Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Peste 83.000 mp de carosabil și peste 44.000 mp de trotuare vor fi reabilitați anul acesta în municipiul Constanța

luni, 8 aprilie 2024

Inapoi
1 (3)

Noi proiecte de reabilitare a carosabilului și a trotuarelor vor fi implementate în cartierele orașului. Se vor efectua lucrări în toate zonele rezidențiale, indiferent că vorbim de centrul orașului sau periferie.

Continuăm proiectele de infrastructură, respectiv reabilitarea parcului Tăbăcărie, modernizarea bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Soveja, amenajarea parcării de pe aleea Capidava, construirea parcării etajate de pe aleea Argeș.

27 de artere rutiere din zona centrală și cartierele Inel II, Coiciu, Km 5, Palas, Viile Noi,Tomis Plus, Universitate vor fi reabilitate. Structura rutieră va fi modernizată pe o suprafață de 83.334 mp, iar trotuarele pe o suprafață de 44.931 mp. Printre străzile care vor fi reabilitate se numără: Mihai Viteazu, Jupiter, Griviței, Ilarie Voronca, Mercur, Gheorghe Lazăr, Oituz, Mărăști, Războieni, bulevardul Ferdinand, Theodor Burada, Făgetului, Baba Novac, Solidarității, Crinului, Democrației, Sergent Nicolae Grindeanu, Ion Olteanu, Moților, Palas, Ion Ghiculescu, Bucegi, Mircești, Munții Tatra, Rubinului, Napoli și Lyon.

În cartierele Compozitorilor, Veterani și Universitate, carosabilul va fi construit de la zero pe aleea Muzicii, aleea nr. 3, aleea nr. 6, strada Nicolae Kirculescu, strada Haricleea Darclée(extindere), strada Ion Jalea și strada Cuarțului.

Programul de investitii si reparatii al tramei stradale a fost elaborat în funcție de capacitatea logistică și de execuție a administratorului drumului public. Pentru a evita suprapunerea lucrărilor, intervențiile Confort Urban vor fi corelate cu proiectele derulate de Primăria Constanța, RAJA SA și Termoficare Constanța.

Programul de lucrări poate fi consultat pe site-ul Confort Urban, accesând următorul link: https://conforturban-ct.ro/DOCUMENTE/PROGRAM%20ANUAL/Program%20lucrari%202024.pdf