Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

Activități de educație rutieră în aer liber

marți, 14 mai 2024

Inapoi

Weekendul trecut, Direcția Generală Poliția Locală Constanța în colaborare cu Confort Urban și Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 au organizat o serie de activități de educație rutieră în aer liber, în parc, lângă zona Țara Piticilor-Tăbăcărie, unde Confort Urban a amenajat un spațiu special pentru asftel de activități informative.

În cadrul acestor activități, s-au abordat teme importante referitoare la respectarea regulilor de circulație atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști. Scopul acestei inițiative a constantat în colaborarea dintre reprezentanții autorității locale și preșcolari, pentru ca aceștia să înțeleagă necesitatea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor și principiilor care țin de siguranța și integritatea lor.

Prin intermediul unor întrebări interactive și a punerii în practică a deprinderilor dobândite de la cadrele didactice sau părinți, copiii au demonstrat responsabilitate și cunoștințe de bază referitoare la regulile de circulație.

În cadrul lecțiilor de educație rutieră, s-au discutat subiecte precum comportamentul corect al micului pieton, regulile specifice, identificarea semnelor de circulație și a semaforului, subliniind totodată rolul pozitiv al polițistului local ca prieten al copiilor.

Astfel de activități se desfășoară și în interiorul unităților școlare, iar este important de menționat că polițiștii locali sunt prezenți zilnic în apropierea acestora până la finalul anului școlar, pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

Mulțumim atât copiilor, cât și părinților pentru participarea lor la această activitate extracurriculară într-o zi de weekend!