Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

LINIILE DE SUBVENȚIONARE PRIORITARE ÎN DOMENIUL ASISTENȚEI SOCIALE

joi, 13 august 2020

Inapoi

Liniile de subvenţionare prioritare în domeniul asistenţei sociale, respectiv unitățile de asistență socială și capitolele de cheltuieli pentru care asociaţiile, fundaţiile şi cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, pot solicita subvenţii de la bugetul local.

Întrucât unul dintre obiectivele principale ale autorităţii locale este protejarea persoanelor care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru a se integra social, în baza prevederilor Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţa socială, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria municipiului Constanța acordă subvenţii asociaţiilor, fundaţiilor şi cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii.

Prin H.C.L. nr. 249/30.07.2020 au fost aprobate liniile de subvenţionare prioritare în domeniul asistenţei sociale, respectiv unitățile de asistență socială și capitolele de cheltuieli pentru care asociaţiile, fundaţiile şi cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, pot solicita subvenţii de la bugetul local.

Asociaţiile, fundaţiile şi cultele recunoscute în România, cu sediu în municipiul Constanța si care sunt acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, pot depune documentaţia de solicitare a subvenţiei pentru anul următor la registratura Direcției generale de asistență socială Constanța, situată în str. Unirii nr. 104. Documentaţia de solicitare a subvenţiei se înaintează în pachet închis, într-un singur exemplar, iar data-limită de depunere este ultima zi lucrătoare a lunii
septembrie.

HCL 249/ 30.07.2020