Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Politia locală Constanța sancționează depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public ​

vineri, 12 aprilie 2024

Inapoi
1 (3)

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat o serie de activități specifice pentru a verifica respectarea legislației privind protecția mediului și gestionarea deșeurilor.

Ca rezultat al acestor verificări, au fost aplicate 311 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 276.000 de lei.

Abaterile constatate includ necolectarea selectivă a deșeurilor, lăsarea pungilor de gunoi menajer lângă cosurile stradale, nesalubrizarea carosabilului în șantiere, depozitarea deșeurilor în alte recipiente decât europubele, și neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces, precum și alte forme de depozitare ilegală a deșeurilor.

De asemenea, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea  problemelor constatate.

Pentru a preveni încălcările normelor legale în vigoare, cetățenii sunt încurajați să acționeze responsabil și să gestioneze corect deșeurile.

Activități similare de monitorizare și sancționare vor continua în viitor, cu scopul de a menține un mediu public civilizat.

Apreciem spiritul civic al cetățenilor și îi îndemnăm să semnaleze orice abateri de la legislația de mediu în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau prin email la adresa politia.locala@primaria-constanta.ro.