Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Informare publică

luni, 1 august 2016

Inapoi

Primăria Municipiului Constanța anunță prelungirea măsurilor de ajutorare a populației în perioada caniculei, ținând cont de faptul că Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă pentru municipiul Constanța pentru încă două zile – 01 – 02.08.2016. Conform A.N.M. temperaturile continuă să fie mai mari de 37 grade Celsius, iar indicele temperatură/umezeală (ITU) depășește 80 de unități, ceea ce determină un grad de disconfort termic accentuat. În consecință, Primăria Municipiului Constanța asigură, ca măsuri de prevenție, dozatoare de apă rece și asistență medicală de urgență pentru a veni în sprijinul constănțenilor, în următoarele locații:

1. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski;

2. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Tomis II;

3. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Casa de Cultură;

4. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Faleză Sud( Poarta 6);

5. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor;

6. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în piațeta Badea Cârțan;

7. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la CET;

8. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Gară;

Pe lângă cele 8 centre, Primăria Constanța în parteneriat cu S.C. RAJA S.A. va menține și cele trei corturi dotate cu dozatoare de apă rece în următoarele locații:

1. City Park Mall;

2. Delfinariu, stație RATC cu direcția de mers spre Mamaia;

3. Tomis III, în apropiere de A.N.A.F.

Personalul medical specializat acordă asistenţă medicală de urgenţă, în zilele caniculare, între orele 10:00 și 18:00. În plus, se intensifică acțiunile de stropile ale carosabilului pe 60 de străzi și bulevarde.

Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă cetăţenilor să evite expunerea la soare în special în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, care să protejeze pielea, deschise la culoare. De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Consumul de lichide reci accentuează consumul energetic și transpirația în exces. Este indicată evitarea cu strictețe a băuturilor alcoolice și al consumului excesiv de cafea, la fel ca și mâncărurile grase. Se recomandă cât mai multe fructe și legume pentru că asigurarea unei hidratări lente și continue a organismului.

Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la nr. de tel. 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.