Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

7029 de carduri emise și 24611 de trasee efectuate cu cele 390 de biciclete puse gratuit la dispoziția constănțenilor

Cele 390 de biciclete puse gratuit la dispoziția constănțenilor și a turiștilor de Primăria Municipiului Constanța sunt utilizate la maximum de iubitorii de mișcare. Până acum au fost emise 7029 de carduri și s-au efectuat 24611 de trasee. Reamintim faptul că orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.  Dacă în timpul utilizării bicicletei întâmpinați orice fel de probleme, aveți la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00).  Proiectul „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța - Balchik cross border region by bike – BSB ” urmărește utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

luni, 19 august 2019

Mai mult
Createria Summer Edition, strălucire și caritate!

Încasările obținute din vânzarea brățărilor la Createria Fair „Summer Edition" vor ajunge la Asociatia Dăruiește Aripi din Constanța. Brățările se pot achiziționa cu suma de 10 lei de la următoarele puncte: MarttinezBeach Collage Studio Tara's GastroPub Nikos Greek Taverna din Mamaia Nord lângă Nuba si locația din zona Tomis nr. 44. Createria Fair "Summer Edition " se va desfășura în zilele 22-23 August la Marttinez Beach (Mamaia Nord), cu începere de la ora 15:00. Createria înseamnă două zile de shopping și socializare, cu zeci de designeri și creatori contemporani, dar și cu invitați speciali. Conceptul Createria Social este dezvoltat ca un "spațiu social de joacă alternativ" (social playground), menit să creeze legături printr-o serie de evenimente de amploare dedicate artei în toate formele sale, dar și antreprenorilor. Proiectul a demarat în 2018 în Constanța și a crescut cu fiecare ediție, atât ca vizibilitate media și social media, cât și ca număr de parteneri și vizitatori.  

luni, 19 august 2019

Mai mult
Graficul lucrărilor de intervenție pentru săptămâna 19-23 august 2019

Lucrările de reabilitare a tramei stradale din municipiul Constan a continuă i înț ș această săptămână! Primăria Municipiului Constan a, prin SC Confort Urban SRL, intervine zilele acesteaț la trotuarele situate pe străzile I.G. Duca, Tudor Vladimirescu, Ion Bănescu i Mihaiș Viteazul, la cele din parcarea de pe strada Cutezători, bl IV 10, dar i pe aleea dinș curtea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. De asemenea, în această săptămână se ac ionează asupra carosabilului pe străzileț Industrială, Poporului, Soveja, Barbu t. Delavrancea, precum i la accesul înȘ ș parcarea din cartierul Henri Coandă. Se amenajează noi locuri de parcare pe strada Dezrobirii, bl. ID2 i pe stradaș Plantelor, bl IS4. Conform graficului de lucru, se vor realiza marcaje rutiere pe străzile Baba Novac, I.L. Caragiale, în zona intersec iei străzii I.G. Duca cu bulevardul Alexandruț Lăpu neanu i se vor dezafecta cablurile neetichetate pe bulevardul I.C. Brătianu.ș ș Facem un apel la conducătorii auto sa nu î i parcheze autoturismele în zonele înș care se efectuează lucrări pentru a nu îngreuna accesul utilajelor. Recomandăm, de asemenea, oferilor să manifeste aten ie sporită i să respecteș ț ș regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră. Vă mul umim pentru în elegere i vă cerem scuze pentru disconfortul creat.

luni, 19 august 2019

Mai mult
Concursul „Mergi pe Jos! E simplu și sănătos!“ continuă

Concursul „Mergi pe Jos! E simplu și sănătos!“ lansat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“ în cadrul proiectului PORT-CITIES: INNOVATION FOR SUSTAINABILITY continuă și în luna august. Anunțul a fost făcut în cadrul Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă cu tema: „Soluții de car-sharing pentru companii și administrație“. Proiectul PORTIS este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Universitatea Ovidius, CN APM Constanța, ADI Zona Metropolitană Constanța, Asociația Med Green Cluster și Asociația Centrul European pentru Dezvoltare. În prima lună de desfășurare a concursului „Mergi pe Jos! E simplu și sănătos!“, participanții s-au întrecut în numărul de deplasări, numărul de kilometri parcurși sau aprecieri ale postărilor care promovează mersul pe jos, scopul concursului fiind acela de a încuraja mobilitatea pietonală în municipiul Constanța ca modalitate alternativă de deplasare în detrimentul utilizării autoturismului personal, pe distanțe scurte. La numărul de deplasări, pe locul I s-a clasat doamna Corina Radu cu 206 deplasări și 197,3 km. La categoria numărul de km parcurși doamna Camelia Radu s-a situat pe locul I - în doar 72 de deplasări a cumulat 256,3 km. La secțiunea „Cea mai apreciată postare destinată deplasării pietonale“ doamna Fiscuci Alexandra a strâns 513 like-uri, care au urcat-o pe locul I al clasamentului. Atât concurenta care s-a clasat pe primul loc la numărul de deplasări, cât și cea care ne-a surprins cu numărul de km parcurși au spus că pentru ele participarea la această competiție a fost destul de simplă pentru că obișnuiesc să meargă pe jos. Asemeni lor, ne dorim să fie tot mai multe persoane care să se alăture demersului lansat în cadrul proiectului PORTIS. Competiția se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 ani, iar înscrierea se poate face foarte ușor, fiind nevoie doar de un telefon mobil inteligent și acces la internet, prin aplicația gratuită STRAVA https://www.strava.com/, disponibilă în AppStore și Google Play. Ca și în prima lună de concurs, concurenții care vor realiza cele mai multe deplasări pietonale de peste 500 de metri, dar și cei care vor cumula pe perioada desfășurării concursului cei mai mulți kilometri parcurși pietonal vor fi răsplătiți cu premii constând în vouchere la magazine cu profil sportiv. Mai multe informații despre acest concurs veți găsi pe pagina de Facebook Portis Constanța.

miercuri, 14 august 2019

Mai mult
Treceri de pietoni mai sigure

Primăria Municipiului Constanța continuă să implementeze proiectul de iluminare cu intensitate sporită a trecerilor de pietoni cu semnalizare deficitară în mai multe zone din oraș. Este vorba despre strada Soveja, la intersecția cu strada Ion Alexandrescu, bulevardul I. C. Brătianu – Complex 2 Cocoși, Șoseaua Mangaliei, la intersecția cu strada Plopilor, bulevardul 1 Mai, în zona Liceului Tehnologic C.A. Rosetti și strada Soveja, la intersecția cu strada Izvor. Noul sistem de iluminat conține, pe consola de pe fiecare sens de circulaţie, două proiectoare cu led, două avertizoare cu lumină intermitentă şi un proiector led în dreptul indicatorului „Trecere de pietoni“. În completarea acestui proiect și pentru o mai bună vizibilitate în trafic și pentru creșterea siguranței pietonilor, municipalitatea continuă și lucrările de marcare a trecerilor de pietoni. În ultima perioadă, s-a acționat în zona Casei de Cultură și la intersecția străzii Nicolae Iorga cu strada Mircea cel Bătrân.

miercuri, 14 august 2019

Mai mult
Restricții de circulație cu prilejul Zilei Marinei Române

Constanța se pregătește pentru cel mai mare spectacol pe apă organizat în România. Joi, 15 august, cu ocazia Zilei Marinei Române, în intervalul orar 09:45 -12:30, publicul de pe faleza din fața Comandamentului Flotei va putea să admire exercițiul naval demonstrativ „Forțele Navale Române 19”, la care vor participa nave și aeronave militare din Italia, Ucraina și Statele Unite ale Americii. În plus față de navele militare românești, în dispozitivul naval de pe mare se vor afla o navă-școală ucraineană din clasa Petrushka, precum și distrugătorul american USS „Porter”. Secvențele aeriene vor fi asigurate de aeronave ale forțelor navale și aeriene române, precum și de aeronave italiene Eurofighter Typhoon și un avion american de cercetare P8 Poseidon. Mâine, începând cu ora 08:30, va avea loc o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza Cazinoului din Constanța. Pentru buna desfășurare a festivităților prilejuite de Ziua Marinei Române, în perioada 14.08.2019 – 15.08.2019, se vor institui următoarele restricții de trafic: - miercuri, 14 august, de la ora 14:00, se interzice parcarea autovehiculelor pe strada Remus Opreanu de la Comandamentul Flotei până la Direcția Agricolă și se interzice oprirea autovehiculelor pe tronsonul cuprins între bulevardul Regina Elisabeta și Comandamentul Flotei(strada Termele Romane – bulevardul Regina Elisabeta – Portul Tomis – strada Lebedei - parcarea Poarta 1 – strada Remus Opreanu). - joi, 15 august, de la ora 07:00, circulația autovehiculelor va fi închisă, după cum urmează: Poarta 3, Poarta 1, intersecția străzii Termele Romane cu strada Traian, strada Negru Vodă, strada Ecaterina Varga, strada Mircea cel Bătrân. Riveranilor li se va permite accesul în zonă pe baza actului de identitate, cu interdicția accesului pe bulevardul Regina Elisabeta. Mijloacele de transport în comun vor circula în zilele de joi, 15 august și vineri, 16 august, după programul de sărbători, respectiv 05:45 – 23:00. Totodată, pentru a asigura transportul participanţilor la evenimentele organizate în această perioadă, RATC Constanța suplimentează numărul de autobuze pe liniile 101,102 și 5-40. Chioșcurile de bilete vor funcționa după programul normal.

marți, 13 august 2019

Mai mult
Program de lucru

Primăria Municipiului Constanța anunță că zilele de joi, 15 august 2019, și vineri, 16 august 2019, sunt declarate libere conform prevederilor art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii și art. 1 din Hotărârea de Guvern nr. 557/31.07.2019. Programul de lucru va fi reluat luni, 19 august 2019. Excepție va face Biroul decese din cadrul Serviciului Stare Civilă, care va funcționa în această perioadă astfel: 15.08.2019 – 09:00-13:00 16.08.2019 – 10:00-12:00 17.08.2019 – 09:00-13:00 18.08.2019 – 10:00-12:00 De asemenea, Serviciul Gestionare Cimitire va avea următorul program de lucru: 15.08.2019 – 09:30-13:30 16.08.2019 – 10:30-12:30 17.08.2019 – 09:30-13:30 18.08.2019 – 10:30-12:30 Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță, la rândul său, publicul călător că, în zilele de 15 și 16 august 2019, autobuzele care deservesc transportul public din municipiul Constanța vor circula după programul de sărbători, respectiv 05:45 – 23:00. Pentru a sigura transportul participanţilor la evenimentele organizate în această perioadă numărul de autobuze pe liniile 101,102 și 5-40 va fi suplimentat. Chioșcurile de bilete vor funcționa după programul normal. Persoanele care întâmpină orice fel de problemă o pot semnala permanent la următoarele numere de telefon: Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55; Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 sau 0799606142 (WhatsApp).

marți, 13 august 2019

Mai mult
Vești bune pentru iubitorii sportului alb

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă lucrările de reabilitare a spațiului aferent unităților de învățământ din oraș. Ieri, echipele administratorului tramei stradale au intervenit asupra terenului de tenis de câmp situat în curtea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. A fost finalizată asfaltarea iar în perioada următoare, unitatea de învățământ va reface suprafața de joc prin turnarea stratului de zgură. Reconstrucția celor 8 terenuri de tenis de câmp se va realiza cu ajutorul finanțării complementare asigurate de Primăria Municipiului Constanța. Următoarea locație în care se vor executa lucrări de asfaltare este „Liceul Teoretic Ovidius”.

marți, 13 august 2019

Mai mult
Primăria Municipiului Constanța lansează campania „Ești informat, ai câștigat‟

Orice adult care se abonează la newsletter-ul Primăriei Municipiului Constanța câștigă automat o invitație la bălăceală și distracție în cel mai nou parc acvatic din stațiunea Mamaia. Persoanele care se înscriu în această campanie trebuie să aibă peste 18 ani și să aibă domiciliul în municipiul Constanța. Detalii suplimentare găsiți în regulamentul de participare. Abonarea la newsletter este disponibilă la acest link: http://newsletter.primaria-constanta.ro/

marți, 13 august 2019

Mai mult
Creșterea calității actului administrativ, în atenția municipalității

Primăria Municipiului Constanța a organizat astăzi cea de-a doua sesiune de informare privind implementarea bunelor practici în domeniul calității, dezvoltării durabile și egalității de șanse aferente proiectului „Creșterea capacității administrative a Municipiului Constanța prin introducerea și menținerea sistemului de management al calității ISO 9001”. Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea capacității administrative a municipiului Constanța, prin implementarea și certificarea sistemului de management al calității în conformitate cu prevederile standardului SR EN ISO 9001: 2015, fapt ce va determina creșterea calității actului administrativ pe termen lung. Potrivit membrilor echipei de proiect, îmbunătățirea sistemului de managament al calității actului administrativ conduce la creșterea satisfacției cetățenilor. Odată implementat, sistemul va fi ușor de utilizat în munca de zi cu zi. Proiectul presupune creșterea calității actului administrativ prin simplificarea modului de lucru intern și prin stabilirea unor proceduri concrete de lucru care să faciliteze relația dintre administrația publică locală și cetățeni. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 20120, Axa prioritară 2. Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectiv Specific 2.1. Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

luni, 12 august 2019

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină