Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

Anunț consultare piață - invitație participare achiziție servicii medicale în domeniul nutriției

miercuri, 15 februarie 2017

Inapoi

Serviciul Public de Asistență Socială Constanța invită persoanele interesate să depună oferte pentru atribuirea contractului de achiziție publică privind serviciile medicale în domeniul nutriției.

Obiect consultare:
 
Determinarea valorii estimate privind achiziția de servicii medicale în domeniul nutriției, necesare conceperii de meniuri conforme normelor în vigoare, pentru beneficiarii SPAS Constanța (copii 0-3 ani, persoane adulte, bătrâni) pentru anul 2017.

Descriere consultare: 
În vederea întocmirii de meniuri conforme normelor în vigoare, care să asigure necesarul de calorii, substanțe nutritive și minerale, ținând cont de aspecte legate de sănătatea beneficiarilor (copii 0-3 ani - creșe, persoane adulte - cantine sociale, bătrâni - căminul pentru persoane vârstnice), este necesară achiziția de servicii medicale în domeniul nutriției, cod CPV 85121200-5, conform cerințelor specificate.

Responsabilități medic nutriționist
Responsabilități principale:
Întocmește, în colaborare cu personalul specializat din cadrul instituției, meniurile servite beneficiarilor, astfel: 

Cămin persoane vârstnice:
1. alcătuiește patru regimuri alimentare distincte, respectiv: comun, desodat, hipoglucidic și gastric. În prezent, sunt întocmite trei regimuri alimentare, însă, având în vedere că, dintre beneficiarii cazați în cămin, un număr semnificativ prezintă afecțiuni ale aparatului digestiv, se impune și introducerea unui regim gastric.
2. întocmește, săptămânal, împreună cu o asistentă medicală și o persoană din sectorul bucătărie din instituție, șapte meniuri pentru fiecare regim alimentar, care să respecte următoarele criterii:
a) să acopere necesarul caloric zilnic al unei persoane de vârsta a III-a;
b) să conțină principiile alimentare permise pentru fiecare regim alimentar;
c) să fie adaptate în funcție de sezon (odată la șase luni);
d) să se încadreze în suma zilnică alocată pentru hrană.
3. adaptează meniurile la nevoile beneficiarilor cu recomandare de regimuri asociate ( ex.: desodat + hipoglucidic, hipoglucidic + gastric, etc.).

Cantine sociale (Cantina Socială Constanța, Cantina Socială Palazu Mare):
- calculează meniul pentru două sezoane, aproximativ 40 meniuri;
- vizitează lunar sediul cantinei pentru constatarea efectuării meniului, a calității și aspectului acestuia.

Creșe:
-întocmește patru seturi de meniuri/sezon;
- avizează meniurile;
- întocmește meniul în baza Ordinului 1955/1995;
- calculează rația zilnică pentru fiecare meniu în parte, pentru fiecare categorie de alimente, grupă alimentară, conform ordinului 1563/2008;
- calculează caloriile pentru fiecare meniu în parte, conform Ordinului 1563/2008;
- vizitează lunar fiecare creșă pentru constatarea efectuării meniului, a calității și aspectului acestuia.

Aspecte supuse consultării: 
Valoarea estimată a achiziției de servicii medicale în domeniul nutriției, conform cerințelor specificate.

Dată limită transmitere: 17.02.2017

Dată limita consultare: 17.02.2017

Modalitate desfășurare: :
Ofertele de preț vor fi prezentate în lei, vor cuprinde valoarea totală a serviciilor solicitate, conform cerințelor specificate și vor fi transmise pe adresa de e-mail: office.spas.cta@gmail.com.