Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Cod galben de vreme rea la Constanța!

miercuri, 17 aprilie 2024

Inapoi
1

Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până mâine, la ora 20:00. În intervalul menționat, în Dobrogea, local, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60...70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Astăzi, vremea se va menține caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și posibil grindină și vijelie. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 11...12 grade.

Mâine, vremea va fi în general instabilă și se va răci accentuat față de intervalul precedent, ajungând la valori normale pentru această dată. Cerul va fi temporar noros ziua, când, vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil grindină și vijelie. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale în general de 45...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 7...8 grade.

Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă– 0737552271.