Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

S.P.A.S. Constanța participă în mod activ la îmbunătățirea serviciilor Căminului pentru persoane vârstnice alături de Deputații P.S.D. Cristina Dumitrache și Radu Babuș și reprezentanții D.G.A.S.P.C. Constanța

vineri, 15 septembrie 2017

Inapoi

Reprezentații Serviciului Public de Asistență Socială Constanța au participat ieri, 14 septembrie 2017, alături de deputații PSD Cristina Dumitrache și Radu Babuș și cei ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, la întâlnirea de lucru ce viza situația persoanelor vârstnice din căminele din Constanța.

Ținând cont de nenumăratele sesizări ale beneficiarilor din Căminul pentru persoane vârstnice din subordinea S.P.A.S. Constanța și a aparținătorilor legali ai acestora, au fost purtate discuții referitoare la disfuncționalitățile apărute din punct de vedere legislativ.

Problema supusă atenției se raportează la contribuția lunară de întreținere datorată de persoanele vârstnice și de familiile acestora  în conformitate cu cadrul legislativ actual, în speță la Legea nr.17/2000 privind asistența socială a persoanelor vârstnice, republicată, astfel cum a fost aceasta modificată prin O.U.G. nr. 34/2016.

Astfel, se reclamă abrogarea art. 25 alin. (3) din O.U.G. nr. 34/2016 conform căruia Consiliul local era împuternicit să stabilească contribuția datorată de beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice, stabilind costul mediu lunar de întreținere la nivelul standardul minim de cost aprobat prin hotărâre a Guvernului, respectiv de 1.982 lei/lună/beneficiar. 

Propunerile directorului general al S.P.A.S. Constanța, Emil Andrei Mereuță, au vizat eliminarea anumitor cheltuieli din calculul costului mediu lunar de întreținere și ridicarea cuantumului datorat de susținătorii legali ai persoanelor vârstnice îngrijite în cămin, dacă realizează venit lunar, pe membru de familie, la nivelul salariului minim pe economie, respectiv 1.450 lei în loc de 782 lei.

„Voi discuta propunerile cu instituțiile implicate în procesul de reglementare astfel încât să vedem în ce măsură ele pot fi puse în aplicare”, a declarat Cristina Dumitrache la finalul întâlnirii.

 
Main Image
Item 1 of 0
 
  • img_5453