Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

S-au pus bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța!

luni, 12 iunie 2023

Inapoi
1 mic

Săptămâna trecută, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și edilii din Năvodari, Valu lui Traian, Cumpăna și Ovidiu, localități care aparțin primului inel al Zonei Metropolitane, au semnat actul constitutiv și statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța.

Urmează îndeplinirea celorlalți pași pentru finalizarea constituirii asociației, primul dintre aceștia fiind depunerea actelor de înființare la Judecătoria Constanța și dobândirea personalității juridice prin soluționarea dosarului de către instanța de judecată și atribuirea personalității juridice a asociației. Ulterior, se va aproba organigrama și se va stabili bugetul.

Înființarea Asociației a fost precedată de realizarea unui  studiu de fundamentare a oportunității constituirii asociației de dezvoltare intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivelul Zonei Metropolitane Constanța, pentru întocmirea căruia au fost chestionați atât cetățenii cât și primarii celor 16 localități.

Ulterior, ADI Transport Public Constanța se va extinde și la celelalte localități din inelele 2 și 3 ale Zonei Metropolitane: Mihail Kogălniceanu, Eforie, Murfatlar, Techirghiol, 23 August, Costinești, Lumina, Tuzla, Agigea, Corbu şi Poarta Albă, astfel încât toți cetățenii din cele 16 comune și orașe care alcătuiesc Zona Metropolitană Constanța să poate beneficia de un transport public modern, civilizat și la prețuri decente.

Fiecare unitate administrativ teritorială care va face parte din asociație trebuie să se implice financiar, să aloce resursele necesare lansării, funcționării și dezvoltării asociației.

Dezvoltarea serviciului public de transport local la nivelul Zonei Metropolitane reprezintă o necesitate tot mai acută a zilelor noastre, întrucât sunt mii de oameni din localitățile învecinate care muncesc sau studiază în Constanța, precum și constănțeni care își desfășoară activitatea în altă parte decât în municipiu.