Arhivă Evenimente
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Evenimente

Oamenii de poveste de la malul mării! Joi, 29 august – Ionel Mătăsăreanu

joi, 29 august 2019 - joi, 29 august 2019

Inapoi
Oameni de poveste 27.08.2019 site

Primăria Municipiului Constanța împreună cu Comunitatea Elenă Elpis și Uniunea Armenilor vă invită să descoperiți „Oamenii de poveste” care au marcat orașul de la malul mării.

În cadrul seriei de evenimente culturale unice, de prezentare a unor importante și sonore personalități, îl vom descoperi și pe „pictorul mării” Ion (Ionel) Mătăsăreanu.

Personalitate a oraşului nostru, Mătăsăreanu și-a desfășurat  activitatea în domeniul artistic, în cel educațional - a fost dascăl întreaga sa viață – dar și în domeniul social, pentru că a introdus, prin accesibilitate (a stilului, dar și a prețurilor solicitate) pictura în casele celor care erau sau au devenit astfel interesați de această formă a artei.

Ion Mătăsăreanu va rămâne în istoria culturală a oraşului nostru pentru ceea ce a făcut, pentru ceea ce a visat și a înfățișat în culoare, pentru dragostea față de artă pe care a sădit-o în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat. Trăind sub semnul combustiei interioare, pictura sa este saturată de lumină, iar motivul dominant,  inepuizabil, este marea în infinitele ei ipostaze.

Joi, începând cu ora 19.00, vă invităm, cu zâmbet, pe bd. Regina Elisabeta, nr.19, pentru a-l evoca pe Ionel Mătăsăreanu, alături de dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, în acest periplu săptămânal al culturii constănțene, ocazie cu care veți descoperi și cine este următorul om de poveste al bătrânului Tomis.

Vă așteptăm cu drag!