Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Continuă reamenajarea locurilor de joacă

Reamenajarea locurilor de joacă continuă în municipiul Constanța. Fie că vorbim despre spații mici care se află între blocuri sau despre altele mai mari, Primăria Municipiului Constanța lucrează pentru ca în fiecare cartier să existe locuri de joacă, iar cele care au fost desființate să fie reamenajate cu echipamente moderne și să poată fi folosite în siguranță.  În momentul de față, sunt în curs de reamenajare 10 locuri de joacă, iar la 2 dintre ele astăzi au fost aduse și se montează elementele de joacă. Mai exact, vorbim despre spațiul din zona de agrement de pe strada Brizei și din parcul din cartierul Poarta 6. În paralel, celelalte 8 locuri sunt în diferite stadii de execuție. Se lucrează la infrastructură pe strada Arcului/strada Progresului, bl. D1, strada Arcului/strada Liliacului (b-dul Aurel Vlaicu bl. D1), strada Progresului nr. 7, b-dul I.C. Brătianu bl. PAV 6, Parc Doraly, strada Solidarității/strada Prieteniei bl. H1, b-dul 1 Mai, bl. H18, aleea Alexandru Gherghel bl. DE 22/DR 13.  Toate locurile de joacă sunt refăcute de la zero: se amenajează ziduri de sprijin pentru siguranța celor mici acolo unde este cazul, se toarnă pat de nisip, piatră, se montează elemente de joacă noi și variate, iar ultimul pas constă în turnarea unui covor de cauciuc antitraumă.   

miercuri, 4 octombrie 2023

Mai mult
Strada Liliacului și-a schimbat radical aspectul

Spațiul public urban a fost reorganizat pe strada Liliacului. Lucrările desfășurate de Primăria Constanța, prin Confort Urban, au schimbat aspectul zonei pietonale și au îmbunătățit condițiile pentru locuitori prin amenajarea unor insule de odihnă. Partea carosabilă a fost reorganizată și s-au creat noi locuri de parcare pentru riverani. Prin această amenajare, autoritățile au ținut cont și de nevoile părinților care ajung în zona Școlii Gimnaziale Nr. 37. Prin aceste lucrări, Primăria Constanța, prin Confort Urban, urmărește constant îmbunătățirea calității spațiului urban.

miercuri, 4 octombrie 2023

Mai mult
Au început lucrările de frezare a carosabilului pe strada Maramureș

Echipele Confort Urban vor interveni începând de astăzi cu utilaje pentru decopertarea carosabilului pe strada Maramureș,  tronsonul cuprins între strada Panait Cerna și strada Ion Rațiu. Pentru buna desfășurare a lucrărilor, traficul rutier va fi restricționat parțial astăzi, până la ora 16:00. Lucrările decopertare a carosabilului vor continua și mâine, când vor fi instituite aceleiași restricții de circulație în intervalul orar 08:00-16:00. După operațiunea de frezare va fi asfaltată suprafața carosabilă și vor fi aplicate marcaje rutiere. Simultan, se reconstruiesc trotuarele, după ce s-au înlocuit bordurile iar terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră. Au fost amenajate și casete pentru spații verzi. Facem din nou apel către către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

miercuri, 4 octombrie 2023

Mai mult
Începe asfaltarea pistelor de biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu ​

Echipele societății contractate pentru modernizarea și reabilitarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu vor interveni miercuri și joi cu utilaje pentru așternerea stratului de asfalt pe pistele de biciclete situate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu, sensul de mers către stațiunea Mamaia.   Participanții la trafic sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea autovehiculelor pe prima bandă de circulație. Zona va fi monitorizată de echipaje din cadrul Direcției Generale Poliția Locală.   De asemenea, pentru ca lucrările să se deruleze fără incidente, rugăm constănțenii să nu calce pe asfaltul proaspăt turnat, pentru că în acest fel se distruge covorul asfaltic.  Lucrările sunt incluse în proiectul de îmbunătățire a mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia (bulevardul 1 Decembrie 1918 și bulevardul Alexandru Lăpușneanu). Traseul cuprins între Gara CFR și stațiunea Mamaia va fi complet reconfigurat.  În ceea ce privește amenajările urbane, vorbim despre stații de transport public modernizate, mobilier urban inteligent alimentat de energie solară prevăzut cu senzori pentru măsurarea calității aerului, sisteme de informare cetățeni cu mesaje variabile, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, spații verzi și sistem de irigații. 

marți, 3 octombrie 2023

Mai mult
Mai multă siguranță pentru pietoni

Două zone intens circulate din cartierul Universitate, cu risc crescut de accidente rutiere, au fost resistematizate de Primăria Constanța, prin SC Confort Urban, în urma solicitărilor primite de la cetățeni. O nouă trecere de pietoni prevăzută cu scuar a fost amenajată pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 311, în zona intersecției cu strada Opalului. Pentru siguranța participanților la trafic, a fost construit un scuar median cu ajutorul unor borduri care delimitează și protejează suprafața pietonală, iar ca măsură suplimentară au fost montate garduri metalice pe marginea trotuarelor. În zona axului drumului a fost amplasat refugiul protejat de garduri care le oferă posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei și să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare. Au fost aplicate marcajele transversale bicolore și s-au amplasat indicatoarele rutiere precum și sistemul de semnalizare luminoasă pe timp de noapte sau când condițiile meteorologice sunt severe. Semnalizarea trecerii de pietoni a fost proiectată și realizată  pentru a le oferi participanților la trafic condiții de deplasare în siguranță întrucât alimentarea sistemului de semnalizare se face cu ajutorul panourilor solare și a acumulatorilor de stocare a energiei. Tot pe bulevardul Aurel Vlaicu, a fost reconfigurată trecerea de pietoni situată la intersecția cu strada Topazului. Aceasta a fost transformată în trecere de pietoni cu scuar median, protejată cu garduri metalice. De asemenea, a fost luată măsura limitării vitezei de deplasare a autovehiculelor ce tranzitează bulevardul Aurel Vlaicu, între bulevardul Tomis și strada Dispensarului, de la 70 de km/oră la 50 km/oră. Măsurile au fost adoptate în cadrul Comisiei de Circulatie, fiind avizate favorabil de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier.  Facem apel către conducătorii auto să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră!

marți, 3 octombrie 2023

Mai mult
Mobiler urban nou în Constanța!

Prezența coșurilor de gunoi în toate cartierele municipiului este, cu siguranță, esențială în păstrarea curățeniei orașului. Acesta este motivul pentru care Primăria Municipiului Constanța a continuat să monteze și în această săptămână coșuri noi de gunoi. Au fost amplasate peste 100 de coșuri pe bdul Tomis, str. Adamclisi, str. Mircea cel Bătrân, bdul Mamaia, str. Primăverii, str. Dezrobirii, str. Soveja, str. Liliacului. S-au montat inclusiv coșuri pentru colectarea selectivă. Vă rugăm să le folosiți cu încredere! De asemenea, vă reamintim că în coșulețele stradale se depun deșeuri de mici dimensiuni, nicidecum saci plini. Gunoiul menajer se aruncă la platformele de colectare a deșeurilor care se află în fiecare cartier al orașului. Un alt element esențial al peisajului urban îl reprezintă băncile de odihnă. Echipele au acționat zilele acestea pe strada Liliacului, din KM 4-5, unde au montat 13 bănci. Facem un apel către toți locuitorii orașului să păstreze în bune condiții piesele montate. Vă rugăm să nu asistați impasibili la actele de vandalism și să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro. – DIRECȚIA GENERALĂ POLIȚIA LOCALĂ.  

marți, 3 octombrie 2023

Mai mult
Atenție! Restricții de trafic pe podul Doraly!

După finalizarea consolidării structurii podului peste calea ferată de pe șoseaua Mangaliei, în zona magazinului Doraly, reabilitarea și extinderea zonei pietonale prin turnarea unor parapeți, montarea unor noi balustrade, zilele următoare trebuie executate lucrări la suprastructura podului. Mai exact, se vor monta rosturi de dilatație, motiv pentru care începând de mâine, 4 octombrie, ora 09:00, până miercuri, 11 octombrie, traficul rutier va fi restricționat pe câte un sens de mers. În acest interval, circulația se va desfășura pe celălalt sens de mers, pe câte o bandă pe sens, timp în care rugăm participanții la trafic să evite, pe cât este posibil acest sector de drum, folosind rute alternative. Facem apel la șoferi să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor temporare de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se execută lucrări.

marți, 3 octombrie 2023

Mai mult
Atenție la deșeurile voluminoase! Nu le aruncați oriunde și oricum, depozitați-le gratuit la containerele speciale!

Săptămâna aceasta, constănțenii pot depune deșeurile voluminoase de care nu mai au nevoie - mobilier, canapele, saltele, usi, obiecte de uz sanitar, mochete, calorifere etc - în containerul special amplasat pe strada Pescarilor, bl. FZ 26. Bena se află lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere. Graficul de colectare a deșeurilor voluminoase poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, la secțiunea „Mediu”. În afara acestor bene amplasate temporar în toate cartierele orașului, constănțenii pot duce permanent deșeurile voluminoase la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr.290 A. Nu uitați! Depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și se sancționează conform normelor legale în vigoare.  

marți, 3 octombrie 2023

Mai mult
Activitate de pregătire profesională

Activitatea de formare profesională și pregătire continuă a polițiștilor locali este și rămâne o prioritate pentru Direcția Generală Poliția Locală Constanța. Procedura de pregătire profesională este gândită să se desfășoare pe mai multe paliere în funcție de atribuțiile fiecărui serviciu de specialitate al instituției. Astfel, în cursul zilei de 02 octombrie 2023, în intervalul orar 09.00-12.00, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au participat la o ședință de tragere cu armamentul și muniția letală din dotare în poligonul autorizat. La această sedință au participat polițiștii locali din cadrul Servciului Ordine Publică, fără a fi înregistrate evenimente. Toți politiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice care au fost prezenți la sedința de tragere au obţinut certificatul de absolvire a programului de formare iniţială prevăzut la art. 11 alin. (9) din HG 1332/2010 și pot fi dotați cu arme letale de apărare şi pază sau cu arme neletale destinate pentru autoapărare, în vederea desfăşurării activităţilor specifice. În urma evaluării activitaților executate se poate concluziona că rezultatele au fost foarte bune. Activități similare vor mai avea loc, conform calendarului  de pregătire profesională stabilit instituțional pentru anul 2023. Scopul principal este de învățarea regulilor de siguranță, a stăpânirii tehnicilor de gestionare, mânuire și utilizare a armelor în mod legal.

marți, 3 octombrie 2023

Mai mult
Insule ecologice, vandalizate

În Constanța, există 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor, iar până la sfârșitul anului viitor, încă 275 de eco-insule vor fi amplasate în tot orașul. Din păcate, în acest moment, TOATE cele 14 insule ecologice prezintă semnele lipsei de bun simț ale unora dintre noi. În timp ce unele dintre ele au fost doar murdărite cu diferite desene, la altele situația este mult mai gravă: s-au tăiat cablurile de alimentare, s-au furat camerele de supraveghere sau, mai îngrijorător, la eco-insula de pe strada Albatros s-au furat panourile fotovoltaice. Reprezentanții Primăriei Constanța au sesizat organele abilitate și fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241484205 și 0341/922. Prin aceste achiziții, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual, selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului. Vă rugăm să rețineți că orice act de vandalizare înseamnă bani în plus pe care municipalitatea îi cheltuie pentru reparații. Iar părinții să nu uite că, în conformitate cu prevederile art.1372 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, ei sunt responsbili pentru faptele săvârșite de copii. Ne dorim un oraș curat, sigur, frumos, în care să ne bucurăm că locuim și ne creștem copiii, dar nu putem face asta decât împreună.        

luni, 2 octombrie 2023

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină