Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Informare publică măsuri prevenție caniculă

vineri, 5 august 2016

Inapoi

Ținând cont de faptul că prognoza meteo indică pentru acest sfârșit de săptămână temperaturi ridicate și grad de disconfort termic accentuat, cu indice temperatură/umezeală (ITU) care ar putea depăși 80 de unități, Primăria Municipiului Constanța a asigurat în zilele de 6 și 7 august 2016 ca măsuri de prevenție, dozatoare de apă rece pentru a veni în sprijinul constănțenilor, în următoarele locații:

1. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski;

2. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Tomis II;

3. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Casa de Cultură;

4. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Faleză Sud( Poarta 6);

5. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor;

6. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în piațeta Badea Cârțan;

7. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la CET;

8. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Gară;

Pe lângă cele 8 centre, Primăria Constanța în parteneriat cu S.C. RAJA S.A. au amplasat alte trei corturi dotate cu dozatoare de apă rece în următoarele locații:

1. City Park Mall

2. Delfinariu, stație RATC cu direcția de mers spre Mamaia;

3. Tomis III, în apropiere de A.N.A.F.

În plus, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa are în planul său de măsuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, asigurarea fiecărui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care va acorda asistenţa medicală de urgenţă, în cele două zile ale sfârșitului de săptămână, între orele 10:00 și 18:00. În plus, în aceste zile se asigură stropirea carosabilului pe bulevarde și străzile principale.

Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă cetăţenilor să evite expunerea la soare în special în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, care să protejeze pielea, deschise la culoare. De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Consumul de lichide reci accentuează consumul energetic și transpirația în exces. Este indicată evitarea cu strictețe a băuturilor alcoolice și al consumului excesiv de cafea, la fel ca și mâncărurile grase. Se recomandă cât mai multe fructe și legume pentru că asigurarea unei hidratări lente și continue a organismului.

Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.