Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Polițiștii locali au confiscat încă o tonă de marfă

vineri, 29 iulie 2016

Inapoi
comunicate

Urmare a cooperării dintre Poliţia Locală, Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) şi Jandarmeria Constanța, în perioada 27.07.2016 – 28.07.2016, echipele mixte au intervenit în zona pieței Tomis III, în baza Planului comun de acțiune.

Polițiștii au acționat în perimetrul cuprins între b-dul Alexandru Lăpușneanu, str. Soveja, b-dul Tomis (piața Tomis III) pentru combaterea faptelor antisociale, reprezentate de comerțul neautorizat, precum şi pentru asigurarea gradului de siguranţă al cetăţenilor. Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane, au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 de lei, toate în baza Legii 12/1990, confiscând peste o tonă de legume și fructe care se comercializa fară autorizație de proveniență sau în condiții igienico-sanitare improprii.

De asemenea, echipa de control a mai aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii publice în valoare de 1.400 lei, conform Legii nr. 61/1991.

Acţiuni similare vor continua în toată perioada anului 2016, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit desfășurat atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și pe stradă.