Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Unii confundă zonele mărginașe cu un depozit de gunoi.

vineri, 10 noiembrie 2023

Inapoi
locala

Unele persoane confundă zonele mărginașe ale Constanței cu un depozit de gunoi. Chiar dacă am anunțat de nenumărate ori că cei care apelează la astfel de practici riscă amenzi usturătoare, unii constănțeni încă nu ne-au crezut și și-au dorit să experimenteze încasarea unei astfel de sancțiuni.
Este cazul unui tânăr care a intrat în viteză pe un teren viran de la marginea orașului, a descărcat rapid câțiva saci cu deșeuri și a pornit în grabă riscând și producerea unui accident rutier. Ce nu a știut el însă este ca municipiul Constanța este monitorizat printr-un sistem de camere de supraveghere.
Tânărul a fost identificat și sancționat contravențional de polițiștii locali cu suma de 30.000 lei, conform art. 20, alin. 3. În plus, acestuia i-a fost confiscat vehiculul folosit la săvârșirea contravenției, așa cum prevede art. 64, alin. 1 din Ordonanța de Guvern 92/2021.
Vă reamintim că polițiștii locali monitorizează în permanență întreg municipiul Constanța și manifestă toleranță zero față de persoanele care încalcă prevederile legale.
Vă rugăm să înțelegeți că depozitarea ori abandonarea necorespunzătoare a deșeurilor de orice fel poate produce consecințe grave asupra mediului înconjurător.
Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației de mediu la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.