Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Seniorii constănțeni vor fi premiați la domiciliu

Seniorii constănțeni care au împlinit 80 si 90 de ani, dar și cuplurile care au serbat 50 de ani de căsătorie, vor fi premiați la domiciliu. Având în vedere faptul că, din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele de celebrare a bunicilor, organizate în cadru festiv, nu mai pot avea loc, Primăria Municipiului Constanța a luat decizia ca premiile în bani să fie oferite direct la domiciliul beneficiarilor. În primă fază au fost contactați 49 de seniori care au împlinit venerabila vârstă de 90 de ani, iar echipe ale municipalității, echipate corespunzător cu măști, costume de protecție și mănuși, vor începe de săptămâna viitoare să ofere la domiciliu premiile în bani și flori. Ulterior, vor fi contactați și seniorii cu vârsta de 80 de ani, dar și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Aceștia vor intra în posesia plicurilor în săptămânile ce urmează.  Seniorii Constanței primesc din partea Primăriei: • 300 de lei – pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie; • 500 de lei – pentru împlinirea vârstei de 90 de ani.

duminică, 24 mai 2020

Mai mult
Constanța colectează selectiv

Începând de mâine,  aproximativ 400 de containere destinate deșeurilor reciclabile  vor fi montate la toate platformele de pe raza municipiului. Recipientele de culoare galbenă au o capacitate de 1,1 mc și sunt destinate deșeurilor selective: plastic, metal și hârtie.  Primăria Municipiului Constanța face apel către toți locuitorii orașului să păstreze noile containere în stare bună și să separe deșeurile reciclabile de cele menajere, în recipientele marcate corespunzător pentru colectarea selectivă. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sănătos și civilizat în orașul nostru.

duminică, 24 mai 2020

Mai mult
Credincioşii musulmani celebrează, începând de astăzi, timp de trei zile, Ramazan Bayramul

Semnificația acestei sărbători, cunoscută popular și  ca Sărbătoarea Dulce, îndeamnă la primenire spirituală, solidaritate cu cei aflați în nevoie, respect, toleranță, iertare, recunoștință, unitate, armonie în familie, concepte care definesc de fapt esența tărâmului multietnic și multireligios care este Dobrogea. Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: “Cu ocazia sfintei sărbători de Ramazan Bayram, care marchează sfârșitul unei luni de post, reculegere și rugăciune, vă doresc zile binecuvântate, cu sănătate, înțelegere și liniște alături de familie și prieteni.” În aceste zile în care suntem nevoiți să fim departe fizic, rămânem aproape prin gânduri și fapte bune, care unesc oamenii, indiferent de religie.  Ramazan Bayramınız mübarek olsun! Ramazan Bayramınız qayırlı bolsın!

duminică, 24 mai 2020

Mai mult
Vandalizarea băncilor, distracția de vineri seara a unor tineri constănțeni!

Nici nu a început bine reamenajarea Parcului Dragoslavelor și deja o parte din mobilierul urban a fost vandalizată.  Poliția a fost sesizată în această seară de locuitorii din Faleză Nord în legătură cu niște tineri care au smuls o bancă și o aruncau peste gard. Ajunși la fața locului, colegii noștri au surprins trei minori, cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, care au fost sancționați contravențional cu o amendă de 500 de lei fiecare, pentru distrugerea elementelor de mobilier urban.  Amintim faptul că lucrările începute de Primăria Constanța la Parcul Dragoslavelor au început cu modernizarea infrastructurii și reabilitarea aleilor ce vor fi amenajate cu pavele care vor spori confortul locuitorilor, apoi se va trece la montarea echipamentelor de joacă, distribuite pe 3 zone.  Parcul va fi dotat, de asemenea, cu o zonă de fitness și cu două miniterenuri de sport: unul de fotbal și unul de baschet pentru ca cei mici și nu numai să-și poată exersa abilitățile sportive cât mai aproape de casă.

vineri, 22 mai 2020

Mai mult
Teren viran transformat în parcare rezidențială pe strada Dezrobirii

Lucrările edilitare desfășurate de Primăria Municipiului Constanța pe strada Dezrobirii, la intersecția cu strada Rândunelelor au vizat reamenajarea spațiului public urban. Au fost create 18 de noi locuri de parcare pentru riverani. Noua parcare a fost amenajată prin lucrări de asfaltare și de consolidare a infrastructurii terenului. Ulterior asfaltării, spațiile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate și numerotate corespunzător. Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să reorganizeze spațiile existente și să amenajeze noi locuri de parcare în toate zonele orașului.

vineri, 22 mai 2020

Mai mult
IN MEMORIAM, PROF. ADRIAN DRĂGUȚ!

“Mă numesc Adrian Drăguț, sunt profesor de educație artistică plastică la școala Marin Ionescu Dobrogianu. Sunt în al 39-lea an de activitate la catedră și încerc să modelez noile vlăstare în raport cu nivelul de creativitate pe care nația noastră îl are”.  Așa suna prezentarea domnului profesor Adrian Drăguț într-un interviu acordat anul trecut, pentru pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Constanța. Mereu în căutarea noilor talente, de 4 decenii în slujba învățământului gimnazial și liceal din Constanța, profesorul de educație artistică plastică Adrian Drăguț a învățat generații întregi de elevi să iubească arta.   Adrian Drăguț a plecat la îngeri și a lăsat un gol imens în lumea artistică a orașului nostru, în sufletele elevilor pe care i-a ghidat cu atâta dăruire, al profesorilor și tuturor celor care l-au cunoscut, iubit și apreciat. Holurile școlii pe care o iubea atât de mult sunt decorate cu lucrările elevilor săi, realizate în tehnica picturii și a colajului și inspirate din realitatea cotidiană și din sărbătorile și tradițiile românești, la loc de frunte tronând colajul tridimensional dedicat Centenarului Marii Uniri și fresca având ca tematică viața de școlar. Carmen Mitican – directoarea Școlii Gimnazială Nr.16 "Marin Ionescu Dobrogianu": „Îmi este greu să vorbesc la trecut. A fost un cadru didactic care s-a dăruit meseriei de dascăl, un bun profesionist, apreciat  de colegi și de tot personalul școlii. Un om deosebit, mereu cu zâmbetul pe buze, l-am stimat și l-am apreciat pentru tot ceea ce a făcut. La 1 septembrie trebuia să iasă la pensie. Rămas bun stimate coleg, nu te vom uita niciodată, ai lăsat un gol în suflete noastre. Acolo sus printre îngeri, să te bucuri de toată admirația și stima pe care am avut-o pentru dumneavoastră”. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Constanța din 1986 și premiat cu distincția ,,Gheorghe Lazăr” clasa a II-a în 2006, Adrian Drăguț a vernisat 11 expoziții personale  atât în Constanța, Medgidia, București, cât și în străinătate, în Glasgow și Viena. Lucrările sale cuprind îndeosebi portrete de o rară finețe, discreție și rafinament și peisaje dobrogene sau venețiene, solare, calde și luminoase, de o picturalitate, virtuozitate și muzicalitate deosebite, care se află în colecții particulare în Austria, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia,România, Suedia, Statele Unite ale Americii sau Ungaria, precum și publice, de stat - primăria Nevers din Franța. Primăria Municipiului Constanța își exprimă regretul față de pierderea profesorului Adrian Drăguț. Condoleanțe familiei! Rămas bun, domnule profesor!

vineri, 22 mai 2020

Mai mult
Primăria Municipiului Constanța continuă să completeze rondurile, sensurile giratorii și fâșiile stradale cu flori perene

Decorul peisagistic existent a fost îmbogățit cu flori din speciile: hortensie, bujor, crin japonezi, clopoței de coral, veronica, pălăria călugărului, canna și fluturași, care au fost plantate pe bulevardul Tomis în dreptul Sălii Sporturilor, parc Tomis II, fâșia de pe bulevardul Mamaia între Spitalul Militar și Delfinariu și în Piațeta Far. Astfel, peste 5.000 de flori ne vor încânta privirile și ne vor da o stare de bine. De asemenea, spațiul verde de la baza grupului statuar Lupa Capitolina a fost completat cu noi plante și au fost îngrijite cele puse în aprilie. Campania de plantare va continua și în zilele următoare în toate zonele orașului pentru a înfrumuseța spațiile verzi din Constanța. În situația în care constatați acte de vandalism sau de sustragere a arborilor, arbuștilor și a florilor de pe teren vă rugăm să anunțați acest lucru la numerele de telefon: 0241.55.00.55 - Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484.205 sau 0799.606142 ( WhatsApp) Direcția Generală Poliția Locală.

vineri, 22 mai 2020

Mai mult
Se amenajează carosabilul pe strada Paul Constantinescu

Strada de pământ este construită de la zero, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții pe care Primăria Municipiului Constanța îl desfășoară în cartierul Compozitorilor. Echipele SC Confort Urban SRL execută lucrări de pregătire a terenului în vederea asfaltării. Se consolidează infrastructura rutieră prin lucrări de excavare, urmând să fie așternute mai multe straturi de piatră.   Tot în cartierul Compozitorilor continuă amenajarea carosabilului pe strada Haricleea Darclée prin lucrări de compactare. Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se lucrează.

vineri, 22 mai 2020

Mai mult
Primăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinfecție în oraș!

În fiecare zi se acționează pentru dezinfecția străzilor, a trotuarelor și a parcurilor din municipiu. Astăzi, echipele implicate în aceste acțiuni ajung în zona centrală. Mai exact, în parcul din fața Teatrului Oleg Danovski, parcul de la Muzeul de Artă, parcul Arheologic, esplanada și strada Mircea cel Bătrân, Faleza Cazino, Piața Ovidiu, scuarul de la Tribunal, Portul Tomis, bulevardul 1 Mai, strada Traian, bulevardul Regina Elisabeta, strada Termele Romane, strada Mihai Eminescu și strada Remus Opreanu. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus aceste măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase încă din luna martie. Pentru dezinfecție se folosește un detergent profesional care are proprietăți de spalare și degresare puternică a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90%. Și în această perioadă, când trebuie să fim în continuare atenți, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm normele de igienă! Fiți responsabili! Aveți grijă de voi și de cei dragi!

vineri, 22 mai 2020

Mai mult
Contracte reziliate in Henri Coandă pentru documente falsificate

În urma unor verificări derulate în ultima perioadă, au fost depistate nereguli în ceea ce privește autenticitatea certificatelor fiscale de debit sau de stare materială prezentate de către chiriași ai campusului social Henri Coandă și ai locuințelor din fondul locativ de stat, administrate de RAEDPP. Drept urmare, Regia a demarat procedura de corespondență cu autoritatea emitentă a certificatelor fiscale. Până în momentul de față, există suspiciuni că peste 220 de persoane au depus astfel de documente falsificate, în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate pentru repartizarea unei locuințe ori în vederea prelungirii contractelor de închiriere deja existente. Regia continuă verificările și în perioada următoare, urmând să înceapă demersurile pentru rezilierea contractelor de închiriere ale persoanelor descoperite cu certificate fiscale false.

vineri, 22 mai 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină