Arhivă
 • Afiseaza filtre
  • Selecteaza data:
  • Selecteaza categoria:
  • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021)

marți, 15 februarie 2022

Inapoi

Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului  Constanța în colaborare cu Comisiile locale constituite pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 demarează campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021)

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este o cercetare statistică de mare anvergură, care are ca obiectiv prioritar producerea de statistici oficiale naţionale şi europene, sub forma unor indicatori statistici, în condiţii de calitate, privind numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele.

Calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor:

1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021

14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI)

16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării (cu ajutorul tabletelor)

Activitatea recenzorilor pentru autorecenzare asistată și a recenzorilor prin interviu față în față, în gospodării, se va desfășura astfel:

 • 14 martie – 15 mai 2022:  Autorecenzare asistată în sedii prestabilite de primarie
 • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă în gospodării (cu ajutorul tabletelor)

Condiții de eligibilitate minime:

 • vârsta de minimum 18 ani
 • studii medii
 • fără cazier judiciar
 • abilităţi de utilizare a tabletelor
 • capacitate de a desfăşura muncă pe teren

Autorecenzarea asistată se aplică în toate unitățile administrativ-teritoriale. Numărul recenzorilor pentru autorecenzarea asistată se stabilește în funcție de dimensiunea unității administrativ-teritoriale, conform populației țintă estimate la data de 1 decembrie 2021 de INS. Recenzorii pentru autorecenzarea asistată, denumiți în continuare recenzori ARA, își vor desfășura activitatea în perioada 14 martie – 15 mai 2022.

Locurile în care se instalează posturile pentru desfășurarea autorecenzării asistate sunt stabilite de către primarul fiecărei localități, prin consultare cu reprezentanții Unității Județene de Implementare a Recensământului (UJIR). Amplasarea si programul lor de lucru vor fi facute publice prin toate mijloacele de informare. Programul de lucru al posturilor de lucru trebuie să fie stabilit de către primar pe toată perioada de auto-recenzare (14 martie – 15 mai 2022) astfel încât să se asigure asistarea populației într-un interval orar zilnic adecvat (recomandat între orele 08-22), inclusiv sâmbăta și duminica.

Plata recenzorilor care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” (pentru fiecare persoană în parte) și 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinței”.

Pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției vă rugăm completați următorul chestionar (sau scanați codul QR cu un dispozitiv mobil):

https://forms.gle/7xASKQr1K25c93TY7

 

Selecția persoanelor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Constanta  prin Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, în colaborare cu Comisia Județeană RPL și Comisiile Locale RPL.

click pe link pentru mai multe detalii: https://constanta.insse.ro/recensaminte/rpl_2021/