Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Atenție la ce alimente consumați vara

luni, 22 iulie 2019

Inapoi

În ultimele două săptămâni, peste 250 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța după ce au consumat diverse tipuri de alimente alterate. 

Cadrele medicale susțin că în majoritatea cazurilor a fost vorba despre toxiinfecții alimentare și a fost nevoie de internare. Medicii fac apel la turiști dar și la constănțeni să fie atenți la alimentele pe care le consumă și asta pentru că multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este o unitate medicală modernă, dispune de 220 de paturi, cu secție de Terapie Intensivă, laborator propriu și farmacie.

Dr. Stela Halichidis- managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase:

„Spitalul de Boli Infecțioase Constanța este un spital de referință pentru județul nostru, aici se tratează toate bolile infecțioase din zonă, chiar și din Tulcea. Avem laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile, de curând avem si compartiment propriu de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcționează la capacitate maximă. Noi primim toți pacienții, indiferent cum vin și de unde vin, tratăm inclusiv turiștii. Toți pacienții care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat și/sau  bilet de trimitere”.

În caz de nevoie puteți afla mai multe informații la numărul de telefon  0241.484.529 sau pe https://infectioaseconstanta.ro/ despre-noi/