Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Se extinde locul de joacă din Portul Tomis

Echipele contractate de Primăria Municipiului Constanța lucrează de zor pentru ca locuitorii să aibă parte de servicii publice de calitate. Dacă în toamna anului trecut locul de joacă din Portul Tomis a fost dotat cu echipamente noi, moderne, începând de astăzi se lucrează la extinderea acestuia. Practic, suprafața destinată celor mici se va dubla. Muncitorii amenajează în această perioadă infrastructura locului de joacă: se nivelează terenul, se împrejmuiește cu borduri spațiul în așa fel încât, la finalizarea tuturor lucrărilor, să fie asigurate toate condițiile pentru siguranța celor mici. Odată terminată această etapă, vor fi montate noi echipamente de joacă moderne, la standarde europene și apoi va fi turnat covorul de cauciuc antitraumă, multistrat pentru siguranța prichindeilor. Amintim că la începutul aceste săptămâni au fost efectuate lucrări similare la spațiul de joacă de pe aleea Albatros.

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
Primăria Municipiului Constanța continuă investițiile importante pentru oraș!

Proiectele de dezvoltare a orașului nostru merg în linie dreaptă chiar și în această perioadă în care toate eforturile și atenția sunt concentrate pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier în cartierele Constanței este prioritară pentru administrația publică locală, astfel încât echipele SC Confort Urban SRL continuă să reabiliteze infrastructura rutieră. După finalizarea recondiționării carosabilului pe aleea Universității, angajații administratorului drumului public au intervenit pe strada Parâng. Partea carosabilă a fost reabilitată în urma lucrărilor de frezare și de asfaltare. Tot pe strada Parâng, terenul viran va fi transformat într-o parcare modernă disponibilă pentru riverani. Astăzi va fi turnat asfalt pe terenul care a fost consolidat prin lucrări de excavare și compactare.

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
ATENȚIE, constănțeni!

În această seară acțiunile de dezinfecție vor începe la ora 19.00 și se vor desfășura în următoarele zone: Palas, Brătianu, Viile Noi, KM 4-5 Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, toate cartierele din municipiul Constanța sunt dezinfectate cu o substanță pe bază de clor, avizată de Ministerul Sănătății. Substanța folosită este produsul biocid TP2-hipoclorit de sodiu, sol. 1,25% clor activ și este achiziționată de la SC Chimcomplex SA Borzesti. Potrivit Ordinului nr.525/2020 al Ministerului Sănătății, SC Chimcomplex SA Borzesti a primit, pentru o perioada de 180 de zile, derogare pentru punerea pe piață și utilizarea bactericidă și fungicidă dovedită a acestui biocid, în vederea utilizării limitate și controlate pentru combaterea răspândirii coronavirusului SARS-COV-2. Potrivit fișei cu datele de securitate ale Hipocloritului de sodiu, soluție 1,25% clor activ, produs de CHIMCOMPLEX SA Borzești, conform anexei la Regulamentul European nr. 830/2015: •produsul în concentrație de 1,25% nu prezintă posibilitatea de reacții periculoase; •nu este cancerigen; •timp rapid de disipare la contact cu solul; •este un produs nepericulos pentru mediul înconjurător; •nu afectează stratul de ozon; Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările. STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19! Reduceți riscul de a vă îmbolnăvi! FIȚI RESPONSABILI! AVEȚI GRIJĂ DE VOI ȘI DE CEI DRAGI! EVITAȚI SĂ VĂ EXPUNEȚI!

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
Procedura de înregistrare a deceselor, modificată!

În contextul instituirii stării de urgență în țara noastră și pentru limitarea contactului ofițerului stării civile cu prea multe persoane, au survenit o serie de modificări privind înregistrarea deceselor, în conformitate cu prevederile Decretului 195/2020. Rudele/ aparținătorii defunctului nu trebuie să se mai prezinte la Serviciul Stare Civilă. Medicul sau persoana desemnată de la nivelul spitalului/unității medicale/serviciului de medicină legală/ medicilor de familie este cel care va transmite prin intermediul serviciului de poștă electronică securizată compartimentului de stare civilă din cadrul primăriei următoarele documente: certificatul medical constatator al decesului, actul de identitate al defunctului, în lipsa actului de identitate se va transmite dovada elberată de instituțiile competente. Ulterior, ofițerul stării civile va transmite unității medicale, tot prin intermediul poștei electronice adeverința de înhumare/incinerare, document ce va fi înmânat aparținătorului defunctului. Cu această ocazie, i se va comunica și faptul că certificatul de deces se va elibera la încetarea stării de urgență. Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța a înștiințat toate unitățile medicale de pe raza municipiului. Întreaga procedură poate fi consultată pe http://www.primaria-constanta.ro/dlep/acasa . Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Serviciului Stare Civilă la următoarele numere de telefon: 0731-500128 și 0799-606130.

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
Măsuri de siguranță pentru a nu ne îmbolnăvi

“Există o perioadă în care suntem asimptomatici, purtători ai virusului COVID-19 și putem să îl transmitem mai departe, de aceea trebuie să stăm în casă”. Este mesajul pe care ni-l transmit medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța care precizează că este foarte important să ne luăm toate măsurile de siguranță pentru a nu ne îmbolnăvi. Dr. Claudia Cambrea – directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța: “Până când apar primele simptome nu prea avem cum să ne dăm seama că suntem infectați dar când apar febra, tusea, durerile în gât, atunci trebuie să contactăm medicul de familie sau să apelăm, mai ales dacă este febră mare, Serviciul de Urgență care ne va direcționa. Pe lângă febră, pot apărea și dureri de mușchi, de cap și  dificultăți de respirație”. Medicii ne transmit că trebuie să ne luăm măsuri suplimentare de siguranță atunci când ne întoarcem acasă de la cumpărături sau alte activități și trebuie să avem grijă la modul în care ne dăm jos masca sau mănușile. Dr. Claudia Cambrea – directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța: “Pentru siguranța noastră, ar fi bine să punem la ușă covorașe îmbibate în clor, pentru a trece și a ne șterge foarte bine înainte să intrăm în casă pentru că este posibil să aducem virusul pe încălțămintea noastră, dat fiind că știm că rezistă foarte mult pe suprafețe. De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să fie ținută undeva în balcon la aerisit, asta dacă nu putem să o spălăm în fiecare zi.  Atenție cum dăm măștile jos. Niciodată nu se prind de partea din față, ele trebuie să fie prinse de urechiușe, în așa fel în care să nu atingem partea care a fost expusă și apoi, să le aruncăm.  Mănușile la fel, le scoatem invers, se întorc pe dos și imediat se aruncă. Ne spălăm imediat pe mâini și pe față cum intrăm în casă. Când mergem la cumpărături, nu știm câtă lume pune mâna pe produse în magazine și dacă nu s-au respectat condițiile de igienă acestea pot fi contaminate.  De aceea ar fi bine să le ștergem cu șervețele dezinfectante atunci când ajungem acasă”.

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
Trafic rutier, restricționat total pe strada Nicolae Filimon

Primăria Municipiului Constanța anunță că sâmbătă, 04 aprilie, angajații SC Confort Urban SRL vor efectua lucrări de asfaltare a carosabilului pe strada Nicolae Filimon. Pentru buna desfășurare a intervențiilor, circulația autovehiculelor va fi restricționată total, între orele 08:00 – 17:00, în zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu și calea ferată. Rugăm conducătorii auto să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zona în care se reabilitează infrastructura rutieră.

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
Alocare de fonduri din bugetul local al municipiului Constanța pentru asigurarea pachetelor cu alimente de bază persoanelor vulnerabile

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru continuarea măsurilor specifice combaterii infectării și răspândirii SARS-CoV-2 în municipiul Constanța. Având în vedere evoluția epidemiologică a cazurilor de infectare cu noul coronavirus s-au luat următoarele hotărâri: alocarea de fonduri din bugetul local al municipiului Constanța Direcției Generale de Asistență Socială pentru asigurarea pachetelor cu alimente de bază persoanelor vulnerabile care se regăsesc într-una din următoarele situații: persoane fără venit indiferent de vârstă; persoane cu vârsta de peste 65 de ani fără susținători sau altă formă de ajutor, ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1610 lei; alocarea de fonduri din bugetul local al municipiului Constanța Direcției Generale de Asistență Socială pentru achiziționarea a 3 containere tip locuibil, complet echipate, necesare izolării beneficiarilor Căminului pentru persoane vârstnice, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS -CoV-2, în eventualitatea testării pozitive. Furnizarea acestor pachete depinde de factori precum: starea de urgență, disponibilitatea comercială a produselor, timpii și procedurile legale de achiziție. În urmă cu două săptămâni, mai multe echipe din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au început identificarea telefonică a persoanelor care au nevoie de ajutor. Colegii noștri îi apelează pe constănțenii în vârstă de peste 65 de ani și le adresează câteva întrebări referitoare la aparținători și gradul de vulnerabilitate. De asemenea, amintim faptul că am pus la dispoziția tuturor constănțenilor care ne solicită sprijinul numărul de telefon 0737.55.22.70, număr la care putem fi apelați non-stop.

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
Răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări legate de unele aspecte menționate în Ordonanțele Militare

Primăria Municipiului Constanța mulțumește locuitorilor orașului care respectă întocmai măsurile impuse de Ordonanțele Militare date de decretarea stării de urgență în contextul epidemiei de Coronavirus și face apel în continuare către constănțeni să își limiteze cât mai mult ieșirile în spațiul public. Și pentru că sunt multe cazurile în care locuitorii au adresat anumite întrebări legate de nelămuriri ale unor aspecte menționate în Ordonanțele Militare, vă punem la dispoziție, în baza clarificărilor emise de Grupul de Comunicare Strategică, răspunsuri documentate la unele dintre cele mai frecvente întrebări. Întrebare: La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată unitatea comercială la care putem face cumpărături? Răspuns GCS:  Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare. Întrebare: Ce înseamnă în kilometri, de pildă, „deplasare scurtă, lângă domiciliu”? Cei care fac jogging ar trebui să alerge doar în jurul blocului sau şi pe străzile alăturate? Care e distanţa maximă permisă? Răspuns GCS: Activitățile fizice, sportive, trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc. De asemenea, reamintim că sunt interzise activitățile fizice colective. Întrebare: Animalele de companie trebuie plimbate doar în jurul blocului sau proprietarii lor pot merge şi în parcurile din apropiere? Cât au voie să se îndepărteze de domiciliu? Răspuns GCS: Plimbarea zilnică a animalelor de companie trebuie realizată în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc Întrebare: Pot să ies pentru a-mi plăti facturile la utilități sau ratele la bancă, ori semnarea unor contracte la notar? Răspuns GCS: Dacă nu puteți utiliza o platformă informatică pentru plata acestor utilități/facturi/rate puteți face aceste deplasări întocmind declarația pe proprie răspundere, cu mențiunea existenței unui motiv justificat. Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră documentele care justifică nevoia acestor plăți (facturi, desfășurătoare, înștiințări de plată, pre-contracte, etc.) Întrebare: Pot să mă deplasez într-o altă localitate pentru a asigura hrană și medicamente unor animale pe care le am în grijă, fără a fi ale mele? Răspuns GCS: Nu. Acest motiv nu este prevăzut ca excepție în textul Ordonanței Militare nr. 3, cu excepția prestării acestei activități în context profesional, inclusiv în ceea ce privește activitățile agricole. Întrebare: Pot să mă deplasez pentru a-mi lua de la spital soția și copilul minor? Răspuns GCS: Da. În baza declarației pe propria răspundere în care menționați că deplasarea dumneavoastră se face dintr-un motiv justificat. O declarație similară va trebui să fie completată și de soție. Întrebare: Pot să mă deplasez la o casă pe care o am în construcție pentru a supraveghea lucrările executate de muncitori? Răspuns GCS: Nu. Acest motiv nu este prevăzut ca excepție în textul Ordonanței Militare nr. 3. Mai multe răspunsuri la întrebările frecvente primite de autorități găsiți aici: https://stirioficiale.ro/informatii/q-and-a-coronavirus  

vineri, 3 aprilie 2020

Mai mult
Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”

Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin” continuă în această seară cu spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”. De la ora 18:00, reprezentația va fi transmisă live, pe canalul de YouTube al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ : https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, inițiată de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțată de Primăria Municipiului Constanța, s-a desfășurat în perioada 1-25 august 2019. Spectacolul reprezintă o transpunere scenică a unuia dintre cele mai tulburătoare romane ale secolului al XX-lea, semnat de Ken Kesey în care drama nonconformistului Randle Patrick McMurphy (interpretat de Vlad Cristian Fiu) creionează un adevăr dur, emoționant și viu. Spitalul de nebuni în care se petrece acţiunea este un spaţiu în care fiecare dintre „locatari” este forţat să îşi creeze o viaţă, un „acasă”. Ordinea firească a lucrurilor va fi destabilizată odată cu intrarea în scenă a noului venit. Spectacolul Facultății de Arte s-a bucurat de un mare succes, fiind încununat de premii (Cel mai bun actor - Vlad Cristian Fiu, la Festivalul „Buzăul iubeşte Teatrul“ 2017, Premiul pentru cel mai bun spectacol şi Premiile pentru Cel mai bun actor în rol secundar - Ionuţ Dulgheriu și Iulian Marinescu, la Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot“ Bucureşti 2017). Din distribuţie fac parte: Vlad Cristian Fiu, Iulian Marinescu, Ionuţ Dulgheriu, Loredana Adăscăliţei, Eduard Vacariu, Mirela Mihai, Otilia Petcof, Cristian Menaef, Valentin Ispas/Mircea Siromașenco/Daniel Popa, Otilia Nicoară/Edoard Petre, Alina Drenea/Denisa Todireanu, Irina Zlăteanu/ Denisa Iova, Ionescu-Shiller Lidia/Dana Cojan, Cornelia Pandele, Gabriela Dumitrache, Alexandru Săplăcan/Iulian Ene, Catinca Hanţiu. Regia spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este semnată de Daniela Vîtcu, asistent de regie este Mirabela Moroșanu, muzica e realizată de Alexandru Neș, iar coregrafia, de Stela Cocârlea. Echipa este completată de Mirabela Moroşanu şi Dana Cojan (asistenţă regie).

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare

Pe lângă acțiunile de dezinfecție care se derulează zi de zi în tot orașul, Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare, atât de necesare mai ales în aceste condiții în care menținerea igienei este vitală pentru sănătatea întregului oraș. În aceste zile se amplasează momeli toxice în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, sunt protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente! Totodată, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină