Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Se curăță și se toaletează copacii din Constanța

vineri, 7 ianuarie 2022

Inapoi
toaletari

Săptămâna aceasta, echipele Serviciului Spații Verzi și ale firmelor prestatoare au executat lucrări de toaletare/ corecție și extragere de buturugi și cioturi în mai multe zone ale orașului: Tomis Nord, Cireșica, Abator, Centru, Poarta 6, Medeea, Km 4-5 sau zona centrală a orașului.

Lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează conform Legii. 24 din 15 ianuarie 2007 (republicată) privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor în perioada de repaus vegetativ pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaus vegetativ începe cu luna octombrie sau noiembrie până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte.

După ce sunt efectuate tăierile, arborii sunt badijonați cu vopsea specială pe bază de ulei vegetal. Acest procedeu de sigilare este efectuat pentru vindecarea țesutului lemnos afectat și pentru respingerea picăturilor de apă care ar favoriza instalarea mucegaiului de lemn.

Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor. Dar și în aceste cazuri vorbim despre arbori uscați ori scorburoși, periculosi pentru rețelele de utilități, pietoni, clădiri sau mașini.

Precizăm că toate aceste acțiuni asupra arborilor sunt efectuate de personal specializat iar tăierea crengilor și a ramurilor uscate ale arborilor se face cu grijă, curat, fără a afecta scoarța în zona unde se aplică tăietura.

Multe dintre lucrările de toaletare și corecție sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari.

În paralel, echipele firmei de salubrizare, persoanele care beneficiază de ajutor social și cele care prestează muncă în folosul comunității continuă curățenia generală în parcul Tăbăcărie: se strâng gunoaiele, se cosește spațiul verde, se greblează și se încarcă resturile vegetale.