Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Record național de neclintit!

5.000 de metri parcurși în 13 minute și 15 secunde. În urmă cu 41 de ani la Campionatul Naţional de Seniori desfăşurat pe stadionul „Republicii” din Bucureşti, Ilie Floroiu a stabilit recordul naţional la 5.000 m, record care rezistă şi acum în atletismul românesc. Iar pe 29 august se vor împlini tot 41 de ani de la recordul național de la proba de 10.000 de metri stabilit tot de nea Iliuță, așa cum îi spun prietenii, pe stadionul „Strahov” din Praga, la Campionatul European de Atletism pentru seniori. Ilie Floroiu recunoaște că performanţa nu se obţine uşor, e nevoie de multă muncă, ore întregi de antrenamente zilnice și multe restricții, dar acestea nu mai contează în momentul în care ești pe podium. Ilie Floroiu și-a început cariera la 15 ani şi a pus suflet în fiecare competiţie. S-a aliniat la start de peste 450 de ori şi nu a abandonat niciodată. A concurat în 30 de ţări de pe 5 continente. A câştigat peste 100 de competiţii şi este mândria noastră, a constănţenilor şi a întregii ţări.

marți, 23 iulie 2019

Mai mult
Atenție constănțeni!

Peste câteva zile se instituie sens unic pe strada Traian, dinspre bulevardul 1 Decembrie 1918 până la intersecția cu  strada Prelungirea Traian. Măsura a fost luată de Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, pentru fluidizarea traficului rutier și va intra în vigoare vineri, 26 iulie 2019. Conductorii auto sunt rugați să manifeste atenție în zonă și să respecte semnificația indicatoarelor.

marți, 23 iulie 2019

Mai mult
Amplă acțiune de igienizare în campusul Henri Coandă

Aproximativ 300 de voluntari de la Asociația Partida Romilor împreună cu beneficiarii locuințelor sociale au curățat aseară aleile și spațiile din fața blocurilor. La acțiune au participat și angajați ai firmei de  salubrizare, ai Direcției Generale de Asistență Socială și ai Serviciului Igienă Publică din cadrul Primăriei Municipiului Constanța care au pus la dispoziție mături, pubele, 400 de saci și mănuși. Astfel de acțiuni vor avea loc periodic, în mai multe zone din municipiul Constanța.

marți, 23 iulie 2019

Mai mult
Start la mișcare, la mare!

Zeci de copii entuziaști și voioși, dornici de mișcare și distracție, au împânzit o cunoscută plajă din Constanța ieri după-amiază pentru a întâlni două nume mari ale sportului românesc, Cristina Neagu și Cătălina Ponor. Adevărate modele de performanță, perseverență și implicare, cele două campioane au făcut exerciții de încălzire și au organizat, timp de o oră, numeroase jocuri și concursuri cu premii pentru cei mici din partea sponsorului evenimentului. De asemenea, cele două invitate speciale au dezvăluit celor prezenți ingredientele reușitei lor: pasiunea, munca, dedicarea timpului și puterea de concentrare, îndemnându-i pe copii la mișcare și sport, pentru a crește armonios, pentru a fi mai sănătoși, mai energici și mai disciplinați. Campania de conștientizare a importanței sportului și a mișcării de la cele mai mici vârste s-a bucurat de un real succes și continuă și astăzi, 22 iulie, la ora 16.30, în cel mai mare parc acvatic din Mamaia.  

luni, 22 iulie 2019

Mai mult
Atenție la ce alimente consumați vara

În ultimele două săptămâni, peste 250 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța după ce au consumat diverse tipuri de alimente alterate.  Cadrele medicale susțin că în majoritatea cazurilor a fost vorba despre toxiinfecții alimentare și a fost nevoie de internare. Medicii fac apel la turiști dar și la constănțeni să fie atenți la alimentele pe care le consumă și asta pentru că multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este o unitate medicală modernă, dispune de 220 de paturi, cu secție de Terapie Intensivă, laborator propriu și farmacie. Dr. Stela Halichidis- managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase: „Spitalul de Boli Infecțioase Constanța este un spital de referință pentru județul nostru, aici se tratează toate bolile infecțioase din zonă, chiar și din Tulcea. Avem laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile, de curând avem si compartiment propriu de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcționează la capacitate maximă. Noi primim toți pacienții, indiferent cum vin și de unde vin, tratăm inclusiv turiștii. Toți pacienții care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat și/sau  bilet de trimitere”. În caz de nevoie puteți afla mai multe informații la numărul de telefon  0241.484.529 sau pe https://infectioaseconstanta.ro/ despre-noi/

luni, 22 iulie 2019

Mai mult
Unde se intervine pe domeniul public în această săptămână

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă reabilitarea trotuarelor pe strada Baba Novac, tronsonul cuprins între strada Frunzelor și strada Biruinței, pe strada Poporului, între strada Petru Vulcan și strada Mihai Viteazu și pe strada Patriei. În ceea ce privește carosabilul, se va asfalta strada Baba Novac, între strada Andrei Mureșanu și strada Soveja și o alee de acces din strada Semănătorului. De asemenea, se acționează pe strada Prelungirea Recoltei, pe strada Alexandru Bogza și în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 24 „Ion Jalea” din Constanța. Conform graficului de lucru, continuă amenajarea de noi locuri de parcare în cartierele: - KM 5- pe strada Pandurului nr. 9; - Faleză Nord- pe strada Unirii, în dreptul bl. U6 și pe strada Cașin, zona bl. G5C; - Inel II- pe străzile Plantelor și Cutezătorilor. Tot în această săptămână, se vor realiza marcaje rutiere în stațiile de autobuz și de taxi și se vor dezafecta cablurilor neetichetate pe bulevardul I.C. Brătianu. Pentru protecția pietonilor, continuă amplasarea stâlpișorilor pe strada Poporului, între bulevardul Tomis și strada Secerișului și pe strada Baba Novac, între strada I.L. Caragiale și strada Soveja.

luni, 22 iulie 2019

Mai mult
Vă invităm să trăiți experiența Constanța Mamaia!

272 de unități de cazare au la dispoziție turiștii care aleg să vină în vacanță în cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc. În Constanța- Mamaia sunt peste 13 mii de camere și o capacitate totală de aproape 26 de mii de locuri în hoteluri, vile, pensiuni, hosteluri, apartamente de vacanță, bungalowuri și campinguri. Cele mai multe dintre unitățile de cazare sunt moderne și dispun de camere cu un confort sporit. Avem 2 unități de cazare de 5 stele, 44 de 4 stele, 194 de 3 stele, doar 8 unități de cazare de o stea și restul de 44, de 2 stele. 35 dintre aceste unități dispun și de piscină, multe au și locuri de joacă pentru copii, iar 8 dintre hoteluri le oferă turiștilor cazare și masă în regim all- inclusive. Conform datelor oficiale, în acest moment, Constanța- Mamaia găzduiește aproximativ 25 de mii de turiști. Prețurile la cazare, variază în funcție de numărul de stele: • 2 stele- 100 de lei de persoană pe noapte • 3 stele- 150 de lei de persoană pe noapte • 4 stele- 250 de lei de persoană pe noapte • 5 stele- 500 de lei de persoană pe noapte.  Trebuie să știți însă că la recepțiile hotelurilor, camere libere se găsesc cu greu în această perioadă, mai ales că se apropie weekendul. Mai aveți însă șanse la agențiile de turism. Vă invitam sa trăiti experiența Constanța Mamaia!

luni, 22 iulie 2019

Mai mult
Restricții de circulație în centrul Constanței

Orașul nostru se pregătește de sărbătoare. Simona Halep prezintă mâine trofeul de la Wimbledon în cadrul unui ceremonii care debutează la ora 17:00, la Sala Sporturilor din Constanța. Prima parte a evenimentului se va desfășura la bordul unui autobuz etajat pe traseul bulevardul Tomis – strada Termele Romane - bulevardul Regina Elisabeta-Piața Ovidiu. Astfel, sâmbătă, 20 iulie, între orele 08:00 – 17:00, se vor lua măsuri de restricționare a accesului în parcarea din fața Sălii Sporturilor din Constanța. De asemenea, în intervalul orar 16:00 – 18:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată după cum urmează: - pe bulevardul Tomis, începând cu zona „Capitol”, pe sensul de deplasare spre intersecția cu strada Traian ( zona „Lupoaică”) și pe strada Traian până la intersecția cu strada Termele Romane (sensul giratoriu din acea zonă); - pe strada Traian – intrarea spre piața Ovidiu. Vă invităm pe toți, constănțeni sau turiști, cu mic, cu mare, să o întâmpinăm pe campioana noastră! Haideți să-i arătăm Simonei cât de mult o iubim!

vineri, 19 iulie 2019

Mai mult
Curățenia orașului depinde și de noi

Coșurile de gunoi stradale sunt indispensabile într-o societate modernă. La fel de importantă este și educarea cetățenilor pentru a le folosi. Prezența coșurilor de gunoi în toate cartierele municipiului este, cu siguranță, esențială în păstrarea curățeniei orașului. Acesta este motivul pentru care Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Amenajări Urbane a continuat să monteze și în această săptămână coșuri noi de gunoi. Au fost amplasate peste 100 de coșuri în mai multe zone ale orașului: bulevardul Mamaia, bulevardul Ferdinand, aleea Mălinului sau în curtea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”. Până acum, în anul 2019, au fost montate 2.400 de coșuri metalice de gunoi și 200 de dispozitive pentru deșeuri canine. Facem din nou apel la constănțeni să nu mai arunce gunoaie la întâmplare, să păstreze curățenia și să nu mai lase urme pe unde trec. Persoanele surprinse că aruncă deșeuri pe spațiul public vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei. Doar împreună putem avea un oraș curat și frumos, prin care să ne plimbăm cu plăcere.

vineri, 19 iulie 2019

Mai mult
Creșa „Licuricii”, extrem de atractivă pentru prichindei

Locurile de joacă au o importanță majoră pentru copiii de vârste mici, iar implicarea micuților în activități fizice recreative ar trebui încurajată cât mai mult. Acesta este motivul pentru care Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a amenajat în curtea creșei „Licuricii” un loc de joacă modern și extrem de atractiv. Cei mai micuți dintre constănțeni se distrează de minune în leagăne, tobogane, balansoare, căsuțe, biciclete sau mașinuțe. Evident, în timp ce sunt supravegheați cu mare atenție de cadrele didactice. Creșa “Licuricii” este cea de-a șasea creșă de stat administrată de Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială. Situată pe bulevardul I.C.Brătianu nr. 16, creșa poate găzdui 100 de copilași. Este dispusă pe patru niveluri și are 5 săli de clasă, 4 săli de mese, bucătărie proprie, mobilier nou și grupuri sanitare special create pentru cei mici.

joi, 18 iulie 2019

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină