Anunturi - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

SPIT Constanța - Informare clădiri nereevaluate

marți, 4 octombrie 2022

Inapoi

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii că, în conformitate cu prevederile art. 458 alin. (4),  art. 460 alin. (8) și alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, a procedat la notificarea unui număr de 1.114 persoane fizice, respectiv 485 persoane juridice, care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale/mixte, cu privire la expirarea termenului de 5 ani de la data ultimei modificări a valorii impozabile (dobândirii/evaluării/actualizării valorii de impunere) a clădirilor pe care le dețin în patrimoniu.

Astfel, în situația în care nu se va proceda la reevaluarea/evaluarea clădirilor la data de 31.12.2022, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru anul 2023, impozitul pentru clădirile deţinute se va stabili în conformitate cu dispozițiile art. 458 alin. (4), respectiv, art. 460 alin. (8) și alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Declarațiile de impunere, însoțite de un exemplar al raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat, în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, se înregistrează la SPIT până la primul termen de plată din anul de referință, respectiv 31.03.2023, în conformitate cu prevederile art. 458 alin (1) lit. a), respectiv, art. 460 alin. (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Documentele sus-menționate pot fi depuse la ghișeele SPIT sau pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, prin intermediul platformei online e-Tax, accesând secţiunea ,,Servicii online/Declarații fiscale”, fără autentificare, sau cu autentificare, caz în care este necesar un nume de utilizator şi parolă.

De asemenea, declarațiile fiscale, însoțite de documentele justificative, pot fi trimise și pe adresele de e-mail ale agențiilor fiscale:

Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesaţi site-ul instituției www.spit-ct.ro secțiunea “Informare clădiri nereevaluate.