 - 14:00, Str. Brizei, bl. FD 3 - Poarta 6 10.12.2019, între orele 10:00 - 14:00, Str. Soveja, nr. 77, bl. 35B, parter 11.12.2019, între orele 10:00 - 14:00, Str. Ștefan cel Mare, nr. 79, parter.

vineri, 6 decembrie 2019

Mai mult
Constănțenii care aruncă deșeuri pe domeniul public, sancționați de polițiștii locali

Polițiștii locali au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care aruncă deșeurile pe domeniul public sau în alte locuri decât în cele special amenajate. Cu toate acestea, oamenii legii se confruntă în continuare cu noi situații. Doi bărbați au fost descoperiți zilele trecute în timp ce goleau autoutilitarele pline cu deșeuri inerte (pământ amestecat cu resturi vegetale) pe domeniul public. Incidentele au avut loc în zona industrială și lângă tunelul CFR din zona Spitalului CF Constanța.  Ambii conducători auto au fost sancționați cu amendă de 3000 de lei fiecare, conform art. 96 , alin. (1), pct 15 din O.U.G. nr. 195/2005 pentru depozitare deșeuri pe teren liber de construcții și au primit sancțiune complementară de ridicare a deșeurilor și predare la locurile special amenajate. Tot în această săptămână, polițiștii locali au depistat un bărbat care arunca din autoturism  2 saci cu moloz la platforma de colectare de pe strada Făgetului. Bărbatul a  fost amendat cu 400 lei conform art. 5, pct. 17 din HCL 184/2013 și sancțiune complementară de ridicare a acestora și predare în locurile special amenajate. Materialele provenite din construcții și desființări nu se depozitează la platforme, ci trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanța - zona Poarta 9. Situațiile acestea ar fi putut fi evitate dacă persoanele în cauză respectau normele legale. Reamintim că persoanele fizice pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul S.C. Polaris M Holding S.R.L., utilizând următoarele numere de telefon: - 0241 54 90 30; - 0241 54 86 00. Astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241484205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp - Direcția Generală Poliția Locală Păstrați Constanța Curată! Fiecare dintre noi contribuie la curățenia orașului!  

vineri, 6 decembrie 2019

Mai mult
Spațiu public urban îmbunătățit în cartierul Faleză Nord

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de modernizare a tramei stradale în cartierele orașului. Pe strada Unirii, porțiunea cuprinsă între strada Ion Rațiu și strada Zorelelor, municipalitatea a desfășurat un amplu proces de reabilitare care a vizat atât partea carosabilă cât și zona pietonală. Miercuri angajații SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de asfaltare a trotuarelor pe tronsonul amintit iar ieri s-a intervenit pe strada Pescăruș. S-a asfaltat zona destinată circulației pietonilor, după ce terenul a fost decopertat iar bordurile au fost înlocuite. Reamintim că piața agro-alimentară Pescăruș se află în plin proces de renovare. Lucrările vor include reabilitarea cu piatră cubică a platoului din fața pieței, înlocuirea mobilierul urban și amenajarea unui loc de joacă pentru copii.  De asemenea, vor fi modernizate clădirea în care funcționează magazinele și spațiile comerciale.

vineri, 6 decembrie 2019

Mai mult
Încă o acțiune în zona străzilor Munții Tatra și Locotenent Mănoiu

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanți ai Direcței Generale de Asistență Socială au desfășurat astăzi o acțiune de identificare a locuințelor improvizate și a persoanelor care locuiesc fără forme legale în zona străzilor Munții Tatra și Locotenent Mănoiu. Persoanele identificate au beneficiat de consiliere și sprijin din partea reprezentanților instituțiilor implicate. Menționăm că nu este prima acțiune de acest fel și că cele mai multe persoane care locuiau acolo au primit locuințe sociale în cartierul Henri Coandă. Astăzi a avut loc și o acțiune de igienizare a domeniului public. În acest sens, echipele firmei de salubrizare au înlăturate toate materialele care creau premisele unor focare de infecție, a înmulțirii rozătoarelor și răspândirii de boli. Direcția Generală Poliția Locală Constanța anunță că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod sistematic, pentru a preveni și a combate încălcarea normelor care vizează menținerea curățeniei și protejarea mediului pe raza municipiului Constanța. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!

joi, 5 decembrie 2019

Mai mult
Delegație a Forțelor Navale ale Republicii Franceze şi a Forțelor Navale Române, în vizită la Constanța

O delegație a Forțelor Navale ale Republicii Franceze şi a Forțelor Navale Române a fost primită astăzi, 5 decembrie 2019, de către domnul Costin Răsăuțeanu, viceprimar al municipiului Constanța, alături de domnii subprefecţi Șenol Ali şi Ionuţ Done. În cadrul întâlnirii, s-au realizat scurte prezentări ale municipiului și ale județului și s-a discutat despre importanța menținerii și dezvoltării parteneriatului strategic în regiunea Mării Negre. Nava maritimă franceză de patrulare „Commandant Birot” participă la acţiuni comune împreună cu Forţele Navale Române, în apele teritoriale ale României din Marea Neagră.

joi, 5 decembrie 2019

Mai mult
Incident la parcul auto de pe strada Caraiman

Supărat că mașina pe care o parcase neregulamentar pe strada I.GHE. Duca i-a fost ridicată, un bărbat în vârstă de 43 de ani a făcut circ la parcul auto de pe strada Caraiman, nr.1. Bărbatul a pândit momentul când poarta a fost deschisă pentru ca mașinile angajaților și cea de ridicări să poată ieși din unitate și a intrat în parcare pentru a-și recupera mașina. După un schimb dur de replici cu angajații, omul s-a dus glonț către mașina lui și s-a suit la volan cu gândul să o recupereze. Tot incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în curte iar pe imagini se vede cum șoferul ajunge în dreptul porții și vrea să forțeze ieșirea. La poartă dă însă de un angajat care încearcă să blocheze poarta cu autoturismul personal.  Bărbatul reușește totuși să treacă de prima poartă și demarează în trombă spre cea de-a doua care e deja închisă. Furios că nu poate ieși, bărbatul se dă jos din autoturism și începe să tragă de poartă.  Angajații opun rezistență, moment în care omul se urcă din nou la volan și încearcă să dea cu mașina peste cei care păzeau poarta. Are loc un nou schimb dur de replici, moment în care angajații parcului apasă butonul de panică iar la fața locului sosesc două mașini de la firma de pază și polițiștii locali. În cele din urmă bărbatul este convins să mute mașina din nou în parcul auto, moment în care sună la 112, reclamând că este ținut înăuntru, fără voia lui.   La fața locului sosesc și polițiștii de la secția 5 din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța dar și un echipaj de la Serviciul Rutier. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcool test care a arătat faptul că se afla sub influența băuturilor alcoolice. El este cercetat acum de polițiști pentru infracțiunile de violare a sediului profesional și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe. În plus, a fost sancționat și pentru apelarea nejustificată a numărului de urgență 112.  Autovehiculele care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate, transportate, depozitate și eliberate de reprezentanții SC Confort Urban SRL. Mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr. 1 și se vor afla în paza operatorului, până la momentul eliberării. Paza acestui dispozitiv se realizează atât cu agenți cât și prin intermediul camerelor de supraveghere video. Conducătorii auto își pot recupera mașinile doar după ce au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local: tarif ridicare mașini: 450 de lei, tarif transport mașini: 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi: 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

joi, 5 decembrie 2019

Mai mult
Centru de ajutor pentru persoanele fără adăpost

Primăria Municipiului Constanta, prin Direcția Generală de Asistență Socială, este pregătită să asigure cazarea persoanelor fără adăpost atunci când se înregistrează fenomene meteorologice periculoase. În centrul de ajutor, persoanele fără adăpost pot ajunge doar după ce au fost deparazitate, li s-a făcut un minimum de analize medicale în unitatea de primire urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” și pot prezenta o adeverință conform căreia sunt apți pentru colectivitate. În felul acesta, se evită răspândirea bolilor. Odată ajunși în acest adăpost, oamenii beneficiază, atâta timp cât se înregistrează avertizări meteorologice,  de un pat cald, hrană și de un loc în care se pot spăla.  Municipalitatea dispune în acest moment de 20 de locuri de cazare cu posibilitatea de suplimentare cu înca 10. Constănțenii sunt rugați să sune imediat la 112 în momentul în care văd o persoană fără adăpost aflată într-o situație dificilă.  

joi, 5 decembrie 2019

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină