Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Consultare de piață pentru concurs de soluții de arhitectură și urbanism

Primăria Municipiului Constanța a lansat ieri consultarea de piață privind achiziția serviciilor de consultanță pentru organizarea unui concurs de soluții de arhitectură și urbanism. Prestatorul acestor servicii va asigura suportul tehnic, respectiv participarea la elaborarea documentației necesare pentru pregătirea procedurii de concurs, lansarea concursului, predarea și jurizarea proiectelor, implicit comunicarea și promovarea concursului. Cei interesați pot consulta documentația aferentă pe site-ul Primăriei Constanța la secțiunea „Consultarea pieței“ accesând următorul link: http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/achizitii-publice/consultarea-pie%C8%9Bei-20192

miercuri, 23 septembrie 2020

Mai mult
Pe ce străzi se realizează dezinfecția în această seară în municipiul Constanța?!

Echipele municipalității acționează zi și noapte pentru dezinfecția străzilor, trotuarelor și aleilor din oraș, dar și a platformelor de deșeuri, locurilor de joacă și aleilor din parcuri. În această noapte se va asigura dezinfecția pe străzi și bulevarde în cartierele gara, Far, Km 4, Km 5, Faleză Sud. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus aceste măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase încă din luna martie. Pentru dezinfecție se folosește un detergent profesional care are proprietăți de spălare și degresare puternică a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90% și fără a avea efecte nocive asupra omului și animalelor. Chiar și așa, rugăm posesorii animalelor de companie să evite ca acestea să ingereze detergentul proaspăt dispersat pe străzi, alei, trotuare. În continuare trebuie să fim atenți, să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm normele de igienă! Fiți responsabili! Aveți grijă de voi și de cei dragi!

miercuri, 23 septembrie 2020

Mai mult
Întâlnirea cu Papa Francisc – o încurajare pentru echipa proiectului Snapshots from the Borders și un îndemn la solidaritate și empatie față de migranți

În data de 10 septembrie 2020, Sfântul Părinte Papa Francisc i-a primit în Sala Clementine a Palatului Apostolic al Vaticanului pe primarul Lampedusei Totò Martello alături de o delegație a proiectului "Snapshots from the Borders": primari și reprezentanți ai organizațiilor societății civile partenere în proiect. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte referitoare la fluxurile migratorii și angajamentul teritoriilor de la graniță aflate în prima linie în recepția și integrarea imigranților. Deși nu au putut fi prezenți la această întâlnire pe fondul restricțiilor generate de pandemia Covid-19, Primăria Municipiului Constanța și Asociația Novapolis parteneri în proiect, se simt onorați și apreciază în mod deosebit deschiderea și solidaritatea Sfântului Părinte Papa Francisc privind gestionarea fluxurilor migratorii și a provocărilor întâmpinate de comunitățile de la frontieră. Papa Francisc ne-a reamintit importanța de fi umani și a rămâne uniți. În discursul său, Sfântul Părinte Papa Francisc a subliniat: „Trebuie să acționăm împreună, nu singuri. Este esențial să schimbăm modul în care abordăm și prezentăm migrația: să punem în centru oamenii, chipurile lor și istoriile de viață. De aici și importanța proiectelor, așa cum este cel pe care îl promovați, care încearcă să propună diferite abordări, inspirate de cultura întâlnirii, care este calea către un nou umanism. Și atunci când spun „un nou umanism“, nu mă refer doar ca o filosofie de viață, dar și ca o spiritualitate, ca mod de comportament. Locuitorii orașelor și teritoriilor de la frontieră - societatea, comunitățile, bisericile – sunt chemați să fie primii actori ai acestui moment de cotitură, datorită oportunităților constante pe care istoria le oferă. Frontierele, care au fost întotdeauna considerate bariere care separă, pot în schimb să devină „ferestre“, spații de cunoaștere reciprocă, de îmbogățire reciprocă, de comuniune în diversitate, pot deveni locuri în care modelele sunt experimentate pentru a depăși dificultățile pe care noii-veniți le implică pentru comunitățile native. Vă încurajez să continuați să lucrați împreună pentru cultura întâlnirii și solidarității“. În cadrul audienței de la Vatican, Papei Francisc i-a fost prezentată campania lansată de proiectul Snapshots from the Borders, de a declara data de 3 octombrie (data la care, în anul 2013, a avut loc cel mai dramatic naufragiu al migranților și pierderi de vieți în marea de lângă Lampedusa) ca „Ziua Europeană de Aducere aminte și bun venit pentru migranți“.

miercuri, 23 septembrie 2020

Mai mult
Atenție, constănțeni!

De pe 28 septembrie 2020, Serviciul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța se va muta din vechiul sediu de pe strada Amzacea nr.13 într-un nou sediu, situat pe strada Malinului nr. 4. Programul de funcționare va fi de luni până joi, între orele 08.00 - 16.30 și vineri, între orele 08.00 – 14.00. Pentru orice informații, Serviciul Autoritate Tutelară va putea fi contactat la următoarele numere de telefon: 0241. 484.221; 0241.484.203 și prin email: mihaelaliuta@dgas-ct.ro.

miercuri, 23 septembrie 2020

Mai mult
Ce rechizite și cărți au primit elevii de clasa a VIII-a din partea Primăriei Constanța

Peste 32.000 de preșcolari și elevi de școală primară și gimnaziu din municipiul Constanța au primit și în acest început de an școlar rechizite și ghiozdane din partea Primăriei Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială. Pachetele achiziționate conțin ghiozdane de cea mai bună calitate, penare, acuarele, caiete, blocuri de desen, cărți de colorat și creioane de colorat, truse de geometrie, culegeri și ghiduri de pregătire, cărți de lectură, diferențiate bineînțeles, în funcție de vârstă: grădiniță, clasele 0 - IV și V – VIII. Pentru ca toți părinții să știe exact ce primesc din partea Primăriei Constanța, prezentăm, pe rând, conținutul cutiilor, pe categorii de vârstă. Astăzi, clasa a VII-a. În cutia frumos colorată elevii de clasa a VIII-a au găsit un rucsac cu bretele ajustabile și imprimat cu personajele din desene animate „Minnie“ (fete) și „Mickey“ (băieți). De asemenea, părinții au fost scutiți de achiziția unui penar etui, a unui set de 4 creioane hexagonale, 4 pixuri cu corp transparent, 2 caiete A5 tip dictando, 2 caiete tip A5 matematică, a unei truse de geometrie cu 3 echere, compas, riglă, creion raportor, creion, ascuțitoare, radieră, șablon litere și cifre și a unei mape de plastic pentru îndosarierea fișelor de lucru. La capitolul cărţi şi caiete, pachetul este format, atât pentru fete, cât și pentru băieți, din următoarele: ghidurile de pregătire „Evaluarea națională. Matematică“ și „Evaluarea națională. Limba și literatura română“, caietele de activități „Motivate! English practice. Activity book. L1“, „Francais. Cahier d`activites. L2“ și cărțile „Teatru“ - I.L. Caragiale și „Pe drumuri de munte“ - Calistrat Hogaș. Toate caietele și ghidurile sunt organizate pe nivel de studiu și sunt avizate de Ministerul Educației.

miercuri, 23 septembrie 2020

Mai mult
Colectați selectiv. Primăria continuă să distribuie pubele galbene

Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul constănțenilor și îi încurajează să colecteze selectiv distribuind pubele galbene pentru cei care locuiesc la case, astfel: • Astăzi, miercuri, 23.09.2020: bulevardul I.C. Brătianu (între strada Dezrobirii și bulevardul 1 Decembrie 1918), strada Căliman, strada Constantin Hurmuzache, strada Costache Negruzzi, strada Dimitrie Anghel, strada Emil Gârleanu, strada Gheorghe Sion, intrarea Energiei, intrarea Histria, intrarea I.C. Brătianu, strada Ștefan Octavian Iosif. • Joi, 24.09.2020: aleea Gheorghe Hanes, strada Amzacea, strada Bravilor, strada Gladiolei, strada I.L. Caragiale, strada Justiției, strada Luptători, strada Ostrov, strada slt. Chiosea Sandu, strada Vulturului. În cazul în care într-o zi nu se acoperă toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă a doua zi. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru. Anunțăm constănțenii că, în cazul în care nu sunt găsiți acasă pentru preluarea pubelelor, pot veni să le ridice, în baza actului de proprietate și a cărții de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanța, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Pentru mai multe informații, contănțenii pot apela Dispeceratul Polaris la 0241.548600. Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene. Colectarea selectivă începe de acasă: • Nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează doar deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. • Presați/rupeți în bucăți mai mici deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă, în acest mod recipientul va fi folosit la capacitate maximă. • Colectarea selectivă înseamnă reducerea cantității de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și, implicit, protejarea sănătății și a mediul înconjurător.

miercuri, 23 septembrie 2020

Mai mult
Noile modele de autobuze ale CT BUS, expuse la Casa de Cultură

CT BUS își menține angajamentul față de cetățeni. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, compania de transport public ține pasul cu ritmul tot mai alert al inovațiilor tehnice și tehnologice. Începând de luni, CT BUS a expus pe esplanada Casei de Cultură cele 4 modele de autobuze din flota care deservește municipiul. Astfel, constănțenii interesați pot veni să vizualizeze, alături de modelele deja cunoscute, noul autobuz de capacitate mică, marca Mercedes, produs în România. Cele 18 autobuze Mercedes conferă mobilitate flotei CT BUS, deoarece acoperă zonele din oraș cu străzi înguste, imposibil de accesat pentru autobuzele mari. Autobuzele Mercedes, cu o capacitate de 28 de locuri (10 locuri pe scaun și 18 locuri în picioare) sunt dotate cu: • Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă; • 3 uși de acces (două uși duble și una pentru șofer); • Rampe de acces și un spațiu destinat unui scaun rulant pentru persoanele cu dizabilități; • Sisteme de climatizare (sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului); • Sistem de supraveghere video: 7 camere digitale color, de înaltă rezoluție, 4 la interior și 3 la exterior; • Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor; • Sistem audio-video cu display LCD pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate, panou interior, 1 monitor 28.6 inch; • Sistem wireless destinat încărcării dispozitivelor mobile, dar și sistem USB Charge 5V - 1 A, cu aceeași funcționalitate; • Capabilitate Fleet Management (inclusiv un modul pentru gestiunea traseului, destinației, stațiilor și orarului de circulație, integrat în sistemul AVL existent la CT BUS); • Suport de biciclete; • WI-FI gratuit pentru călători; Flota CT BUS, care în urmă cu 4 ani era îmbătrânită și inadecvată, s-a modernizat și înnoit, astfel că, în prezent, constănțenii beneficiază de transport cu autobuze ISUZU de ultimă generație, cu dotări care conferă un plus de confort fiecărei călătorii: • Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă; • Rampe pentru persoanele cu dizabilități; • Sistem de climatizare și dispersie odorizant; • 8 camere de luat vederi - 6 la interior și 2 la exterior; • Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor; • Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/lateral/spate, panou interior, 2 monitoare de 21.5 inch; • Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A; • Capabilitate Fleet Management. Încă un demers pentru alinierea la standadele europene de transport se referă la sistemul de taxare. În parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, CT BUS a demarat achiziția unui sistem de Ticketing Account Based (ABT), care plasează orașul nostru în topul exclusivist al metropolelor smart, alături de Londra sau Viena. Constanța devine, astfel, primul oraș din România care implementează această tehnologie împreună cu facilitățile plăților cu card bancar în regim de tranzit. Un alt proiect la care compania de transport a constănțenilor lucrează împreună cu Primăria Constanța presupune achiziția a 41 de autobuze electrice, pentru a urma trendul ecologist care se impune, cu tot mai multă forță, în întreaga lume. Preocuparea pentru mediu este apanajul unei societăți cu o viziune sănătoasă, durabilă, asumată și responsabilă, așa cum este Constanța.

marți, 22 septembrie 2020

Mai mult
Constănțenii votează în siguranță!

Primăria Municipiului Constanța a luat toate măsurile igienico- sanitare pentru ca procesul electoral să se desfășoare conform normelor în vigoare. Astfel, pentru fiecare dintre cele 211 secții de votare de pe raza municipiului Constanța au fost achiziționate materiale dezinfectante, rechizite, termometre, urne de vot și cabine de vot. La intrarea în unitatea în care au fost amenajate secțiile de vot fiecărei persoane i se va măsura temperatura.  Alegătorul își va dezinfecta mâinile cu gel antibacterian după care va primi mănuși de unică folosință. Drumul spre secția de vot este marcat corespunzător cu stickere adezive cu mesaje pentru păstrarea distanței recomandate de 2 metri, iar la intrarea în fiecare secție de vot au fost amplasate covorașe cu substanțe dezinfectante. Odată cu distribuirea buletinelor de vot, președinții secțiilor de votare vor primi din partea Primăriei Municipiului Constanța clor, săpun lichid cu pompiță regăsit pe lista biocidelor aprobate, șervețele umede antibacteriene, șervețele uscate, alcool sanitar. În afară de materialele igienico sanitare, Primăria Municipiului Constanța va distribui în fiecare secție de vot,  rechizitele necesare desfășurării activității din ziua de 27 septembrie 2020:  buretiere, dosare plic, foarfecă, lipici, marker permanent, pixuri, plicuri, riglă, saci rafie, scotch, sfoară, tuș albastru, tușiere dar și autocolante cu numărul secției de votare, de la 1 la 211, câte 6 pentru fiecare secție. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele care se declară cu diabet zaharat sau alte boli cronice pot solicita ACCES PRIORITAR  în secția de vot.

marți, 22 septembrie 2020

Mai mult
Constanța, un oraș sigur pentru participanții la trafic

Reamenajarea trecerilor de pietoni prin construcția refugiilor pietonale contribuie la diminuarea riscului de accidente rutiere. Pentru a crește siguranța participanților la trafic, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL a amenajat un scuar la trecerea de pietoni situată pe strada Dezrobirii, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanța. Trecerea de pietoni a fost marcată și semnalizată corespunzător. În zona axului drumului  a fost construit un scuar și a fost amplasat un refugiu protejat de garduri care le oferă astfel posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei si să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare. De asemenea,  suprafața pietonală a fost delimitată prin montarea de borduri iar vechile marcaje au fost îndepărtate. Carosabilul urmează să fie recondiționat cu asfalt, strada Dezrobirii fiind cuprinsă în programul de reabilitare a tramei stradale. Lucrări de amenajare a refugiilor pietonale  vor avea loc la trecerile de pietoni situate  în locuri cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere.

marți, 22 septembrie 2020

Mai mult
Zonele în care se acționează astăzi pentru dezinfecția platformelor de deșeuri

Primăria Municipiului Constanța desfășoară zilnic acțiuni de dezinfecție, dezinsecție și salubrizare a platformelor de deșeuri din toate cartierele orașului. Amintim că primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus încă din luna martie ca străzile, trotuarele, aleile și băncile din parcuri să fie dezinfectate zilnic, ca măsură pentru gestionarea bolilor înalt contagioase. Totodată, aleile de acces către spitalele din Constanța sunt dezinfectate permanent. Astăzi, echipele care asigură dezinfecția platformelor au ajuns la punctele de colectare a deșeurilor din următoarele zone: Icil, Tomis I, Tomis II, zona centrală și zona peninsulară. Pentru dezinfecția acestora se folosește o substanță pe bază de clor, care are proprietăți de spălare și degresare puternice, folosită în concentrația recomandată și avizată de Ministerul Sănătății. Pentru menținerea igienei în zona platformelor de gunoi, rugăm constănțenii să arunce deșeurile în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea. De asemenea, astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp - Direcția Generală Poliția Locală. Păstrați Constanța Curată! Fiecare dintre noi contribuie la curățenia orașului!

marți, 22 septembrie 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină