Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Întâlnire grup de lucru pe tema protecției și promovării persoanelor vârstnice

joi, 18 aprilie 2024

Inapoi
1 (2)

Ieri, 17.04.2024, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții instituției și reprezentanți ai AJPIS Constanța, DGASPC Constanța, precum și ai furnizorilor privați de servicii sociale pentru persoanele vârstnice de pe raza municipiului Constanța. Scopul întâlnirii a fost dezbaterea activităților comune care se vor derula în domeniul protecției și promovării persoanelor vârstnice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 17/2000 privind asistența socială a persoanelor vârstnice, republicată, și cu prevederile Ordinului MMSS nr. 2489/2023 pentru aprobarea Standardelor Minime de Calitate privind managementul de caz în serviciile sociale acordate persoanelor vârstnice.

Tema principală a întâlnirii a constituit-o aplicarea metodei managementului de caz pentru persoanele vârstnice, discutarea priorităților în acest domeniu, identificarea celor mai bune soluții pentru seniorii municipiului Constanța și conturarea unor acțiuni comune viitoare care pot fi organizate atât la nivel local, cât și la nivel județean și național.

Acest eveniment face parte din calendarul de acțiuni al DGAS Constanța pentru anul 2024, însă temele întâlnirilor pot fi propuse și de către cetățenii municipiului Constanța. În funcție de subiect, vom adresa invitația de participare reprezentanților instituțiilor publice, învățământului, domeniului medical, precum și reprezentanților societății civile.

Temele de dezbatere pot fi transmise la adresa de email a DGAS Constanța: office@dgas-ct.ro.