Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

La Constanța, construcțiile edificate ilegal sunt demolate!

vineri, 5 aprilie 2024

Inapoi
1 (2)

Se desființează cel de-al cincilea etaj al imobilelor situate pe strada Dezrobirii nr.90-92. După aproape 4 ani de tergiversări, cele două imobile se vor încadra în parametri tehnici prevăzuți în autorizația de construire și în proiectul tehnic.

În septembrie 2020, în urma unui control efectuat de polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală la imobilul situat în Constanța, pe strada Dezrobirii nr.90, s-a constatat executarea unor lucrări care nu respectau autorizația de construire emisă de municipalitate. În fapt, se construia și cel de-al cincilea etaj, în condițiile în care imobilul fusese autorizat S+P+4E.

În consecință, investitorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7000 lei și s-au dispus și următoarele măsuri complementare: 1) oprirea executării lucrărilor de construcții de la aplicarea sancțiunii; 2) obținerea unei noi autorizații de construire pentru lucrările de supraetajare nelegal executate în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, 3) în caz contrar desființarea lucrărilor nelegal executate și încadrarea construcției în parametrii tehnici conform documentației vizate spre neschimbare de la Autorizația de construire.

Întrucât investitorul nu s-a conformat măsurilor dispuse, municipalitatea l-a acționat în instanță. Prin hotărârea definitivă a instanței judecătorești, dezvoltatorul imobiliar a fost obligat ca până pe 20 aprilie 2024 să desființeze lucrările.

Situația s-a repetat și la imobilul de la numărul 92. Autorizația de construire a fost emisă pentru o clădire S+P+4E, iar investitorul începuse construcția celui de-al cincilea nivel. Și de această dată, antrepreprenorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7000 lei și s-au dispus aceleași măsuri complementare: oprirea executării lucrărilor de construcții de la aplicarea sancțiunii; obținerea unei noi autorizații de construire pentru lucrările de supraetajare nelegal executate în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, în caz contrar, desființarea lucrărilor nelegal executate și încadrarea construcției în parametrii tehnici conform documentației vizate spre neschimbare de la autorizația de construire.

Investitorul nu s-a conformat nici de această dată măsurilor impuse, astfel încât Primăria Constanța s-a adresat instanței de judecată. Dezvoltatorul imobiliar a fost obligat, prin hotărâre definitivă, să desființeze lucrările nelegale până pe 01.06.2024.

Primăria Constanța atrage atenția asupra faptului că astfel de acțiuni vor avea loc oriunde sunt construcții realizate fără autorizație de construire, atât pe domeniul public cât și pe domeniul privat al municipiului Constanța.