Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Campanie de informare și conștientizare privind respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap ​

vineri, 5 aprilie 2024

Inapoi
4

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației verifică constant dacă locurile destinate persoanelor cu handicap, marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

Această campanie își propune să sprijine persoanele cu handicap și să elibereze locurile de parcare destinate lor. Promovăm respectarea Legii nr. 448/2006, reactualizată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, conform căreia ocuparea locurilor de parcare destinate acestora se sancționează cu amendă și ridicarea mijlocului de transport.

Reiterăm obligativitatea deținerii unui card-legitimație conform Legii 448/2006, afișat vizibil pe vehicul pentru utilizarea gratuită a locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap.

Cardul-legitimație de parcare pentru persoane cu handicap este eliberat de autoritățile administrației publice locale în mod gratuit, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Sprijinirea și îndrumarea persoanelor cu handicap reprezintă o prioritate pentru Direcția Generală Poliția Locală Constanța, iar în perioada următoare vor fi desfășurate noi campanii de informare și conștientizare pentru asigurarea respectării drepturilor acestora.

Facem apel la cetățeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap fără a avea acest drept și să semnaleze orice încălcare a legii la numerele de telefon sau adresa de email indicate.

Numai împreună putem asigura un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.