Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la lucrările Comitetului European al Regiunilor

marți, 10 octombrie 2017

Inapoi

Astăzi și mâine, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, participă la lucrările celei de-a 125-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor, ce se desfășoară la Bruxelles.
Structurat pe parcursul a trei zile, în perioada 9-11.10.2017, evenimentul se bucură de participarea și alocuțiunile președintelui Comisiei Europene, Donald Tusk, a președintelui Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, a comisarului european pentru politici climatice și energie, Miguel Arias Cañete, a președintelui Conferinței primarilor din Statele Unite, Mitch Landrieu, precum și a primarului orașului Paris, Anne Hidalgo.
Sesiunea are ca teme prioritare: perspectiva regiunilor și a orașelor din Uniunea Europeană, finanțarea combaterii schimbărilor climatice, evaluarea periodică a punerii în aplicare a politicilor de mediu, sisteme de transport inteligente cooperative, reforma sistemului de resurse proprii, reziliența în cadrul acțiunii externe a U.E., protecția copiilor migranți, dimensiunea socială a Europei, reabilitarea antiseismică a parcului imobiliar și a infrastructurii, construirea unei economii europene a datelor.
Evenimentul se va încheia cu adoptarea Rezoluției privind semestrul european 2017 și perspectiva asupra analizei anuale a creșterii 2018.
Comitetul European al Regiunilor (CoR) este Adunarea U.E. a reprezentanților locali și regionali, alcătuit din 350 de membri – președinți de consilii regionale, primari sau reprezentanți aleși ai regiunilor și orașelor – din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.
Primarul Decebal Făgădău este membru titular al CoR și participă la cea de-a 125-a sesiune plenară în calitate de reprezentant al municipiului Constanța.
Mai multe informații despre eveniment pot fi găsite la adresele:
http://cor.europa.eu/ro/events/opendays/pages/open-days.aspx 
http://cor.europa.eu/ro/events/pages/125th-cor-plenary-session.aspx 
http://cor.europa.eu/ro/about/president/Pages/sotreg.aspx