Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Toleranță zero față de cei care vând țigări minorilor ​

miercuri, 10 aprilie 2024

Inapoi
1 (2)

În cursul zilei de astăzi, polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale au constatat că un operator economic vindea țigarete la bucată, încălcând normele legale în vigoare. Persoana juridică a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 lei.

În efortul nostru de prevenire și combatere a faptelor antisociale, în special a comerțului ilicit, sprijinul comunității este esențial. Ne-am propus să vă informăm cu privire la importanța cunoașterii și respectării legislației pentru prevenirea accesului minorilor la produse din tutun și nicotină.

Recent, au fost introduse modificări legislative care interzic vânzarea prin automate și vânzarea către persoanele care nu au împlinit 18 ani a țigaretelor electronice (care pot conține sau nu nicotină), a flacoanelor de reumplere pentru țigarete sau a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului.

Facem un apel la acțiune și colaborare și rugăm persoanele fizice sau juridice să respecte normele legale în vigoare și să nu vândă țigări persoanelor minore.

Apreciem spiritul civic al cetățenilor și îi îndemnăm să continue să ne semnaleze astfel de fapte la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.