Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Comerț ilicit cu produse lactate

În cursul zilei de ieri, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru menținerea unui climat public civilizat în piața CET, au depistat două persoane care comercializau în mod ilegal și în condiții improprii produse lactate din autoturismele personale. Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 2500 lei fiecare, fiind dispuse și măsuri complementare de ridicare și confiscare a autovehiculelor folosite la săvârșirea contravenției. Totodată, polițiștii locali au dispus predarea de către comercianții ambulanți a produselor alimentare către o firmă specializată în distrugerea bunurilor improprii consumului. Pe această cale, recomandăm cetățenilor să se alăture demersurilor municipalității pentru eradicarea comerțului ambulant și să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport,depozitare și comercializare. Acesta nu poate elibera bon fiscal prin care să fie justificată tranzacția comercială, existând riscul achiziționării unor produse neconforme care vă pot afecta sănătatea. În cazul în care sesizați astfel de fapte, vă recomandăm să nu dati curs acestor invitații, care ar putea să vă aducă atingere sănătății și să sesizați imediat dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.  

vineri, 24 iunie 2022

Mai mult
Domeniul public, eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân!

  Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate. Astfel, începând de săptămâna viitoare, polițiștii locali vor ridica 26 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate (3 auto fără stăpân și 23 auto abandonate) și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor. Acțiunea de eliberare a domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului. Polițiștii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege. Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale. Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somației privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale. Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484205 și 0341.922.

vineri, 24 iunie 2022

Mai mult
Se fac lucrări de mentenanță la sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare a populației.

Inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții. Aceste servicii de mentenanță tehnică asigură funcționarea optimă a echipamentelor – centrală electronică de alarmare, echipamente PC, software, stații radio, cabluri și antene radio etc. Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale.    

joi, 23 iunie 2022

Mai mult
Fermecătoarea muzică italienească revine în parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski".

Vă invităm vineri, 24 iunie, ora 20:30 la un spectacol de înaltă ținută artistică, foarte îndrăgit de constănțeni -  „O Sole Mio”. „Chitarra romana”, „Volare”, „Santa Lucia”, „Non ti scordar di me” „O Sole Mio” sunt doar câteva dintre celebrele canțonetele italiene care vor umple inimile de bucurie spectatorilor prezenți. Concepția spectacolului îi aparține GABRIELEI DOBRESoliști: DANIELA VLĂDESCU, STELA SÎRBU, LUCIA MIHALACHE, MIHAELA IONESCU, IONELA DUMA, SILVIA SIMIONESCU, RALUCA DĂRĂBAN, VERONICA RĂCEALĂ, GABRIELA DOBRE, RĂZVAN SĂRARU, DORU IFTENE, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IONUȚ NEAGU, CRISTIAN PARMAC. Spectacolul este prezentat în cadrul „Stagiunii artistice estivale”. Până pe 15 septembrie, Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” împreună cu Primăria Constanța vă invită la evenimente culturale deosebite, organizate în weekend, pe terasa teatrului sau pe scena special amenajată în parc. Intrarea este liberă.

joi, 23 iunie 2022

Mai mult
Se caută recenzori. Activitatea este remunerată.

  Primăria Municipiului Constanța încheie contracte de prestări servicii pentru recenzorii care vor realiza colectarea datelor Recensământului populației și locuințelor din municipiul Constanța. Plata recenzorilor se face în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1071/2020 și se face în funcție de numărul de chestionare completate prin interviu față în față, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade diferite, la un tarif:7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” și 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinței”, inclusiv „Secțiunea pentru recenzarea spațiului de locuit”. Perioada de contractare a serviciilor:   •        Participarea la instruirea organizată de UJIR la o data comunicată ulterior; •        Colectarea datelor în teren: - recenzarea prin efectuare interviu de către recenzor, în teren până pe data de 17.07.2022 Locul de desfășurare a activității: •        Pe teren, în limitele administrative ale UAT CONSTANȚA  Condiții pentru contractarea serviciilor: •        Vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie; •        Minim studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) - condiție eliminatorie; •        Să nu aibă cazier judiciar - condiție eliminatorie; •        Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete; •        Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată; capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros; •        Să dispună de un telefon mobil și de o adresa de email pe care să le utilizeze pentru comunicare; •        Rezistenţă la stres şi lucru sub presiune; •        În zonele/comunitățile cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în desfăşurarea muncii sale pe teren; •        Expertiza în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol), reprezintă un avantaj. Atribuțiile personalului de recensământ: conform Modelului de contract cadru de servicii pentru RPL2021 prevăzut în Anexa nr. 2 a HG nr. 145/2022 privind modificarea și completarea HG nr.1071/2020 pentru stabilirea bugetului și a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021. Condiții specifice: •        Muncă pe teren; •        Disponibilitate de a lucra în program prelungit; •        Disponibilitate de a lucra în weekend. Pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției vă rugăm completați chestionarul din link-ul de mai jos (sau scanați codul QR cu un dispozitiv mobil): https://forms.gle/GLy67bu3fNzR4mKH7  

joi, 23 iunie 2022

Mai mult
Drifturi în parcarea publică de la Poarta 1 ​

La data de 21.06.2022, un conducător auto a fost surprins în parcarea publică și monitorizată video de la Poarta 1 din municipiul Constanța în timp ce executa drifturi cu un autoturism. Pentru actul de bravadă și punerea în pericol a participanților la trafic, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice l-au sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei. Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța le reamintesc teribiliștilor că drifturile și turatul motoarelor în scop de amuzament sunt interzise. Nu uitați faptul că zonele publice sunt monitorizate video și puteti fi surprinși în momentul săvârșirii unor fapte antisociale. Șoferii care fac drifturi ilegale își pun în pericol viața, dar și pe a celor din jur, pentru că aceste manevre atrag întotdeauna mulți curioși ce pot deveni cu ușurință victime. Vă rugăm să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922-Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

joi, 23 iunie 2022

Mai mult
Arderea miriştilor reprezintă un adevărat pericol pentru noi toți!

Numai în ultimii trei ani, pe teritoriul României au fost înregistrate 43.165 de incendii de vegetație, ceea ce înseamnã o medie de 40 de incendii pe zi. Principala cauză ce generează aceste incendii este utilizarea focului deschis pentru curățarea și/sau igienizarea terenurilor agricole. Această operațiune executată fără luarea unor măsuri de siguranță, fără supravegherea arderii, în lipsa unor mijloace de primă intervenție și fără anunțarea serviciilor voluntare/private pentru situații de urgențã conduce la numărul extrem de ridicat de incendii de vegetaþie. De asemenea, fumatul în zonele cu vegetație uscată, în apropierea lanurilor de cereale a generat pe fondul neglijenței, un număr semnificativ de incendii de vegetație Nu utilizați focul deschis și nu fumați la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de materiale sau substanțe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., și 50 m față de culturile de cereale păioase în perioada coacerii și recoltării sau de zonele împădurite. Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. Atenție! Arderea miriștilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentã a arderii și numai pe baza permisului de lucru cu foc, după informarea în prealabil a serviciului voluntar / privat pentru situații de urgență. Următoarele fapte se sancționeazã cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei: -arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fãrã obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți -amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți.  

miercuri, 22 iunie 2022

Mai mult
Spațiile verzi din municipiul Constanța sunt îngrijite constant! Încă 100.000 de flori vor colora orașul!

Zilnic, echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și beneficiarii venitului minim garantat execută următoarele operațiuni: săpat manual solul la arbori tineri, arbuști, gard viu, borduri și chenare, plivit buruieni din gard viu, borduri și chenare, tuns gard viu, borduri, chenare, forme arbuşti, prășit trandafiri, udarea suprafețelor cu furtunul de la aspersoare şi furtunul de la hidranți, udatul plantațiilor cu furtunul de la cisternă şi transport apă cu cisterna, cosirea mecanică a gazonului, prăşit flori plantate.       Munca echipelor este îngreunată de multe ori de mașinile parcate pe trotuare, de aceea vă rugăm să nu mai staționați în zonele în care este plantat gard viu  pentru a nu face imposibilă îngrijirea acestuia. În perioada următoare, lucrări de îngrijire a gardului viu se vor executa în următoarele zone: staţiunea Mamaia , cartier Faleza Nord 1000 ml gard viu, cartier Tomis I 2500 ml gard viu, cartier Tomis II 5300 ml gard viu, strada Eliberării şi Caragiale 4000 ml, Bd. A. Vlaicu 2800 ml, Bd. I.C. Brătianu 2300 ml, cartier CET 19300 ml. De asemenea, în funcţie de condiţiile meteorologice, municipalitatea continuă campania de plantare a florilor. Se plantează în: intersecţii pe bulevardele principale, în parcurile de la Casa de Cultură, Tăbăcărie,  Arheologic,  Tomis II, îm zona Cazinoului din Constanţa. Până la sfârșitul lunii se vor planta încă 100.000 de bucăţi de flori cum ar fi: salvia, crăite, urzicuţă, sporul casei, dalia, cârciumarese, flori de piatră etc.    

miercuri, 22 iunie 2022

Mai mult
Autorul unei tâlhării, prins de polițiștii locali

În cursul zilei de ieri, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru menținerea ordinii, liniștii și siguranței publice în cartierul Henri Coandă, au observat un tânăr de 20 de ani, ale cărui semnalmente corespundeau cu cele ale autorului unei tâlhării. Bărbatul era căutat de oamenii legii pentru că a smuls prin acte de violență sacoșa unui bătrân și apoi l-a trântit la pământ. Incidentul a avut loc în data de 19.06.2022, pe strada Macilor din municipiul Constanta. S-a procedat la interceptarea persoanei și la conducerea acesteia la sediul IPJ Constanța. Cazul a fost preluat de instituția abilitată pentru a continua cercetările și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

miercuri, 22 iunie 2022

Mai mult
Respect pentru seniorii Constanței!

161 de persoane sunt premiate luna aceasta de Primăria Constanța pentru contribuția pe care au avut-o la viața comunității. Municipalitatea îi celebrează pe cei care au împlinit 80, 90, 100 de ani și pe cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. De mâine, persoanele care își serbează vârsta sau aniversarea căsătoriei și au depus cereri în perioada 02.05.2022-03.06.2022 vor primi acasă, prin mandat poștal sumele oferite de administrația locală. Primăria Constanța oferă locuitorilor ei care au împlinit aceste venerabile vârste următoarele sume: 300 de lei seniorilor trecuți de 80 de ani, 500 de lei celor de 90 de ani, 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani și 300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol. Pentru a intra în posesia sumelor, constănțenii care se încadrează în criteriile amintite trebuie să trimită adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente: - cerere tip; - copie conform cu originalul a certificatului de naștere; - copie conform cu originalul a cărții de identitate; - copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie- pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie. Documentele se pot depune și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08.30-16.30, iar în ziua de joi între orele 08.30 - 18.30. Pentru relații suplimentare, Centrul de Informare Cetățeni va fi apelat la nr. de tel 0241/485.533. Atenție! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.

marți, 21 iunie 2022

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină