Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Fii activ în „Săptămâna Europeană a Sportului”

miercuri, 22 septembrie 2021

Inapoi
Saptamana Europeana a Sportului

Constanța va fi angrenată în „Săptămâna Europeană a Sportului”, eveniment inclus în cadrul Programului Național Sportul pentru Toți, care este marcat la nivel european în perioada 23-30 septembrie.

Constănțenii vor avea ocazia să participe la activități sportive diverse. De astăzi și până vineri, cei care vor să joace fotbal, handbal, volei, baschet, rugby și oină sunt așteptați pe plaja Blanco Beach, începând cu ora 16:00.

Tot astăzi se dă startul distracției pe plaja Reyna. Până pe 24 septembrie, de la ora 16:00, vor fi organizate activități de arte marțiale, judo, atletism, kaiac canoe, yachting, paddleboarding și jocuri marinărești.

Sâmbătă, de la ora 09:00, ne facem încălzirea pe faleza din cartierul Santa Maria Bay, unde se dă startul competiției Cupa Mării Negre la ciclism iar de la ora 10:00, pe stadionul SNC, se va desfășura „Cupa Prieteniei la fotbal”.

De la ora 14:30, vom sărbători „Săptămâna Europeană a Sportului” pe bulevardul Tomis prin formarea unui drapel uman. Evenimentul va avea loc pe traseul Sala Sporturilor din Constanța- zona Primărie. De la ora 15:00, sunteți invitați la o mulțime de activități sportive și la workshop-ul „Modele în sport și în comunitate”. Și pentru că sportul este pentru toată lumea, în cadrul proiectului „Atelierul cu vise- Campioni la lucruri bune” se vor desfășura activități de baschet și trasee aplicative.

Duminică, 26 septembrie, bulevardul Tomis se va transforma în teren de sport pentru iubitorii de mișcare. Va fi open court pentru cei care vor să joace fotbal și baschet.

Pe 9 octombrie, de la ora 11:00, pe faleza Mamaia, va avea loc crosul „In memoriam Traian Petcu”.

Proiectul „Săptămâna Europeană a Sportului” este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română Sportul pentru Toți, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea Maritimă, Federația Română de Canotaj, Federația Română de Yachting, Federația Română de Kaiac Canoe, Asociații Județene pe ramura de sport: fotbal, handbal, judo și cluburi sportive.

Sponsorii proiectului sunt Roumasport/Decathlon România.